1. 4

  Nee, afgezien van Guantanamo hebben ze geen concentratiekampen. En die 2 miljoen gevangenen, dat zijn allemaal keurig netjes veroordeelde misdadigers.

  Nog meer verschillen met nazi-duitsland?

 2. 5

  De VS is niet één staat, maar een verzameling staten. Je valt hiermee eens te meer door de mand als een nincompoop, die blaat over zaken waar je geen verstand van hebt.

  Dat is één. Daarnaast heeft de president heel veel macht als het aankomt op het goedkeuren van militaire operaties.

  Een voorbeeld zijn de NAVO-bombardementen op Libië, waar de VS bij betrokken waren. Daar had de president van de Verenigde Staten eigenlijk toestemming voor moeten vragen van het Amerikaanse Congres; maar Obama gaat gewoon wegkomen met het feit dat hij dat niet heeft gedaan.

  Een ander voorbeeld is de militaire actie in Pakistan waarbij Osama bin Laden is geliquideerd. Een geheime operatie, die helemaal is bekokstoofd door het Pentagon en goedgekeurd door het Witte Huis. Dergelijke lopende operaties zijn gewoon ‘classified’. En voor zover niet, dan worden ze in een besloten commissie afgestempeld.

 3. 13

  Martin Jansens wordt in de comments gelukkig en terecht volledig in stukken gehakt. Zijn collumn is dan waarschijnlijk ook een letterlijke vertaling van de officiële nieuwsbulletins van het Assad-regime. Vooral mooi dat betrekken van de voormalige kolonisatoren Frankrijk en Turkije (waarvan bekend is dat ze momenteel nou niet bepaald samenwerken, ook niet op militair gebied). Pure propaganda!

 4. 16

  Gaan we het definitie spelletje spelen?
  De VS is wel degelijk een staat, volgens het woordenboek http://nl.wiktionary.org/wiki/staat

  Eigenlijk heb ik geen zin om met iemand die zo onbeschoft reageert nog in discussie te gaan.
  Maar goed, de keuzes die de president maakt ontstaan door de omstandigheden de president zelf hier maar weinig invloed op.

 5. 17

  Daar heb je een puntje. En ze noemden oorlog ook gewoon oorlog.

  Maar de strekking van mijn bewering was dan ook niet
  dat “ze” sindsdien niets bijgeleerd hebben.

 6. 18

  Ongeveer even goed, gezien het feit dat ik rechtstreeks naar ze luister (zou je ook eens mogen doen). Maar beter dan een Nederlandse arabist die duidelijk uit de staatspropaganda put.

 7. 19

  Als je het reëel bekijkt hoeft een uitbreiding van het aantal landen waar Amerikaanse special forces actief zijn niet te duiden op meer oorlogszucht. Het proces wat Bush in gang heeft gezet met War on Terror zet je niet zomaar stil. Wel heeft Obama de troepen uit Irak teruggetrokken en Afghanistan volgt. Bush heeft de voorgekookte neocon agenda om Irak binnen te vallen met beide handen aangegrepen toen 911 plaatsvond. Verder was het een isolationist in zijn ideologie. Obama zie ik er eerder voor aan dat hij als meer op het buitenland gerichte president een realistischere afweging van werkelijke bedreigingen laat uitvoeren en dat dan resulteert in een verschuiving van prioriteiten. In de tussenfase is het dus heel goed mogelijk dat het aantal landen waar Amerikaanse special forces actief zijn even stijgt om daarna weer te dalen. De media wil dat dan graag brengen als ‘oorlogszuchtiger’ ach… de media…

 8. 20

  Kan jij arabisch dan en ben je er ooit geweest soms?
  De arabist praat geen staatspropaganda na. Ik heb meer van zulk soort getuigenissen gelezen en Syrie is natuurlijk een erg complex land. Als het hele volk tegen het regime was geweest dan was het allang voorbij.

 9. 23

  Carlos: “Obama zie ik er eerder voor aan dat hij als meer op het buitenland gerichte president een realistischere afweging van werkelijke bedreigingen laat uitvoeren en dat dan resulteert in een verschuiving van prioriteiten.”

  – Hiermee gooi je hoge ogen om de Newspeak Prijs 2012 binnen te slepen.

  Maar Obama is al veel weer verder; hij heeft zijn oog al op een nog groter project: China provoceren.

  Obama Plays the China Card

  Reasserting America’s role as a “Pacific power,” and vowing to “project power and deter threats to peace” in the region, President Obama is rattling the saber in China’s direction for purely domestic political reasons. The labor unions at the core of his constituency traditionally hate China and all things Chinese: it’s a sentiment that dates back to the latter part of the nineteenth century, when labor agitation against Chinese “coolie” labor resulted in lynch mobs prowling the streets of San Francisco and the rise of the anti-Chinese “Workingman’s Party.” Big Labor would love to slam tariffs on Chinese goods: after all, Chinese workers are guilty of the crime of providing Americans with reasonably-priced products that everyone wants, and so must be punished. In addition, the neoconservatives — always in the market for a new enemy, and a new reason to increase military spending — have jumped on board the anti-China bandwagon.

  (…)

  Our interest in the South China Sea is hard to understand, at least on the face of it. That the US should play a “leadership role” in determining who has valid claim to these waters makes about as much sense as China playing a similar role in regulating the waters of the Caribbean. Imagine the response on the American street if the Chinese decided they were going to intervene in a dispute over the Gulf of Mexico: the Chinese street is bound to have a similar reaction if we intervene in the South China Sea.

  http://original.antiwar.com/justin/2011/11/17/obama-plays-the-china-card/

 10. 24

  Als je ‘m helemaal zuiver op de regering Obama wilt betrekken, zou je ‘m in iets aangepaste versie moeten formuleren:

  Stel je voor dat een aantal Arabische landen hun eigen special forces zouden trainen en in bepaalde staten van Amerika zouden droppen om de leiding van Blackwater en neoconservatieve ideologen en oorlogsmisdadigers te ontvoeren en liquideren.

 11. 26

  In de belevingvan Berlitz zijn immigranten die voor een hongerloontje willen werken om aan de armoede te ontsnappen, blijkbaar hetzelfde als tot de tanden bewapende, racistische soldaten die Irakese burgers commanderen en om het minste of geringste neerschieten, omdat ze als de dood zijn zelf het slachtoffer te worden van een aanslag.

  Immigratie = militaire bezetting = gewelddadige onderdrukking van de autochtonen, die de illegale mexicanen als goedkoope werksters en groentenplukkers gebruiken.

  Val toch dood, lul.

 12. 27

  De voorbereidingen daarvoor zijn al afgerond. De Amerikaanse overheid heeft er namelijk al voor gezorgd dat Mexicaanse drugsbendes daarvoor goed bewapend zijn.

  Documents: ATF used “Fast and Furious” to make the case for gun regulations

  Documents obtained by CBS News show that the Bureau of Alcohol Tobacco, Firearms and Explosives (ATF) discussed using their covert operation “Fast and Furious” to argue for controversial new rules about gun sales.

  In Fast and Furious, ATF secretly encouraged gun dealers to sell to suspected traffickers for Mexican drug cartels to go after the “big fish.” But ATF whistleblowers told CBS News and Congress it was a dangerous practice called “gunwalking,” and it put thousands of weapons on the street. Many were used in violent crimes in Mexico. Two were found at the murder scene of a U.S. Border Patrol agent.

  http://www.cbsnews.com/8301-31727_162-57338546-10391695/documents-atf-used-fast-and-furious-to-make-the-case-for-gun-regulations/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren