1. 1

  Als het water zo stevig bevroren was dat je er per boot niet meer kon komen, had je er toch over kunnen lopen? Of denk ik die nog nooit een bevroren watervlakte heeft gezien (de Maas bevriest nu eenmaal niet) dan te makkelijk?

 2. 2

  @1: dat hoeft niet, als de vlakte al geheel is bevroren kan het ijs best wel een paar slechte stukken hebben. Het zal echter meer te maken hebben met haar uitrusting en misschien ook haar kennis & “vaardigheden”. Dus dan maar het zekere voor het onzekere nemen en een helikopter sturen in.

 3. 7

  @Bismarck, #6 Broekie! Onze tijd komt nog wel. Wat ik overigens interessant vond om te lezen, is dat bij het dichtvriezen van de rivieren klaarblijkelijk een “tong” van zout water vanaf de zee onder het ijs het land in sluipt.

 4. 8

  @7: Ja, maar jij stelt het ook wel niet helemaal naar waarheid voor. De Maas bij Maastricht was bijna (niet helemaal dus) vastgevroren en bovendien was dat niet 1963, maar 1933. Mensen die dat bewust hebben meegemaakt, horen al dood te zijn.

  Ik heb trouwens wel de grootste rampoverstroming meegemaakt (zelfs nog met mijn laarzen in de modder in een woonkamer in Itteren gestaan), dat dan weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren