Voorzitter Eerste Kamer, Fred de Graaf, legt functie neer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (27)

#2 Jos van Dijk

Ik had eigenlijk nog wel willen horen of De Graaf in zijn selectieprocedure ook nog met Huis ten Bosch heeft gesproken. Maar dat zullen we nu wel niet meer te weten komen.

#3 Kalief

Wat bezielde De Graaf toch om zo uit de school te klappen tegen die Volkskrantjournalist? Was hij onnozel of mediageil, of dacht hij onaantastbaar te zijn?

#4 Jabir

Ik snap het probleem niet helemaal. Wat is er nou op tegen om Wilders te weren? Daar hoeven we toch verder niet hypocriet over te doen, dat het een te groot stuk afval is om zomaar in de buurt van onze koning te komen?

#5 penderie

Mensen anders behandelen vanwege hun overtuigingen is natuurlijk ook heel erg.

#6 Jabir

Het had er niet goed uitgezien op de plaatjes en al bij voorbaat een smet op WA’s koningschap geworpen als hij wel meegelopen had. Hij en zijn debieltjes in de fractie krijgen toch verder alle rechten die andere kamerleden ook hebben? Maar verder is het dus wel een paria en dat moet hij every step of the way begrijpen.

Het is geen in de grondwet verankerd recht om mee te wandelen met de koning. De anciennteitsregel werd goed toegepast, daar is verder toch geen speld tussen te krijgen.

Kan iemand Fred de Graaf een lintje geven?

#7 AltJohan

Voor sommigen heeft de abdicatie nu niet plaatsgevonden. Beatrix is nog steeds koningin.

Ik heb al geluiden gehoord dat de abdicatie nu over moet.

#8 Maggi

Ik snap niet dat de actie van De Graaf algemeen wordt gezien als een actie tégen Wilders. Volgens mij heeft hij hem er juist enorm mee geholpen.

Ik denk dat Wilders in een lastig parket was gekomen als De Graaf hem tijdens de kroningsdag in die commissie had gestopt met zijn anti-koningshuis praat: Weigeren was geen optie geweest aangezien de meeste PVV-tokkies die weliswaar het hele jaar ageren tegen de (kosten van de) monarchie ineens massaal ‘draaien’ tijdens dergelijke evenementen en met één vingerknip koningsgezind worden (wel lekker Hollands natuurlijk, geen Marokkaan te zien tijdens zo’n evenement).

En nu is Wilders spekkoper. Geen negatieve aandacht tijdens de kroning, en nu kan hij die afgewende negatieve aandacht eenvoudig omzetten in positieve aandacht. En hij heeft deze keer nog gelijk ook als hij stelt dat De Graaf corrupt heeft gehandeld…

#9 Joost

@8: Precies. Dit is een win-winsituatie voor Wilders.

@penderie: Volgens mij was het niet om de denkbeelden van Wilders, maar om de aversie die er bestaat tussen het koningshuis en de PVV. Misschien wat simpel gezegd, maar als je een feestje voor iemand organiseert, ga je toch niet iemand waaraan het feestvarken een hekel heeft een prominente rol geven?

#10 Maggi

Door onhandig toetsenbord-gebruik is er in mijn post @8 één en ander weggevallen: Weigeren was dus zoals gezegd voor Wilders geen optie, maar accepteren ook niet, omdat ook zijn meest blinde aanhang wel had ingezien dat dat nogal hypocriet was geweest om nu ineens gezellig ’thee te gaan drinken’ met de koning…

En nu heeft De Graaf dus gewoon de klappen voor Wilders opgevangen…

#11 McLovin

Dus als een asielzoeker zelfmoord pleegt,de praktijk van alledag van het vluchtelingen beleid van geen kant deugt, er grootschalige fraude is bij uitkeringen en de verantwoordelijke loopt te klungelen blijven die allemaal op hun aars zitten, maar als mr Wilders ergens wordt weggehouden waar ie toch niet heen wil treedt er iemand af…..wordt steeds surrealistischer

#12 Jabir

Edit redactie: We doen hier niet aan – al dan niet indirecte – bedreiging.

#13 Olav

@3:

Wat bezielde De Graaf toch om zo uit de school te klappen tegen die Volkskrantjournalist? Was hij onnozel of mediageil, of dacht hij onaantastbaar te zijn?

Mag ik ze alledrie aankruisen?

#14 helena

dat gehuil van Wilders omdat ie wordt geweigerd, dus niet naast (of vlak achter) de Koning mocht lopen! het is lachwekkend! ik vind dat er veel te veel aandacht aan wordt besteed. Wat als de Koning toevallig een moslim was geweest? Dan wilde Geert er geen eens naast lopen!

En is er wel aan gedacht dat het vanuit veiligheidsoverwegingen niet zo slim is om Geert Wilders naast de Koning te laten lopen? Geert loopt toch nog steeds zo’n gevaar vanwege de vele bedreigingen? Of mag je dat tegenwoordig niet zeggen! Het lijkt er wel op. En er waren zoveel hoogwaardigheidsbekleders in de kerk, nog een wonder dat Geert überhaupt aanwezig kon en mocht zijn in de kerk! Natuurlijk werd alles heel goed beveiligd. Dus…

Maar ja…

En Geert zou met zijn kapsel en met dat pinguinpak aan en wellicht ook met een of ander hoofddeksel, net een hoflakei lijken dus hij mag dankbaar zijn dat ie niet compleet voor gek stond!

de hele wereld keek mee. En dan zou iedereen zeggen: zo’n haatzaaier naast de Koning in Nederland? Wat is dit voor land! Nou ja, de laatste tijd staan we toch al zo bekend!

#15 Olav

@11:

Dus als een asielzoeker zelfmoord pleegt,de praktijk van alledag van het vluchtelingen beleid van geen kant deugt, er grootschalige fraude is bij uitkeringen en de verantwoordelijke loopt te klungelen blijven die allemaal op hun aars zitten, maar als mr Wilders ergens wordt weggehouden waar ie toch niet heen wil treedt er iemand af…..wordt steeds surrealistischer

QFT.

Gaat echt helemaal nergens over, dit opstootje. Verstandige mensen halen hun schouders op. VVD-huftertje stapt op wegens het weigeren van PVV-huftertje op het feestje van een Oranje-huftertje. Mooi onderwerp voor het kletsprogramma van EO-huftertje Knevel.

#16 McLovin

@15: Daar heb je eigenlijk wel een punt. Ok klaar, iedereen doorlopen, niks te zien.

#17 Bismarck

@14: “Wat als de Koning toevallig een moslim was geweest?”

Leuk, zo’n wat als vraag, maar in dit geval een tikkeltje onzinnig, want de koning mag geen moslim zijn. Zowel koning als iedereen die voor erfopvolging in aanmerking wil komen moet immers Nederlands Hervormd zijn, zo wil de ongeschreven wet.

#18 helena

@17: stel nou dat Willem-Alexander met Maxima was getrouwd, maar Maxima was moslima. Had gekund. Hun oudste dochter (mogelijk erfopvolgster) geeft aan dat ze, eenmaal volwassen, ook moslima wil worden. Ik denk dat het mogelijk is. Stel dat tegen die tijd nog steeds een persoon als Geert Wilders in de Tweede Kamer zit en deze oudste dochter wordt gekroond?

Zeg nooit nooit

#19 econoom

Terwijl de werkloosheid oploopt, hoogbejaarden uit verzorgingstehuizen worden gezet, dank zij euro en ene Ollie Rehn, die nauwelijks weet waar Nederland ligt, neuzelen wij over een stelletje parlementariers, die Willem en Maxima voor de voeten liepen.
Waarin een klein land groot kan zijn.

#20 Bismarck

@18: Dat huwelijk was nooit goedgekeurd door de Staten Generaal, waardoor geen van de kinderen (noch W-A zelf) de troon had kunnen bestijgen.

#21 Bismarck

@15: In Tsjechië zullen ze inderdaad wel lachen om wat in Nederland een schandaal genoemd wordt.

#22 hansje ter horst

@20: Ik denk het wel, hoor. Bovendien is een ongeschreven wet geen wet, nergens staat dat het Staatshoofd NH moet zijn.
Maxima is katholiek, mesjeu en madame zijn saampjes bij de Paus op audientie geweest, reken maar dat die drie meisjes katholiek worden opgevoed.

#23 Inca

Ik hoop eigenlijk dat Amalia later met een vrouw thuiskomt. Dat lijkt me een primeur!

#24 Bismarck

@22: Onwaarschijnlijk. Ze zijn alvast NH gedoopt.

#25 Henk van S tot S

Zonder die “Eftelingtoestanden” zou het hele probleem niet gespeeld hebben.

Maar al vind ik het ik het Koningshuis niet van deze tijd, heb ik er meer waardering voor dan voor de pvv ;-)

#26 HansR

@22: Maxima is katholiek, mesjeu en madame zijn saampjes bij de Paus op audientie geweest, reken maar dat die drie meisjes katholiek worden opgevoed.

Sterk!
Serieus, denk dit maar door.

#27 Olav

Het lijkt me bijzonder onwaarschijnlijk dat Alex en Max überhaupt gelovig zijn. Zo dom zijn ze nu ook weer niet. Hoogstens voor ceremoniële doeleinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*