Voorgestelde wet in New Mexico: abortus na verkrachting = knoeien met bewijsmateriaal

Vanzelfsprekend zit er een Republikein achter:

House Bill 206, introduced by state Rep. Cathrynn Brown (R), would charge a rape victim who ended her pregnancy with a third-degree felony for “tampering with evidence.” […]

Third-degree felonies in New Mexico carry a sentence of up to three years in prison.

Ik denk dat we er veilig vanuit kunnen gaan dat Cathrynn Brown een empathieloze sociopaat is.

Open waanlink

 1. 3

  Technisch gesproken is het natuurlijk wel waar, maar je kan gemakkelijk ook gewoon een stukje foetus veiligstellen.

  En als ik zaterdagnacht weer eens een gebroken kaak oploop bij een vechtpartijtje, mag ik dan nog naar de eerste hulp om er wat aan te laten doen?

 2. 4

  Er is heel veel mis met een empathieloze sociopaat, ondanks dat ze haar mening mag verkondigen, @bolke.

  Het wordt pas echt eng als zulke mensen wetsvoorstellen in kunnen dienen die ook daadwerkelijk wet kunnen worden. Maar gelukkig is dat hier niet het geval:

  ”Brown said in a statement Thursday that she introduced the bill with the goal of punishing the person who commits incest or rape and then procures or facilitates an abortion to destroy the evidence of the crime.”

  Oftewel, een stukje wetgeving dat verkeerd kan worden uitgelegd.

 3. 6

  Technisch gesproken is het natuurlijk wel waar, maar je kan gemakkelijk ook gewoon een stukje foetus veiligstellen.

  Als ik zaterdagnacht weer eens een gebroken kaak oploop bij een vechtpartijtje, mag ik dan nog naar de eerste hulp om er wat aan te laten doen?

 4. 7

  @4:

  Misschien doet mijn sarcasmemeter het niet meer, maar dat meende je toch niet echt, dat van ‘een stukje wetgeving dat verkeerd kan worden uitgelegd’?

  Please?

  De wettekst (pdf) beperkt zich namelijk absoluut niet tot daders van seksueel geweld. Letterlijk iedereen die een slachtoffer van verkrachting aan een abortus helpt zou strafbaar zijn. Het woord dader komt niet eens voor in het wetsvoorstel.

  En vergeet niet dat de Republikeinen inmiddels al een flinke geschiedenis hebben van het te grazen nemen van (potentiële) verkrachtingsslachtoffers.

  EDIT: Het resultaat van zo’n wet als deze zou natuurlijk gewoon zijn dat geen enkele vrouw ooit nog aangifte van verkrachting doet. En misschien is dat ook wel de bedoeling: nooit meer lastig gezeur over het toestaan van abortus in zogenaamde ‘uitzonderingsgevallen’ (incest, verkrachting).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren