1. 1

  Waarom hoor ik in het parlement hierover geen vraag: “Zogenaamd uit solidariteit met Griekenland wordt jullie gevraagd om leningen te garanderen die niet naar Griekenland gaan om de economie te stimuleren, maar slechts tien seconden in handen zijn van de Griekse overheid om daarna naar de crediteuren, de Europese banken te gaan. En de tragedie is dat die Europese banken bankroet zijn. Dus dat geld gaat ook niet naar Nederlandse investeringen of hypotheken, maar verdwijnt in de failliete Europese banken. Dus het is niet goed voor Griekenland, en evenmin voor Nederland of Duitsland. Deze vicieuze cirkel
  is het begin van het einde van de eurozone.”
  Uit een interview met Yanis Varoufakis uit de Groene Amsterdammer , hier te doenwloaden.
  Of wordt wat hij zegt ook neergezet als ongeïnformeerde sp/pvv-onzin, zodat onze super geinformeerde en hoogbekwame parlementariërs hun geweldig “moedige” besluiten kunnen nemen?

 2. 2

  Het zijn de slotakkoorden van een failliet economisch systeem. Ik hoop alleen dat de overgang iets nieuws, iets duurzamers, iets beters zonder al te veel bloedvergieten gaat.

 3. 4

  Het Europees Stabiliteits Mechanisme, dreigt zodanig verstrekkende bevoegdheden te krijgen, dat sprake is van een hoge mate van soevereiniteitsoverdracht.

  Volgens het concept dat nu bij nationale parlementen voorligt, zal het ESM ongelimiteerde bijdragen van de lidstaten kunnen vragen en zal het juridische immuniteit hebben.

  De partij voor de dieren heeft daarom een motie ingediend om eerst de burgers te raadplegen d.m.v. een referendum.

  Marianne Thieme: “De euro is ingevoerd zonder de burgers te raadplegen, de Europese grondwet is er gekomen tegen de wens van de Nederlandse bevolking, het kan en mag niet zo zijn dat er nog dit jaar vergaande soevereiniteitsoverdracht kan komen zonder de burgers te raadplegen.”

  https://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/5993

 4. 7

  Ik snap het dilemma van “goedwillende” rijkere euro landen nu. Maar ik denk toch echt dat ze de schepen achter zich moeten verbranden. Want als ze zo doorgaan verraden ze niet alleen de arme landen maar ook hun eigen bevolkingen.

 5. 9

  Even los van het onderwerp: ik vind dat de HH politici wel vaker op zaterdag (en op zondag!) mogen vergaderen. De wereld staat immers ook niet stil in het weekend. Of ’s nachts, of tijdens de schoolvakanties.

 6. 13

  Vooral ’s nachts vergaderen is al lang een gewoonte, hoewel dat zelden gebeurt als reactie op nachtelijke ontwikkelingen, maar gewoonlijk omdat er overdag nog geen overeenstemming is bereikt.

  Verder lijkt mij dat zelden noodzakelijk (en vaak zelfs schadelijk), een parlement houdt zich immers niet bezig met uitvoering, daar zijn ministers en ambtenaren voor. Van parlementsleden verwacht ik dat ze alleen in topvorm beslissingen nemen, na goede nachtrust en rijp beraad.

 7. 14

  De enige manier waarop je een NWO soepel zou kunnen afkondigen is door de mensen het water aan de lippen te brengen. Zodat er nagenoeg geen weerstand zal zijn. Dat is wat nu lijkt te gebeuren, wereldwijd.
  We’re not in Kansas anymore..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren