1. 3

  Tering wat worden die Nederlandse klanten hard aan de kant gezet. Maar gaat dat zo makkelijk dan? Een dochtermaatschappij met schulden kapot laten gaan zonder gevolgen voor de moederbank terwijl die moederbank in handen is van de overheid?

 2. 5

  @Hayek, #4: Da’s niet erg, ze hebben ook geen euro’s nodig want ze gaan in Ijslandse kronen betalen. Wellicht dat het handiger is als ze het drukken van dat geld achterwege laten en gewoon het papier opsturen, je schijnt extra te krijgen voor onbedrukt oud papier:P

 3. 7

  #4, de overheid kan niet failliet hoor, ze moeten gewoon euro’s lenen als ze hun betalingsverplichtingen niet na kunnen komen.

 4. 8

  Ik bedoel ik wil me niet storten in het IJslandse bestuursrecht maar er zal toch wel ergens een clausule van redelijkheid en billijkheid bestaan en leg dan maar eens uit hoe de overheid een van haar bedrijven failliet laat gaan ten kosten van honderdduizenden buitenlandse klanten.

  Wordt het geen tijd voor iemand om dat te proberen?

 5. 9

  In ‘De Morgen’ van vandaag(09/10/08), word heel ‘de zaak Ijsland’ mooi uit de doeken gedaan op blz: 19-20, van het ‘Bis’ katern.

  Eén zinnetje in het bijzonder trok mijn aandacht:
  Icesave, een internetfiliaal van Landsbankinn, verhinderd al drie dagen zijn tienduizend Britse en Nederlandse klanten om geld af te halen.

  Tot nader order, deponeer ik geen cent op zo’n internetbank.
  Wijze raad, van tante Popeye ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren