1. 1

  ”Voetballers willen niet meer in Israel spelen”

  Dat is niet wat er aan de hand is, aangezien de ondertekenaars van de petitie niet eens meedoen aan dat toernooi*.

  * (want het gaat om een toernooi, niet om een “UEFA-wedstijd”)

 2. 4

  Jongens, dit is antisemitische taal en we zijn aanverwant met dit land inzake democratische en menselijke waarden. Daarom zijn ze meer Europees dan Aziatisch. En mogen ze dit wel organiseren.

  Dat was het politieke correcte praatje dan weer.

 3. 5

  @2: ja, als je niet bent geselecteerd, dan heb je opeens principes. Het ware beter geweest als een geselecteerde zoiets gezegd zou hebben.

  Dit overigens buiten de vraag of ze gelijk hebben of niet.

 4. 8

  @6
  Inderdaad eerst worden er in 1972 sporters op de OS afgeslacht met als “logisch” gevolg dat ze door Arabische landen uit de Aziatische bond worden geflikkerd.

 5. 11

  @7: Kazachstan ligt dan ook (net als Rusland, Turkije, Azerbeidzjan en Georgië) deels in Europa (en net als de andere genoemde landen merendeels in Azië). Armenië en Cyprus zouden betere voorbeelden zijn geweest. Die horen ook niet thuis op een EK(-kwalificatie), maar op het AK.

 6. 12

  @9: Leuk geprobeerd maar volledig hypothetisch. Ondanks de ‘paria’ status van Noord Korea mogen ze namelijk gewoon meedoen bij de AFC.
  Maar stel dat ze dat niet mochten. Noord Korea grenst letterlijk aan een UEFA land dus waarom niet :-)

 7. 13

  Als één van deze spelers wel geselecteerd is, maar besluit om niet te gaan, moet ie meteen ook zijn mond houden, want dan doen ze niet mee en mogen ze hun mening niet meer uiten van jou.

  Maar hoe komt het dan toch, dat jij hier je mening wel over mag uiten? Jij doet toch niet mee aan dat toernooi?

 8. 16

  @13,

  Leer voor de verandering anderen toch eens géén woorden in de mond te leggen. Ik zeg niet dat ze ‘hun mond moeten houden’, en dat bedoelde ik ook helemaal niet.

  De kop is zo geformuleerd dat iemand zou kunnen denken dat het de voetballers in kwestie om hun eigen veiligheid te doen was, maar het gaat juist om een zeldzaam geval van engagement bij voetballers. Dat wilde ik verduidelijken.

  Niet met plezier voorgekauwd.

  Dank @15 …

 9. 17

  Ik denk dat er onder de wel-geselecteerde spelers ook minstens enkelen zullen zijn die het met deze boycot eens zijn. Maar omdat de oproep vooral symbolisch is en de kans dat er gehoor aan wordt gegeven klein is, lopen de geselecteerde spelers de kans dat ze in Israël met hun steun geconfronteerd zullen worden en daar vervelend zullen worden behandeld.

  De niet-geselecteerde spelers nemen het dus op voor hun wel-geselecteerde spelers. Zij moeten niet hun mond houden omdat ze toch niet meegaan, zij moeten juist twee keer zo duidelijk spreken omdat zij ook spreken voor hun collega’s die wel gaan.

 10. 18

  @16: Als je nu de volgende keer meteen opschrijft wat je bedoelt, hoef je je niet te ergeren aan anderen die je reactie misschien verkeerd interpreteren.

  Bijvoorbeeld: “Dat is niet wat er aan de hand is, aangezien de ondertekenaars van de petitie niet eens meedoen aan dat toernooi*. Ik sta zelf volkomen achter de petitie en begrijp ook wel, dat wie naar het toernooi wil de petitie beter niet kan ondertekenen”.

  Zie je, met een paar woorden meer laat je aan duidelijkheid niets te wensen over.

 11. 21

  @20,

  Dat is een niet ontzettend lang maar wel een erg oninteressant verhaal.

  Het gebeurde tijdens die overgang naar dat inlogsysteem. Ik kon toen een tijdje niet inloggen en ook niet reageren onder de naam ‘Krekel’, dus reageerde ik, as one does, als ‘Krekel ( = verboden gebruikersnaam)’. Later kon ik wel weer inloggen, en reageerde ik dus gewoon weer als ‘Krekel’. Echter, na twee weken of zo word je dan vanzelf weer uitgelogd, en kwam er dus weer ‘Krekel ( = verboden gebruikersnaam)’ in dat naamvakje te staan. Omdat ik geen zin had om mijn mailbox te openen om daarvandaan mijn Sargasso-wachtwoord op te duiken (vanwege de AIVD en zo heb ik namelijk een eigenlijk reeds in onbruik geraakt mailadres voor mijn registratie gebruikt, dat altijd volgeladen is met spam en waarin ik nooit iets kan vinden) koos ik ervoor me niet opnieuw in te loggen. ‘Krekel’ was nu alleen geen ‘verboden’ gebruikersnaam meer, dus voegde ik ‘niet per se’ toe in dat naamvakje.

  En, tadaa, zo kwam het …

  (hiermee wil ik overigens niet zeggen dat weerballonnen er een atheïstisch-homoseksuele agenda op nahouden)

 12. 23

  Of het nu gaat om een voetbaltoernooi of het Eurovisie Songfestival,Israel heeft er als Aziatisch land niets te zoeken
  Wat voor smoesjes de Groot-Israelknuffelaars ook gebruiken het heeft maar een doel,propaganda voor Israel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren