Vicevoorzitter VVD Mark Verheijen hekelt slachtofferrol Wilders

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (101)

#1 music_animal

Zie ook ‘Wilders heeft slachtofferhulp nodig’ op DDS: http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/08/geert-wilders-heeft-slachtofferhulp-nodig#

Ook rechts wordt langzaam ziek van Wilders’ dubbele moraal

#2 gronk

Dat DDS-artikel had op krapuul kunnen staan. WTF?

Overigens ben ik benieuwd of Verheijen teruggefloten wordt danwel ondergekotst wordt door Geeert.

#3 Carlos

Over 5 jaar reaguurt men op rechts: “Wilders was links, net als ….” (ach je weet wel wie…)

#4 Joop

Denkbeeldige reactie PVV: Ach, dat zal wel bij het linkse smaldeel van de VVD horen, beetje Dijkstal/Voorhoeve/Weisglas/Rutte. Dus niet op reageren.

#5 JvdLaan

Ik heb even de eerste comments gelezen op het telegraafartikel waarnaar hierboven gelinkt wordt. I
k verwachtte een hoop ellende, maar nee, ook een aanzienlijk deel van de telegraaflezers begint genoeg te krijgen van Wilders’ retoriek.

#6 Monade

Ach, D66 kan altijd nieuwe leden gebruiken.

#7 Reinaert

Hé, hé, eindelijk.
Als er nog fatsoenlijk rechts is, wordt het tijd dat men zich laat horen.

#8 Reinaert

Overigens Wilders volgt wel de redenering van Breivik. Het zijn de slappe gevestigde partijen: vooral links natuurlijk, die het ware gevaar vormen en het echte gevaar niet zien: de Islam.
Heerlijke kruisbestuiviging toch.
Ze kunnen de boom in die linksen, hoe respectvol is dat richting andersdenkenden en de slachtoffers/nabestaanden.
Dat de VVD en het CDA nog gedoogd willen worden door zo’n idioot?
Ik hoop op meer reacties uit die hoek. Als men nog fatsoen over heeft tenminste.

#9 PietjePuk

@ 5
Links wensdenken….maakbaarheidsideaal, morele verhevenheid. Allemaal linkse hemelfietserij die in de echte wereld, voor echte mensen echte problemen oplevert. Maarja dan haal je toch je kind van de zwarte school Femke, dan verbieden we toch een foto tentoonstelling dan verhuis je toch als je al 10 x overvallen bent in Oost, dan betalen we de Moskee, badhuis, separaat zwemmen etc, dan moet je ook geen jurkje aantrekken, dan klagen we een man in een rolstoel aan die gewoon niet dood wil, dan negeren we toch alle statistieken m.b.t. criminaliteit en weigeren we ook nog eens te berekenen wat het multiculti drama ons aan miljarden kost, dan laten we bejaarden overvallen, rouwstoeten verstoren, sociale zekerheid verkrachten, politici beschermen etc etc etc

In Nederland doen we al jaren alsof het regent terwijl we in ons gezicht gespuugd worden.

Hoe kan je in vredesnaam denken dat de support gaat afnemen zolang er geen oplossing voor de multiculti problemen is gekomen? Dat is gewoon wensdenken, je hoofd in het zand stoppen.
Wilders kan doen en laten wat hij wil, zichzelf paars met gele stippen verven en mensen blijven toch op hem stemmen. Liever Wilders dan nog 1 dag linkse terreur van ontkenning, bagatelliseren en morele verhevenheid.

#10 Joop

@6. Ik lig in een deuk, dank je wel!

#11 BP

Hitler was Links dus Wilders ook.

#12 Spam

@9 wat is precies het verschil tussen het hebben van een andere mening en morele verhevenheid? Voel jij je niet moreel verheven boven al die linksen? En zo nee, vanwaar dan die hevige verontwaardiging in je post?

#13 Mario

dan negeren we toch alle statistieken m.b.t.

Dat doet Wilders c.s. juist. Beetje beter opletten. Overigens, multi-culti probleem? Welke? Geheid dat er voor iedere die je plaatst al een mogelijke oplossing actief is.

1 dag linkse terreur van ontkenning, bagatelliseren en morele verhevenheid.

De kogel kwam toch echt van extreem christelijk rechts. Projecteer dat maar eens.

#14 BP

Tofik Dibi weer bedreigd.

#15 ALO

Wilders heeft ook verkondigd dat als hem iets zou overkomen dat de schuld van links zou zijn. Demoniseren en zo. Graag zou ik van hem (of van zijn aanhang) willen horen hoe dat nu met zijn actuele verhaal over de dood van 76 sociaaldemocraten rijmt.

Of weet je wat? Doe maar niet.

#16 Joop

De volgende twitter van de meneer:

markverheijen1 Mark Verheijen
Wilders en aantal linkse politici konden het niet laten ‘Noorwegen’ politiek te gebruiken. Dat mogen we niet vergeten #ofdoeikhetnuzelfook?
5 hours ago

#17 rick

Het moet me van mijn hart :(

In Den Haag hebben we blijkbaar enkel nog Non-intelligente intellectuelen die het nodig vinden om Noorwegen te gebruiken om politieke oorlogjes te voeren en via de media de PVV aan te vallen!

#18 Spam

@15 De verhalen van Wilders rijmen niet. Dat weet hijzelf ook wel, maar het interesseert hem niet. Zijn aanhang is voldoende verontwaardigd en luistert selectief genoeg om dat niet door te hebben.

Door alleen via twitter (en bij hoge uitzondering via website of telegraaf) zijn mening te verkondigen en debat (tegenspraak) te ontlopen, komt hij er ook eenvoudig mee weg. Het is gewoon zijn woord tegenover dat van zijn tegenstanders. En dat is makkelijk kiezen als je PVV-stemmer bent. Sterker nog. Hoe vaker je zijn twitterstelling betwist, hoe verdachter je jezelf maakt. Dat wordt altijd gezien als een poging om iets kroms recht te praten.

#19 ALO

Ik vind het te gemakkelijk om de PVV-aanhang als dom weg te zetten. Ik vind het toch meer achterbaks. Kijk nou naar #17. Het PVV-volk weet natuurlijk als geen ander hoe je aanslagen politiek moet gebruiken (zie verder onder 11 september) maar walst daar doodleuk overheen. En dat ze dat doen uit domheid geloof ik nu niet meer. De meningen van het PVV-volk op de moord op 76 sociaaldemocraten zijn dermate schandalig dat ik van domheid niet wil weten. Het is kwaadaardigheid.

#20 Bismarck

“dan haal je toch je kind van de zwarte school Femke”

Guttegut, die mythe nog een keer.

#21 PietjePuk

@13
Je hebt gelijk, Wilders neemt het soms ook niet zo nauw met statistieken maar dat komt na 30 jaar professioneel cijfers achterhouden, verdraaien, liegen en wetenschappers voor je karretje spannen……door links, 30 jaar!

Je hebt ook gelijk dat de kogel deze keer van rechts kwam maar dat komt wel na 30 jaar links islamitische terreur, RaRa, RAF, Volkert van der Graaf, Aad Kosto, de vrouw van Janmaat, kapot gemaakte boeren, veel teveel om op te noemen.

Ik begrijp dat de verleiding groot is om oorzaak en gevolg door elkaar te halen maar dat maakt het niet minder fout.

#22 Carlos

PietjePuk, u bent toch een grap mag ik hopen?

#23 ALO

Ik wil toch wel eens weten van de redactie: een reactie van mij heeft ernstige vertraging opgelopen omdat er moest worden gemodereerd. Is de kwaadaardigheid van Putje Puk ook genoeg om te modereren?

edit redactie: dat had met de weekenddienst te maken.

#24 PietjePuk

@ 20

Pardon?

“Ze zijn naar een andere buurtschool. Dat is beter voor hun welzijn. Kinderen zijn geen sociaal experiment. Over de reden wil ik niets zeggen, het gaat over de privacy van mijn kinderen.”

#25 Jack Random

@21: “Wilders neemt het soms ook niet zo nauw met statistieken maar dat komt na 30 jaar professioneel cijfers achterhouden, verdraaien, liegen en wetenschappers voor je karretje spannen……door links, 30 jaar!”

Ja man, hier bij het CBS heffen we elke ochtend trots De Internationale aan, wappert het rode vaandal voor de deur, en is een lidmaatschap van de CPN verplicht. En in de kelder bewaren we alle politiek incorrecte statistieken, je weet toch!

#26 Mario

Wilders heeft ook verkondigd dat als hem iets zou overkomen dat de schuld van links zou zijn.

De “vijand” dient een “beeld” te hebben. Slachtofferkaart. Een ieder wenst Wilders een lang en gezond leven toe. Toch?

Ik vind het te gemakkelijk om de PVV-aanhang als dom weg te zetten.

Dat vindt enkel plaats wanneer deze anderen nablaten, gelijk een (dom) schaap.

#27 PietjePuk

Waarom kwaadaardig, waarom een grap? Vindt u het geestig Carlos?

#28 Hal Incandenza

@PietjePuk
De nieuwe school van de kinderen van Halsema is 14% autochtoon. En 44% Marokkaans, 15% Turks. Nu graag je leugen intrekken.

#29 Sjiek

Zullen we Wilders namens links Nederland een levensgroot knuffeldier aanbieden voor de onheuse bejegening in de zaak Breivik? Of is dat te zeer PowNed? Grote pluchen calimero lijkt me wel passend.

#30 PietjePuk

@ 25

Dat zijn uw woorden.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/585639/2001/01/23/Wallage-asiel-rapport-blijft-geheim.dhtml Dit was uiteraard niet de eerste keer dat het gebeurde maar wel één van de eerste keren dat het ontdekt werd dat de pvda onderzoeken liet liggen in bureau laden. Het werd alleen maar erger en erger.

Of onderzoek a.u.b. eens de cijfers m.b.t. de kosten van het multiculturele drama? Oh dat wilt u niet want de uitkomst komt niet overeen met wat u al 30 jaar mensen door de strot stampt, multiculti is goed, multiculti is fijn, multiculti is economisch positief

#31 PietjePuk

@ 28

Heeft u a.u.b. een bron?

#33 Bismarck

@24: Wel even het complete verhaal vertellen:

“De kinderen gaan nu naar een kunstmagneetschool, waar veel aandacht is voor creativiteit en politiek. In een reactie laat de politica weten dat het ook hier een ‘gemengde school’ betreft.”

#34 Stickmeister

@30

Oh was dat (wat?) uiteraard niet de eerste keer?

OLO @rapport van <10 jaar geleden waar Wallage wel aandrong op een landelijk debat over "criminele asielzoekers" maar het rapport niet openbaar maakte.
Vind je dat niet vreemd?

Ik zal het verklappen: er was flink wat mis met dat rapport/onderzoek (als in niet-wetenschappelijk).

Reacties op het rapport:
"Rapport blamerend voor politie en openbaar bestuur" en "geen discussie waard" (hoogleraar straf- en vreemdelingenrecht Van Kalmthout)
"Scoringsdrift Wallage" (commentaar van De Volkskrant)
"Uitspraken Wallage echt gevaarlijk" (minister van integratie Van Boxtel)
"Wallage begaat kapitale blunder"
"dezelfde fout die hij in het verleden Bolkestein verweet" (VluchtelingenWerk-voorzitter Van den Bergh)
bron

“Uit alle hoeken van het land was inmiddels duidelijk geworden dat het Groningse onderzoek haaks stond op de situatie in andere regio’s met asielzoekerscentra (azc’s). ”

et cetera…

#35 PietjePuk

@32 + 33

Dank voor de link naar een oude discussie op Sargasso maar ik kan helaas niet vinden waar de naam van de nieuwe school vandaan komt.

Het lijkt erop dat deze komt uit een verwijzing van #41.HPax | 17 December 2010 | 19:06 naar een artikel in het AD 17-12-2010. Maar HPax plakt er geen link bij en als ik zelf zoek op AD 17-12-2010 kom ik geen stukje tegen met daarin de naam van de nieuwe school van de kinderen van mevrouw Halsema. Misschien kijk ik met mijn neus, in dat geval hoor ik graag waar het wel staat.

#36 Spam

Voor als op 2 links klikken te moeilijk is: http://cms.qlictonline.nl/users/kraal_20zh/?pid=91

#37 Stickmeister

Ps: @30

Je begrijpt ook dat het niet-wetenschappelijke onderzoek ging over vluchtelingen waarvan “64 tot 67 procent van de geweldscriminaliteit en 75 procent van de vernielingen”, gepleegd door vluchtelingen, speelde zich af “binnen de muren van de opvangcentra” en veroorzaakte “geen directe overlast voor de omgeving”. Daar “is de positie waarin asielzoekers zich bevinden vaak debet aan”.”

*zucht*

#38 BP

@35. Waarom wil jij de naam van die nieuwe school weten? Ben je soms iets van plan?

#39 Frank

Vanaf reactie 9 PPuk ontspoort dit interessante draadje over onvrede bij een vooraanstaande VVD-er over het gedrag van Wilders (en later ook de linkse oppositie) in een wellesnietes over Femke Halsema die haar kinderen wellesnietes vanop een wellesnietes zwarte school zet.
Terug naar het topic. Ik meen toch wel een verschuiving in de stukken van de Telegraaf en Geenstijl waar te nemen waaruit zou kunnen blijken dat de aanstellerietes van GW niet meer serieus wordt genomen. En dat lijkt me een relevante ontwikkeling, want daar haalt een deel van het potentiele PVV electoraat haar informatie vandaan.

#40 Emile M

Even terug naar het topic.
Ben benieuwd naar de reacties binnen PS en GS van Limburg. Dat is tenslotte het enige stukje Nederland waar de PVV meebestuurt.

#41 Frank

@40, dat is idd ook nog eens een interessante dimensie aan de openhartige tweets van deze VVD-er.

#42 Spam

De Limburger:
Verheijen meldde later dat zijn bericht niet als aanval op Wilders of linkse partijen was bedoeld. Het was volgens hem slechts een hartewens om de gruweldaden in Noorwegen niet te ‘misbruiken’ in het politieke debat. Hij had achteraf zijn tweet beter niet kunnen versturen, zo concludeerde hij zelf.

#43 apunto

Dat wordt hem binnen de VVD niet in dank afgenomen en in Limburg nog minder vermoed ik. Hij heeft nu al spijt van zijn cri de coeur! Verder zijn VVD’ers en CDA’ers heel ver weg op vakantie. Je hoort of ziet ze niet. Hoewel Frits ‘flapuit’cHoefnagels de tweet van Verheijen onderschrijft.

Toch maar een dabatje in de 2e kamer, zodat VVD en CDA zich wat kunnen profileren in dit anti-moslim; anti-elite en anti-links beweging van wereld-rechts. Het gaat niet om Wilders het gaat om de onderliggende ideologie die zeer wijdverspreid is.

#44 PietjePuk

@ 38
Lees eerst de discussie a.u.b. voordat u dit soort debiele dingen insinueert.

In a nutshell for a nutcase

Er wordt gesteld dat de nieuwe school van de kiddo’s van Femke net zo zwart is als de oude school dus dat mijn beschuldiging dat ze wel met andermans kinderen wil experimenteren en niet met haar eigen kinderen, niet juist is. Men komt met een schoolnaam en percentages en ik wil weten of de bron van alles namelijk de nieuwe schoolnaam correct is anders kan iedereen met een schoolsite en percentages komen.

#45 BP

@44. Ik wil alleen voorkomen dat jij of een van jouw soortgenoten iets “debiels” gaat doen. Mag dat?

#46 Hal Incandenza

@PietjePuk
Dat is de school (daarbij zijn er in Amsterdam-Oost twee kunstmagneetscholen (waar haar kinderen naartoe zijn gegaan volgens Halsema zelf in verschillende interviews) en die zijn allebei ‘zwart’). En nu gewoon rectificeren.

#47 Frank

Zeg Pietje Puk, als het gaat over vermeend slachtofferschap van een politicus die niet vies is van het uitdelen van beschuldigingen dan ga jij het hebben over de school van een politica in ruste????….. Over wat????

On topic – Ik hoop op meer crie de coeurs uit de boezem van CDVVDA in de komende tijd. Maar na het zomerreces zullen de rijen zich wel weer sluiten lijkt me.

#48 Spam

Maar geef dan wel even toe dat die cijfers klopten als de link je tot tweemaal toe wordt gepresenteerd. Dan kunnen we weer terug naar het topic.

#49 PietjePuk

@ 45 pffff
@ 46 ja natuurlijk omdat u het zegt en ook weigert een fatsoenlijk bron te vermelden
@ 47 dat was een iets te lang zijspoor inderdaad
@ 48 welke link?? De link van EEN school in Amsterdam?

#50 BP

@49. Moet je ook nog de schooltijden en de fietsroute van FH weten?

#51 jantje

Pietje Puk: je onderbuik belde net; of je aub het denken weer aan je hersenen wil overlaten

#52 PietjePuk

@ 34 34.Stickmeister
Dank voor de link m.b.t. het andere zijspoor. Interessant verhaal van een evenzo interessant persoon Harry Westerink.

#53 jantje

boooehoe femke haalt haar kids van een zwarte school(=bullshit) ,maar mijn kinderen moeten wel met zwarte kindjes omgaan.wat wil je dan? complete segregatie? ze er toch allemaal uitflikkeren? een muur a la israel? of mogen gekleurde kindjes helemaal niet meer naar school, ze worden toch schoonmaker.
ik ben erg benieuwd.

#54 Olav

Breng ‘m niet op ideeën, BP.

#55 alt. johan

Ik snap de slachtofferrol-typering niet. Wilders is weer lekker offensief bezig.

Zoals het hoort, en waar hij goed in is.

@Pietje Puk: je argumentatie/aanpak m.b.t. de school-discussie van de kinderen van een bepaald ex-politica is volstrekt kansloos.

#56 PietjePuk

Nou nou poeh poeh @ BP nee dank u wel, die hebben uw vrienden reeds http://www.at5.nl/artikelen/57521/femke-halsema-slachtoffer-van-scootertuig

#57 Migchiell

@Pietje Puk: de argumentatieleer vereist (om van de beleefheid en de beschaving nog maar te zwijgen) dat wie een stelling poneert (in jouw geval de stelling dat Femke Halsema een hypocriet is), daar ook argumenten en/of bewijzen voor levert.

Ik zou dus zeggen, bewijs eerst maar eens dat jouw claim waar is. Anders ben je gewoon aan het trollen en demoniseren.

Geldt uiteraard ook voor de rest van je stupide beweringen; overgetypt van PVV-propaganda-sites wellicht, maar met de werkelijkheid heeft het allemaal bitter weinig te maken.

#58 PietjePuk

@ 55 Dat blijkt inderdaad

#59 PietjePuk

@ 56
Dat ze haar kinderen van een zwarte school heeft gehaald is al bewezen. Anderen beweren dat ze nu weer op een zwarte school zitten en die mensen kunnen dat niet bewijzen

#60 Harm

@39 – Inderdaad en dat de Vicevoorzitter van de VVD de slachtofferrol van Wilders hekelt kan politiek significant zijn. KAN.

#61 Reinaert

@ 42 Dank voor de melding. Dus Verheijen krabbelt al terug en/of wordt terug gefloten.
Als men dan al niet fatsoenlijk meer kan zijn bij het CDA en de VVD, zou men dan nog wel een geweten hebben?
Er gold ooit een spreekwoord: Wie zwijgt stemt toe.
Een volkswijsheid waar het CDA en de VVD iets mee zouden moeten doen. Maar Verhagen en Rutte vinden misschien wel dat Wilders ook namens hen spreekt?

#62 alt. johan

@57 PietjePuk: Je andere argumentatie klopt wel. (criminaliteit, enz…)

Ook het “RaRa, RAF, Volkert van der Graaf, Aad Kosto, de vrouw van Janmaat, … ” rijtje is 100% in de roos.

#63 Joop

Hij werkt als gedeputeerde in Limburg samen met PVV-ers, dus wellicht dat hij het als antwoord van een BBQ gebruikte, maar niet wist dat luitjes zo graag daarop reageerden. Of juist graag aandacht genereert. Kan niet in de agenda van de man kijken.

#64 Joop

@60

Nee hoor, VVD/CDA ziet Wilders als een noodzakelijk kwaad. Zolang maar zij kunnen regeren vinden ze alles best. En ach, die tegenstellingen tussen links-rechts vinden ze niet eens zo erg. Als het maar stemmen oplevert, en draagvlak voor de nu genomen beslissingen (bezuinigingen). Als Wilders in de oppositie zat, zonder gedoogsteun, dan was ie denk ik moeilijker voor het huidige kabinet.

#65 Migchiell

@58: maar dat ze haar kinderen van een zwarte school heeft gehaald is niet jouw claim – jouw claim is dat ze ze daarna op een witte school heeft geplaatst. Dus in plaats van vragen naar de naam van de school zou je zelf op zoek moeten naar de naam van die witte school waar haar kinders nu zitten en totdat je die gevonden hebt zou je je mond moeten houden in plaats van onbewezen verdachtmakingen in de rondte te slingeren.

#66 Hal Incandenza

@PietjePuk
De discussie over de kinderen van Halsema is behoorlijk onsmakelijk. Het was en is bullshit dat haar kinderen nu niet op een zwarte school zouden zitten. Jij wil nu kennelijk de inschrijvingspapieren zien, anders geloof je niet dat het bovenstaande school betreft. Beetje eng allemaal.

(Hier staat overigens dat het een kunstmagneetschool betreft: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/1919414/2010/11/27/Femke-Halsema-haalt-kinderen-van-zwarte-school.dhtml?redirected .)

#67 BP

@Pietjepuk. En ze koopt bananen bij een blanke koopman op de Dappermarkt in Oost. Nog meer weten?

#68 BP

Tot slot. Wil ook nog weten bij welke Turkse sigarenboer ze haar sigaretten koopt?

#69 alt. johan

@65: De discussie over de kinderen …. “

Ja, ik weet het, ik het eerder moeten ingrijpen, maar ik was niet eerder thuis.

#70 Hal Incandenza

Ik ben er zelf op ingegaan. Maar dacht echt dat het met een verwijzing wel klaar zou zijn…

#71 Reinaert

@ Joop Dat het machtswellustelingen zijn en dat men maar al te graag de neo-liberale agenda uitvoert is wel duidelijk bij de huidige VVD en CDA populatie. Echter ooit waren er bij die partijen ook mannen en vrouwen die een zekere moraliteit kenden.
Blijkbaar gaat het enkel nog om baantjes en zakken vullen ten koste van …………
En bij de PVDA is het niet veel beter. Die laatsten zouden eens moeten aangeven dat ze de kiezers van Wilders niet eens willen vertegenwoordigen, zolang ze zijn leugens geloven doen ze maar.

#72 Harm

@70 Reinaert schrijft:”En bij de PVDA is het niet veel beter. Die laatsten zouden eens moeten aangeven dat ze de kiezers van Wilders niet eens willen vertegenwoordigen,”

Hear, hear!!!

#73 alt. johan

@69: Tja. Gelukkig ben ik niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze site. Dat is de sargasso-redactie.

#74 Baarsschalk

Pietje Puk laat wel weer overduidelijk zien hoe ziek domrechts is in hun hoofd.

#75 Frank

72 Mwoi Alt.Johan, dat zijn we denk ik allemaal. Ik vind overigens de toon van jouw bijdragen in de discussies als iemand met rechtse standpunten vaak een verademing.
In het algemeen vraag ik me af of de meerderheid van de Nederlandse kiezers nou in de gaten heeft hoe vreselijk cynisch onze politiek is geworden.

#76 Furby

Ik vind het zo grappig dat er in deze discussie ook weer gewezen wordt op “30 jaar links” door Pietje Puk, maar de VVD sinds 1977 slechts een goede 8 jaar niet meegeregeerd heeft. Het CDA mist ook maar 8 jaar. Zijn de VVD en het CDA dan zo links? Kon de PvdA en D’66 in die 30 jaar zo overheersen op die twee partijen? Was het een infiltratiecomplot van ‘links’ in die gelederen? Je zou, kijkend naar een lijst met kabinetten, bijna zeggen dat de neoliberale agenda de afgelopen 30 jaar geregeerd heeft! Maar dat kan natuurlijk niet, want dan klopt Geerts riedeltje niet meer.

#77 Joop

@70.

Volgens mij volgt de VVD Wilders met argusogen. Het is in hun voordeel dat de PVV stemmen weghaalt van andere partijen. Maar het CDA is eigenlijk al teveel beschadigd. Daarom in de 1e kamer steun van de SGP. Als de PVV de VVD inhaalt dan hebben ze lijkt me ook een probleem.

Wel heeft Wilders alle kikkers nog in de kruiwagen (alle zetels nog). Anders zou de gedoogcoalitie geen meerderheid meer hebben. Benieuwd of dat zo blijft de komende jaren.

#78 Sjiek

Dat Verheijen nu zijn tweet van uitleg voorziet heeft ook weer zijn nut. Het past in het beeld dat Wilders achter het stuur zit.

Ooit was “politiekcorrect” een van de woorden waarmee zeerrechts de overige deelnemers aan het debat ranselde en geselde. Mogen we concluderen dat Verheijen nu politiekcorrect heeft gehandeld door ook nog even een stukje uitleg erbij te geven?

Wilders claimt dus dat er een hetze tegen hem gaande is. Arm Geertje wordt bont en blauw gepisangd als we hem mogen geloven. Altijd moeten ze klein Geertje hebben. De sterke jongens uit de klas. Ze willen hem afranselen.

Wordt tijd voor Klein Geertje TV. Via internet een stream 24 uur per dag afleveringen van de oude Calimero-series e.d.

#79 Hal Incandenza

@alt.johan
Touche. Maar verder wat Frank zegt. Een zelfverklaard pvv-stemmer die met regelmaat zelfreflectie toont, is een verademing.

#80 Mo

@78
Dat noem ik VVDhimmigedrag om ayatollah Geert Bin Johannes Henricus Andreas niet al te veel voor zijn islamofobe en xenofobe scheentjes te loopkicken.

#81 Joop

@78.

Als jij een uitermate goed verslag heb van de onderhandelingen voor het gedoogakkoord dan kan je dat zeggen. Volgens mij heb je die niet, en is het teveel macht aan Wilders geven. Want denk je nu echt dat alles wat er wordt uitgevoerd zijn idee is. Het lijkt me dat de VVD (bezuinigingen vooral op de sociale verzorgingsstaat) en het CDA (ontwikkelingssamenwerking) ook hun lievelingsdingetjes eruit hebben gehaald.

#82 Sjiek

@81
Ik heb het over het beeld dat G achter het stuur zit.

#83 Joop

@82.

Volgens mij zit Verhagen stiekum achter het stuur. Limburgers onder elkaar. Of komt Bernard Wientjes elke week langs en vertelt wat het beste zou zijn aan de ministersploeg. Of is Rutte degene die in de Treves-zaal uiteindelijk degene die de knoop doorhakt en waar nodig voor steun onderhandelt maar zich niet laat manipuleren door een relatieve buitenstaander als Wilders.

Wie het weet mag het zeggen. Wel heb je gelijk dat de gedoogconstructie met Wilders zeer belangrijk is voor dit kabinet. Maar in hoeverre hij de agenda bepaalt?

#84 Sjiek

@83
Laat het publiek maar denken dat Geert ah stuur zit. In de voor G. gemakkelijke gedoogconstructie is het toch al zo dat hij nergens (parlementair) verantwoordelijk voor is. Dat compenseert dan een beetje de (formele) situatie.

#85 Frank

Ik zie Geert Wilders meer als de claxon van het kabinet die alle andere autogeluiden overstemt. De auto rijdt wel door. Alleen als de claxon te vaak de aandacht trekt, en ook midden in de nacht op volle toeren staat te bleren, dan is de lol voor de gasten in de auto er ook wel een keer af. De onvergelijkte toon van Geert Wilders in het Noorwegen debat doet hem geen goed. Ik ben benieuwd of mensen als Kathleen Ferrier nog eens gaan concluderen dat dit echt een brug te ver is.

#86 Sjiek

@80
Hij krijgt natuurlijk de ruimte van Rutte en Verhagen om de vermoorde onschuld te spelen. Sterker nog ze zorgen er wel voor dat niemand uit hun rijen G. nu aanvalt. Want stel je voor. Alle kritiek op de over de top retoriek van Geert daalt dan ook op de twee coalitiepartners neer: hoe kunnen VVD en CDA in vredesnaam met zoiemand in een driehoeksrelatie zitten? Dat willen ze buiten de deur houden (en niet alleen dat).

#87 Sjiek

@85
Ik had ook meer gehoopt op Ferrier en Koppejan maar blijkbaar is de coalitie zo belangrijk dat de rijen gesloten blijven. Ze staan slecht in de peilingen. Wie binnen het CDA breekt, vergooit wellicht ook zijn carriere en ontketent en passant een paleisrevolutie.

#88 Reinaert

@ 87 Breken zou het CDA ook wel eens goed kunnen doen.

#89 Reinaert

Heeft Leers al een reactie gegeven. Laatst wilde 1 burgervader niet meewerken aan een uitzetting van een gezin met kinderen die hier geboren en getogen zijn.
Zou die nog durven? De immoraliteit ten top. Rond die zaak blijft het ook akelig stil.

#90 Sjiek

@88
Op de lange termijn wel denk ik. Maar op korte termijn wordt het dan over straat rollebollen. De zittende garde kan dan haar biezen pakken.

#91 alt. johan

@Frank: “… hoe vreselijk cynisch onze politiek is geworden.”

Eens. Er gaan wel betere tijden aanbreken, maar ik denk dat we nog niet zover zijn.

Er is politieke “onrust” sinds 2001 en het is teleurstellend hoe langzaam we stappen vooruit zetten. We blijven er maar in hangen en soms lijkt het dat de onrust groter wordt ipv kleiner.

#92 Reinaert

@ 90 Dat de zittende garde oprot, zou voor vele cda-ers een opluchting zijn. Ik voorspel zetelwinst: schoon schip, lucht op.

#93 Olav

Reinaert, dat het een opluchting zou zijn voor ze zal best. Ik zie daar echter nergens bewijzen voor. Waar houden die CDA’ers zich eigenlijk schuil, zo op het wilde web?

#94 Sjiek

@92
Helaas heb je er ook flink wat opportunisten bij. (Maar dat geldt voor de andere partijen net zo.)

#95 Reinaert

@ 93 en 94
Nu houdt ieder zich in voor de ander, voor de “eenheid”, die niet bestaat, voor dominante leiders, voor het pluche. Tegelijkertijd mort de achterban.
Wat waarden, opvattingen worden verkwanseld.
Mooie voorwaarden toch voor een paleisrevolutie?
Een kans voor de opportunisten die nu buiten spel staan, om in machtstermen te spreken.

#96 PietjePuk

@ Hal Incandenza

RECTIFICATIE
U had gelijk en ik zat er dus naast, het is wederom een zwarte school inderdaad.

@ BP en Baarsschalk; Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten met jullie smerige insinuaties.

#97 parallax

Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten met jullie smerige insinuaties.

Schizofreen much?

#98 PietjePuk

Wel slecht Nederlands……..vertrouwt

#99 Olav

Doe eens een inburgeringscursus, Pietje.

#100 Olav

Mijn vraag uit nr. 93 was niet retorisch. Waar is toch die online hangplek waar je met aardige & bezorgde CDA’ers in discussie kan? Dus met de lui die opgelucht zouden ademhalen als Maxime V. en zijn maten eindelijk opsodemieteren?

Ik wil deze mensen nl. mijn morele steun aanbieden.

#101 Baarsschalk

@96: welke insinuaties bedoel je, Puk? De manier waarop jij hier tekeer gaat, laat toch precies zien hoe ongemanierd, bot, plat, ongenuanceerd, verziekt en totaal debiel domrechts te werk gaat. Of vind je de insinuatie dat ik je tot domrechts kwalifcieer niet terecht? Moet je misschien niet te werk gaan zoals zij doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*