Verzet tegen windmolens in Duitsland groeit

De Duitse industrie voor duurzame energie kampt met een groeiende weerstand tegen nieuwe windmolenparken op land.

Een conservatieve beweging voor behoud van natuur en landschap en Beieren vindt windmolens op land een ‘archaïsche en noodlottige poging om klimaatverandering te bestrijden.’ Juridische procedures die de bouw van windmolens moeten voorkomen concentreren zich op de schade voor vogels, vleermuizen en andere dieren, zelfs al die in het betrokken gebied helemaal niet voorkomen.

Open waanlink

 1. 1

  Windmolens in Duitsland zijn dan ook een stuk minder rendabel dan in Nederland. Zeker Beieren is grotendeels bos en heuvelachtig en het heeft geen zeewind wat het gemiddelde nog een beetje opkrikt qua rendement.

  Wij hebben kale polders en lange dijken, waar het nog een beetje rendement geeft. Om er in Beieren nog wat uit te persen moet je ze boven op de heuvels planten en het liefst alles er omheen kaalkappen en dat doet toch nog een beetje meer zeer aan het landschap dan in een lege kale polder en daar zijn de lokalen er op zijn zachts gezegd al niet blij mee.

  Zonne energie is daar rendabeler en dat zie je daar dan ook volop in ontwikkeling.

 2. 2

  @1: [ en het liefst alles er omheen kaalkappen ]

  De hoogste windmolens zijn bijna 200 meter, zet daar een rotor op van 120 meter en je houdt 80 meter boven de grond over. Een grote boom is doorgaans pakweg 40 meter, blijft 40 meter vrije ruimte boven de grond over. Als dat niet genoeg is maak je de molen gewoon 20 meter hoger. Kaalkappen is echt niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren