Verlichtingsgebroed (Haren, ProjectX)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ook ik neem afstand…. Van alles!

Open artikel

Reacties (6)

#1 HansR

Ik ben letterlijk op afstand en ik zie het gebeuren. Breedveld heeft wel een punt, maar zijn rant over de Hollandse opvoeding neigt naar de verheerlijking van het rottinkje. Eigenlijk is hij ook gewoon fout.

De vraagt rijst : is er wel iets goed?

Zijn verheerlijking van de buitenlandse kinderen (Frans, Engels) die allemaal braaf zitten en pootjes geven is een idealisering van het vreemde. Hij woont er niet, kent de interne werking van die samenlevingen niet.

Verheerlijking van een land waar het eten goed is (Frankrijk) leidt tot waanideeën.
Niet alles wat Breedveld zegt is goed.

#2 VanK

Begint als een mooie parodie. Eindigt als een rant die kant noch wal raakt omdat er allerlei dingen aan de Haren worden bijgesleept.

#3 lapis

Okee, als de boodschap is, zoals die Sa’id Vanenburg zegt op Twitter, “dat er nu geroepen wordt dat het een klein groepje is, bij Marokkanen/moslims de aard van het beestje“, dan is daar wat voor te zeggen. Door dat stuk van Breedveld kwam ik echter niet heen, je kon hem gewoon tussen de letters door zien genieten van het feit dat autochtone jongeren een half dorp hebben afgebroken en minstens één gezin hebben getraumatiseerd. Nuance en ironie kan ik waarderen, maar dit is gewoon vitriool.

#4 Kalief

De bezoekers in Haren waren ramptoeristen die kwamen kijken wat er fout zou gaan. Dat heeft niets met opvoeding of afkomst te maken.

#5 Thallman

Echt, wat moet die vent nog in Nederland. Alles hier is slecht, zelfs terreur staat China is beschaafder omdat daar meisjes met korte rokjes rondlopen (Dit heeft hij letterlijk zo gezegd) maar toch blijft hij in Nederland.

Ik denk dat Peter diep van binnen ook wel weet dat het probleem bij hem ligt en dat zijn racistische rants tegen Nederlanders daarvan een projectie is.

#6 benjbenj

Het was heerlijk over the top.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*