Verdachte met buitenlands uiterlijk krijgt eerder celstraf

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 Slagroomsnoesje

[PVV-modus]
En terecht! Hadden ze maar in zullie thuisland mottûh blijven! En er zijn er nog veul meer; kijk maar naar Opsporing Verzocht!
[/PVV-modus]

==door ‘onbewust gebruik’ negatieve stereotypen==

En dát maakt het allemaal zo gruwelijk. Opgedrongen beelden, die verder los staan van de daadwerkelijke realiteit.

#2 vandyke

Dat had ik niet echt verwacht. Ik zou hebben gedacht dat rechters daar boven zouden staan.
Ik had veel eerder verwacht dat de politie zou discrimineren. Van de 800.000 aangiftes van een misdrijf legt de politie er 500.000 ter zijde. Hoe selecteert men dat? Zouden daar ook geen factoren in zitten dat ze een zaak met een autochtone verdachte eerder laten zitten dan die met een allochtoon?

#3 vandyke

Ik kan het onderzoek nergens vinden. Het zal toch niet zo dat het weer in boekvorm wordt uitgegeven. Ik wordt nu al pissig.

#4 jos

Ter aanvulling hierop, allochtone verdachten worden enerzijds vaker toerekeningsvatbaar geacht en krijgen anderzijds vaker een advies voor gedwongen opname in een psychiatrisch ziekenhuis in vergelijking met autochtoon Nederlandse verdachten.
http://www.tijdschriftvoorpsychiatrie.nl/assets/articles/TvP11-11_p801-811.pdf

#5 Anton

De meest voor de hand liggende conclusie dat criminaliteit onevenredig over de populatie is verdeeld wordt niet getrokken. En tellen kunnen ze ook al niet 185 + 175 = 360, waar zijn die ander 5?

Policor onderzoekje van niveautje Stapel.

#5.1 vandyke - Reactie op #5

Dat het sommetje niet 100% klopte viel mij ook al op. Een verklaring kon zijn dat zij van 5 misschien niet hebben kunnen vaststellen tot welke groep zij behoorden.

Onderzoekje niveautje Stapel? Opmerking niveautje PVV.

Inmiddels heb ik het onderzoek gevonden:
http://njb.nl/website/data/advertorial/NJB11_Wetenschap.pdf
Nu nog lezen.

#5.2 Bismarck - Reactie op #5

De cijfers die NRC geeft zijn niet compleet (ze vergeten de verhouding bij de vrijspraken te melden). Desondanks hoef je nog bij lange na niet op het niveautje Stapel te zitten om te bedenken dat jouw “meest voor de hand liggende conclusie” niet bepaald de meest voor de hand liggende conclusie is uit de gepresenteerde cijfers.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #5
  • Vorige reactie op #5
#5.3 vandyke - Reactie op #5.2

‘In het huidige onderzoek richten wij ons op de rol van het al dan niet betuigen van spijt, het geslacht en het gecombineerde kenmerk van een al dan niet Nederlands uiterlijk met het al dan niet spreken van de Nederlandse taal bij het bepalen van de straf.’

Het ging de onderzoekers niet om de vrijspraak of buiten vervolging stellen etc., maar alleen om de gestraften. Ook nam men niet mee zaken waarbij de verdachte niet ter zitting verscheen. Logisch.

#5.4 pedro - Reactie op #5

“Policor onderzoekje van niveautje Stapel”

Lekker hè, zo een ad hominem plaatsen na zo een racistische reactie, die niks met het onderzoek te maken heeft. Wordt je daar nu geil van? Of ben je te dom om te zien dat je opmerking niks met het onderzoek te maken heeft?

#6 vandyke

Deze wetsovertreders met een Nederlands uiterlijk en die ook nog Nederlands spreken, hebben geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf te vrezen:

http://www.nu.nl/politiek/2763715/pvv-neemt-boete-ontbreken-jaarverslag-lief.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*