1. 2

  Volgens mij is dat niet zo plots, Steeph. Als ik me niet vergis heeft Paus Benedictus al eerder gewaarschuwd voor de gevolgen van klimaatverandering. Hoewel dit rapport een stuk specifieker is, is er dus geen sprake van een koerswijziging.

 2. 3

  Hoezo “plots”? Kan me niet herinneren dat het ooit een “act of God” genoemd is. De RK kerk is al een tijd best wel van de duurzaamheid.

 3. 5

  Standaard Vaticaan Marketing. Beetje rondshoppen en kijken of je wat van concurrerende geloofjes kunt inpikken. Hebben we onder andere het gesleep met kerstbomen aan te danken.

 4. 7

  Haha, goed rentmeesterschap?
  De bijbel wijst er op dat de aarde te gebruiken is en in de afgelopen eeuwen is dat ontaard in roofbouw. Oorzaak: overbevolking. En laat niemand nu zeggen dat daar geen christelijke achtergrond achter zit.

  Rome wil zijn visie wijzigen? Laat me niet lachen (iig voorlopig niet).

  Overigens kwam ik in mijn zoektocht naar wat achtergrond voor dit commentaar de volgende link tegen: Christianity and Ecology. Nog niet gelezen maar termen als Christian Biopolitics en de wetenschap dat de RK kerk zich altijd heeft verzet tegen bevolkingsgroei maken dat ik dit geïnteresseerd ga lezen.

  Ik vraag me toch altijd af wat christelijke wetenschap is (of christelijk bloggen wat ik laatst tegenkwam). Uiteindelijk blijkt het altijd terug te voeren op naar zichzelf toepraten.

 5. 9

  Oh, zie nu foutje in #7: RK kerk heeft zich nooit verzet tegen bevolkingsgroei maar – uiteraard – heeft zich verzet tegen het het afremmen en tegengaan van de bevolkingsgroei.

  Maar u had dat vast allemaal al helemaal begrepen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren