Varkensvlees in de Ikea elandlasagne

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het moet niet gekker worden…

Open artikel

0

Reacties (15)

#1 Jan

Ik zou het persoonlijk erger vinden als er elandenvlees in mijn varkenslasagne zou ziten ;-)

#2 Lord Flash

Als je denkt dat een waanlink je bij de speld brengt, maar je eindigt bij de NOS….. Nou ja, dan is er iets

#3 bullie

Er zit trouwens ook een E (zonder nummer) die niet thuishoort in die lasagna

#4 Bismarck

@1: Ik zou dan eerder van geluk spreken. Elandvlees is bijna zeker lekkerder en gezonder. Bovendien heeft het dier waarschijnlijk een stuk prettiger en minder milieuvervuilend leven achter de rug. Het enige probleem is dat niet iedereen Elandvlees moet gaan eten, want dan is het snel gedaan met de Eland.

#5 Krekel

@3:

Het is wel degelijk lasagne.

(Ook in het Italiaans.)

Jij zegt waarschijnlijk ook tekielja als je tequila bedoelt?

Zeer kwalijk ;-)

#6 Olav

@4:

Elandvlees is bijna zeker lekkerder en gezonder.

Bij dat “lekkerder” kan je vraagtekens plaatsen. Als al die vleesverwisselschandalen iets aantonen dan is het wel dat de consument het verschilt toch niet proeft. Misschien nog wel als je een heel lapje vlees op je bord krijgt. Maar als het door de gehakt gaat, of in de lasagne, of anderszins in kleine stukjes met veel saus wordt geserveerd, dan maakt het blijkbaar helemaal niets uit van welk beest het afkomstig is.

#7 bullie

@5: Weer wat geleerd.

En hoe zit dat dan met Macarona?

#8 Bismarck

@7: Dat typ je Macarena.

#9 Krekel

Voor het pastagerecht inderdaad. Een veer in je hoed heet wel gewoon micurano.

#10 Henk van S tot S

@1, 4 en 6

Toen ik (lang geleden) vegetariër werd en eigenlijk al min of meer was, heb ik als laatste vlees eland gegeten (het arme dier dacht dat hij tussen de koplampen van een grote truck door kon) en ik kan je garanderen dat het een stuk beter smaakte dan varken.
Mocht iemand iets dergelijks overkomen en je mag het dier houden is hier een simpel recept voor een gedeelte van het vlees ;-)
http://www.smulweb.nl/recepten/1044898/Eland-met-mierikswortel

#11 zazkia

en dan is er nog hondenvlees in de gehaktballen volgens de telegraaf … t is niet meer bij te houden

#12 Bismarck

@11: Dat zou wel erg zijn, want dan zijn zelfs de kapitalisten niet meer te vertrouwen. Hondenvlees is immers duurder dan varkensvlees, dus dat in de gehaktballen mengen is zonde van het geld (in tegenstelling tot varkensvlees tussen ander vlees in pleuren, dat bijna altijd geld oplevert).

#13 zazkia

@12 Hmm nou de gedachte was dus -maar ik geef toe dat ik de televaag alleen bij de kapper en dus zeer vluchtig lees) dat mama Costa geld betáálde voor de levering van haar flappie aan de spaanse conquestador die dat verpatst heeft aan een Amsterdamse sjaggeraar die nog gehaktballen moest opleveren en toch binnenkort failliet ging en het dus ook geen zier meer heeft uitgemaakt waar het vlees vandaan kwam.
Mevrouw Costa begon een en ander te wantrouwen toen zij het lichaam van Flappie niet meer mocht bezoeken en zeer hardhandig werd weggejaagd. Dat klinkt mij op zichzelf dan weer erg kapitalistisch in de oren.

#14 Henk van S tot S

@13:
Ik kreeg vanmorgen deze link toegezonden:
http://www.omroepwnl.nl/video/fragment/vandaag-de-dag-hondenvlees_48118

#15 Bismarck

@13 en @14: Dank u voor het speurwerk, aan dat soort constructies had ik nog niet eens gedacht. Export naar Oost-Azië of Zwitserland zal wel te opvallend geweest zijn?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*