Vara’s Vroege Vogels hoofdredacteur distantieert zich van beschermde houtsnip verschalkende DWDD collega’s

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In De Wereld Draait Door werd gisteravond een beschermde vogelsoort, te weten een houtsnip, bereid en opgegeten. Chefkok Kranenborg bekende daarbij ook dat hij ooit illegaal houtsnippen had ingevoerd vanuit Schotland in de buik van een dode ree. Zonder enige kritische vraag te stellen verschalkte presentator Matthijs van Nieuwkerk het vogeltje (om precies te zijn: hij zoog de hersenen uit de gespleten schedel). Tafeldame Claudia de Breij (vegetariër) at niet mee, maar bracht enkel een paar keer een viezig “ieuw” uit.

Open artikel

Reacties (10)

#1 Loupe

Volgende aflevering test Matthijs de werking van gemalen neushoornpoeder, prijst hij prachtige ivoren beeldjes aan en laat hij zien hoe mooi sneeuwluipaardbont kan zijn.

#2 Timmy Muigd

Pittige discussie daar op Vroege Vogels.

Invoeren, bereiden en opeten in NL van een legaal in Wallonië verkregen houtsnip is legaal?
Dan vraag twee, kan je bij een dode DWDD houtsnip eenvoudig zijn herkomst vaststellen, bijvoorbeeld met een dna-onderzoek?

#3 L.Brusselman

Stel dan ook voor dat er dna databank van alle houtsnips wordt aangelegd….

#4 Levi

Vanavond in DWDD: seks met vijftienjarige meisjes, het mag officieel niet… maar is ontzettend lekker!!! “Delicieux, het kakelverse oestrogeen smelt op mijn tong!” roept een verrukte Matthijs van Nieuwkerk uit.

#5 Umea

@Levi
Ahjoh, wie niet horen wil moet voelen!

#6 gronk

Met een nabeschouwing door 2 missionarissen van Rolduc.

#7 Bolke

DWDD is zóóó 2011.

#8 Bismarck

@2: Ik begrijp uit de reacties dat import van beschermde (al dan niet levende) dieren verboden is en je tweede vraag dus overbodig. De politie had beter van Nieuwkerk en Kranenborg komen arresteren in plaats van SP-Kamerlid Ulenbelt.

#9 Aventura

“Ook vertelde Robert Kranenborg dat hij zo’n vogel wel eens illegaal had bereid. Dit alles zonder dat er weerwoord kwam.” Aldus Vroege Vogels.

De zeer overschatte, gemaakt dommig doende Van Nieuwkerk is al zó gewend geraakt aan alles blij en kritiekloos aanhoren dat hij niet meer nadenkt voor en tijdens het programma.

Zo jammer, het zou een veel leuker en beter programma zijn met een presentator met meer inhoud en lef.

#10 Bullie

Doe mee, twitter BrrBrrr Tsissik naar DWDD:

http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soortengroep=vogels&id=173

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*