Vandaag begint een onrustige Europese top

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Bolke de Big

Komende weken vor je zelf goed in de gaten houden waar je bent zodat je over een paar decennia tegen je klein-kinderen kan zeggen waar je was en mee bezig was toen de EU(ro) uit elkaar viel.

#1.1 weerbarst - Reactie op #1

zou ook al je geld naar dollars converteren tijdelijk (ondanks JPM black swan), en in griekenland of spanje moet je echt geen cash meer op de bank laten staan.

#1.2 looxcie - Reactie op #1.1

Met wat gouden en zilveren munten ben waarschijnlijk je nog beter af.
Als Griekenland, Italie en Spanje (bv) de euro afschaffen, zijn ze nog niet per se uit de EU. Het zal de nodige problemen veroorzaken, zoals bank runs in die landen, grote geldvlucht van de rijken etc. En natuurlijk enkele banken die het in Noord Europa moeilijk zullen krijgen. Maar dan springen we toch als belastingbetaler weer vrolijk bij? Zijn we intussen wel aan gewend, nietwaar? En de ECB zal het ook niet nalaten enkele biljoenen erbij te printen, hiep hoi, inflatie! Het kan niet op. De toekomst is zo rooskleurig, ik word er bijkans niet goed van….

#2 cerridwen

Nou nou, zo’n vaart loopt het allemaal ook weer niet. Onder druk wordt alles vloeibaar, ook in Griekenland.

Er is bijvoorbeeld net een peiling gehouden in Griekenland:
It found that 66.1% of people want a coalition government to be formed, while 32.4% want new elections.

A narrow majority of people surveyed (53.6%) said they believe Greece should stick with its current economy plan. And on the question of Greece’s future in the eurozone, 81.5% said they want the country to stay in the single currency.

Meest waarschijnlijk uitkomst (vroeger of later): de nieuwe regering zal bezuinigingen blijven doorvoeren, en krijgt van Europa de gelegenheid om wat scherpe kantjes eraf te slijpen.
Zo rommelen we verder.

#2.1 Bolke de Big - Reactie op #2

Dan zal er werl eerst een nieuwe regering moeten zijn, en aangezien ze wss weer half juni gaan stemmen is dat te laat om de afspraken die gemaakt zijn te implementeren waardoor de volgende tranche wss niet door gaat en Griekenland failliet is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*