Van Gerrit Zalm mogen de Grieken in de stront zakken.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (21)

#1 Bolke de big

En Gerrit heeft groot gelijk.

#2 Sjiek

Niet eigenwijs zijn. En ook niet hybride. Maak gewoon die rubriek Sarcasso. Gerrit Zalm veegt zijn reet af met de Grieken was ook aardig geweest.

#3 cor mol

Kunnen wij de spoorrails en dat treinmaterieel niet gebruiken? Gewoon beslag op laten leggen.

#4 Michel

Zalm werkt voor de Nederlandse Staat. Wat denkt onze regering hiervan?

#4.1 Martijn - Reactie op #4

Dat is een interessante vraag. En als onze regering er niets van vindt, wat vinden al die andere regeringen er dan van Zalm – niet overal even geliefd – dit moeizaam bereikte akkoord een beetje gaat lopen etteren? (Hoewel ik niet denk dat ABN AMRO een dusdanig groot percentage van de Griekse schuld bezit dat het uitmaakt.)

#5 jsk

@4: Tsja, wat vind de regering van het beloningsbeleid bij de NS of de broodjes in de kantine van DNB? Vrij weinig, en dat is ook terecht. Er is een reden waarom de ZBO’s en staatsbedrijven niet door politici bestuurd worden: politici zijn goed in politiek, niet zozeer in het besturen van een bedrijf dat toch enigszins efficient moet opereren.

#5: Geef alsjeblieft je eigen geld weg aan de Grieken, laat de rekeninghouders (en aandeelhouder) van ABN met rust.

#5.1 Bismarck - Reactie op #5

Zalm is geen politicus?

#5.2 jsk - Reactie op #5.1

Al een poosje niet meer?

#5.3 Martijn - Reactie op #5

Volgens mij heeft de regering wel degelijk een mening over het bonusbeleid van de NS. De broodjes bij de DNB zijn te klein, maar met de auto van de directeur van het COA bemoeit politiek zich dan weer wel.

#5.4 jsk - Reactie op #5.3

Is er al iets aan gedaan?

#6 Christian

Of zou het zo zijn dat Gerrit deze schulden van staatsbedrijven (niet van de Griekse overheid) wil gebruiken om de te traag lopende privatisering daar te forceren?

#7 jsk

Eh, een bank geeft in principe geen geld weg @#7? Soms is een sigaar echt een sigaar.

#7.1 mark3000 - Reactie op #7

Eh, een staat geeft in principe ook geen geld weg? We (Nederlandse staat) krijgen nog 20 miljard van de bank van Zalm, anders was de bank van de vriendjes van jouw (rekeninghouders en aandeelhouders) al lang failliet. Mijnheer Zalm moet zijn grote bek houden.

@6: Indien er 20 miljard naar de NS zou zijn gegaan, dan gaat de regering wel wat vertellen over het beloningsbeleid. Je kunt negatief zijn over politici, maar de afgelopen 5 jaar is gebleken dat niet alle economen capabel zijn in het runnen van een bedrijf. Als je 20 miljard nodig hebt, ben je op zijn zachts gezegd niet efficiënt bezig.

#7.2 jsk - Reactie op #7.1

De aandeelhouder van ABN = de Nederlandse staat. Dus als je het goed begrijpt ben je het met mij eens: afschrijven op Griekse schulden gaat direct ten koste van de Nlse staat.

#7.3 su - Reactie op #7.2

Als Griekenland default heeft de staat een nog grotere probleem, toch?

#7.4 jsk - Reactie op #7.3

Ja, maar het niet kwijtschelden van spoorwegobligaties leidt niet tot een default van de Griekse staat. Wel voor lagere pensioenen van ex-werknemers van de spoorwegen, maar dat is een ander probleem.

#7.5 Krekel - Reactie op #7

Dat een bank niet met plezier in het hart zomaar afstand doet van 880 miljoen euro en dat de insinuatie van 007 dus aan het waanzinnige grenst zie je volgens mij helemaal juist, 008.

Maar een sigaar is altijd een rookbare penis.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #7
  • Vorige reactie op #7
#7.6 jsk - Reactie op #7.5

Niet waanzinnig, wel overdreven zoeken naar diepere motieven voor wat vrij eenvoudig verklaarbaar is.

#7.7 pedro - Reactie op #7

Eh, de ABNAmro heeft toch juist al enorm veel geld weg gegeven aan de Grieken? Dat de Grieken dat niet meer terug kunnen betalen is toch juist het probleem?

En als we nog wat verder nadenken, kunnen die Grieken dat argument van jou natuurlijk prima gebruiken om verder maar af te zien van het betalen van rente over hun leningen, want ook de Grieken geven niet graag zo maar geld weg (misschien moeten ze een inflatievergoeding betalen, maar daar houdt het dan ook mee op). Maar ok, jouw kennende zul je vast vinden dat het argument voor banken wel geldt, maar voor de Grieken niet.

#7.8 jsk - Reactie op #7.7

kunnen die Grieken dat argument van jou natuurlijk prima gebruiken om verder maar af te zien van het betalen van rente over hun leningen,

Wat denk je dat de laatste twee jaar heeft plaatsgevonden? Informeer je jezelf uberhaupt over de dingen waar je hebt, of praat je zomaar wat?

#7.9 Harm - Reactie op #7.8

JSK, je zeurt, we drukken gewoon wat van die papiertjes bij en dan is het probleem (voorlopig) weer opgelost.

Vertrouw daar nou maar gewoon op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*