Urker jongeren rossen Marokkaans gezin af

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In hun eigen huis nota bene. De moeder van het gezin werd stevig toegetakeld. Politie uit omliggende gemeenten moest de meute (van naar verluid 70 tot 100 man) uiteendrijven.

Reacties (67)

#1 Sjors

En de link is? De huidige verwijst naar deze pagina.

#3 gronk

Is cultuur!

#4 AltJohan

Ik las ergens dat het om een meisje ging. Storm in een glas water denk ik.

#5 P.J. Cokema

@1: De link is hersteld

#6 gronk

@4: beter voorbeeld van ‘urker privilege’ ga je niet vinden.

#7 P.J. Cokema

@4: Een volksgericht (wat de aanleiding ook moge zijn) een storm in een glas water? Mag hopen dat het OM stormachtig gaat aanpakken.

#8 Frank789

@4: [ Ik las ergens ]
Ook gelezen dat er een huis is binnengedrongen, klappen uitgedeeld?
Of gebeurt zo’n “storm in een glas water” dagelijks in jouw woning?

#9 majava

Ik las vanochtend al dit. Dit = niks. Niemand aangehouden, of meegenomen. Een hoofdredacteur die aangifte zegt te gaan doen en dat hij verwacht dat er niks mee gedaan zal worden. Duidelijk wat #3 zegt, godverdomme.

#10 gronk

hoei. Bedreiging met een pistool. Kan d’r ook nog wel bij.

#11 beugwant

Zolang de halve zuidas aan de coke zit, moeten we met dit soort doorgesnoven gedrag rekening blijven houden.
Maar als de politie daar nou eens met scherp op die meute zou schieten, waren we meteen van dat vissersoverschot af.

#12 JANC

@11: En in een ander draadje wordt er geschreven dat het vertrouwen in o.a. de politie zoek is. Die dan laten schieten met scherp, indachtig ook “incidenten” uit het verleden… het klinkt wel stoer, maar je zal maar onschuldig worden neergeschoten!

#13 beugwant

@12: Daarom conjunctief. Als linkse hippie zal ik elders en onder andere omstandigheden voor veel minder overhoop geschoten worden.
Wat niet wegneemt dat ik weinig behoefte voel om zuinig te zijn op een bepaald slag landgenoten.

#14 Jos van Dijk

Vanochtend hoorde ik dit in het NOS nieuws. Ging alleen over een opstootje. Niets over de aanleiding. En niets over de slachtoffers.

#15 Bismarck

Gettovorming, testosteronbommetjes, groepsagressiviteit, mislukte integratie, criminaliteit van generatie op generatie doorgeven, drugshandel, soft aangepakt door de politie, al die stokpaardjes die je op rechts wel over Marokkanern hoort, maar nooit over Urkers.

#16 Cycloop

@15: En fundamentalisme en hang naar theorcratie; niet erkennen scheiding kerk en staat.

#18 P.J. Cokema

@17: En natuurlijk voor de nuance (geenstijl begrijpt eindelijk dat je met eenzijdigheid niet overleeft): https://www.geenstijl.nl/5146689/100-urkers-belagen-marokkaans-gezin-hier-de-ontluisterende-appgroep-intriges/

Maar ff serieus Altjohan: lol??? Kom op zeg…..

#19 AltJohan

@P.J. Cokema: “ Kom op zeg…..”

Tja. Ik zou het kunnen beschouwen als een doodernstige zaak, maar de sensatiezucht lijkt het bij mij te winnen.

#20 gronk

@19: toch een hele geruststelling dat je urkers die een marokkaan aftuigen net zo sensationeel vindt als marokkanen die naar urk willen trekken om urkers af te tuigen. /s

#21 Co Stuifbergen

@4: AltJohan,

Als tientallen mensen een huis binnendringen en mensen mishandelen, is dat geen storm in een glas water.

Het liep maandag finaal uit de hand op Urk. Aan het begin van de avond drong een grote groep jongeren – schattingen lopen uiteen van 70 tot ver in de 100 – het huis van de familie Boukhizzou aan de Noorderpalen binnen. Op zoek naar Soufyan. Zijn moeder probeerde haar gezin te beschermen, maar werd tegen de grond gewerkt en raakte gewond. [/i]Soufyan kreeg klappen, zijn zus ook. De jongeren gooiden met vuurwerk en stenen[/i] en volgens de familie riepen ze ‘Geertje Wilders’. De politie op Urk riep de hulp in van collega’s uit andere gemeenten om de meute te verdrijven. Dat ging gepaard met de wapenstok.

https://www.destentor.nl/flevoland/woedende-urker-jongeren-dringen-huis-van-soufyan-18-binnen-en-roepen-geertje-wilders~a5128f15/

De buurvrouw denkt dat meespeelt dat Soufyan van Marokkaanse afkomst is, Soufyan zelf denkt dat het een wraakactie is omdat hij 2 jaar gelden aangifte van mishandeling deed.

Volgens buurtbewoners zou Soufyan vervelend hebben gedaan tegen de vriendin van een plaatsgenoot. Dit verhaal wordt razendsnel gedeeld via app’s en gesprekken op straat. ,,Dat moet je niet doen als Marokkaan, dan heb je de poppen aan het dansen op Urk’’, zegt een vrouw

#22 beugwant

Dat schoot mij ineens te binnen: Een paar jaar geleden heb ik eens een artikel gelezen over een Nederlandse of Engelse knul, waar geen land mee te bezeilen viel, in geen enkele inrichting. Uiteindelijk is er iets gearrangeerd dat hij in een Russische jeugdgevangenis terecht kon, het in fotoreportages uitgewoonde soort waar men meer slaag krijgt dan eten. Te bizar voor woorden, maar ik ben nu ineens benieuwd hoe die pilot is afgelopen.

#23 AltJohan

@Co Stuifbergen: Is inderdaad meer dan een storm in een glas water. Maar volgens de politie is het toch iets in de relationele sfeer.

Geef de jongen de zus en de moeder goede (mentale) hulpverlening en dat komt het weer goed is mijn verwachting (en een een schadevergoeding van de daders)

Er is overigens ook Fake News: https://twitter.com/RevolutieNL/status/1105469751520907264

#24 Co Stuifbergen

@23:
“relationele sfeer” is volgens mij geen reden om iemands huis binnen te dringen en de bewoners te mishandelen.

Maar ga lekker slapen.

#25 AltJohan

@Co Stuifbergen: ““relationele sfeer” is volgens mij geen reden om iemands huis binnen te dringen en de bewoners te mishandelen”
Klopt, dat is geen goede reden.

Maar ga lekker slapen.
Goed idee, dankjewel!

#26 Judith

Verschrikkelijke schande!!! Hoe die soort jongeren gedragen, is hier in Nederland niet te tolereren, godverdomme!

Zulke aantijging van taalgebruik moet ook ergens in wet artikel snel mogelijk voorschrijven dat het verboden is om zulke iemand te betogen.

Die jongeren zijn eerder diep triest, zijn zichzelf niet, als de mensen absoluut niet. Ze betogen voor een dictator, maar hun ID godvergeten tijdverspilling. Het zou ook meteen naar hun ouders aanwijzen wat voor opvoedingen ze dan nou idioot zijn, of naar welke scholen niet geschikt zijn omdat ze niet aangeleerd zijn om mens te zijn.

Zo zie ik tegenwoordig: Jongeren zijn zichzelf niet, niet eens mensen meer!!! Stom triest!

#27 Co Stuifbergen

@26: Toen Wilders “minder, minder” riep hebben veel burgers aangifte gedaan.
Kunnen we dat nu ook doen?

De slachtoffers gaan zelf al aangifte doen, maar ik zou hun willen laten merken dat ook andere burgers willen dat ze beschermd worden tegen agressieve meutes.

(We kunnen natuurlijk ook een kaartjes sturen, of een mars organiseren.)

#28 JANC

@17: Hmmm dat is geen Fake News?

#29 AltJohan

“Dit is niet normaal”

https://youtu.be/TCnVAFOW95o

#30 JANC
#31 AltJohan

@JANC: Het AD heeft in ieder geval een rectificatie geplaatst

#32 JANC

@31: slechts voor een verkeerde video/screenshot, maar niet voor de uitspraak! Belangrijk verschil!

#34 majava

@33: Dit is maar één kant uiteraard, maar stel als dit gewoon waar zou zijn. Dan nog heeft burgemeester en politie daar iets uit te leggen waarom niemand gearresteerd is voor het binnendringen en geweldpleging in iemand’s huis, ook al ging het om niks.

Jan-Willem deed ook alsof het normaal was, om iemand’s huis te bestormen en daar zelfs klappen uit te delen aan de moeder. En verder dit: “De politie komt ter plaatse om Soufyan weg te halen uit de snackbar. Dat de politie erbij werd gehaald, is niet handig, meent Jan Willem.”

Niet handig want dat lossen we zelf wel op? Op Urk gelden duidelijk andere regels. Godallejezus.

#35 analist

@34: zijn toch twee Urkers aangehouden? dat Urk vol racisten zit geloof ik graag, maar de autoriteiten…

#36 majava

@35: pas een dag later, niet toen het gebeurde. En als ik me niet vergis ook nog eens door personen die zichzelf aangaven. Ik kan me best wel voorstellen dat de politie op Urk doet wat men verder ook doet in Urk, binnen bepaalde grenzen.

Ik wil best meegaan met de opvatting dat het eigenlijk niet veel om het lijf had (van beide kanten). Dus geen doorgesnoven gasten, uit op zwaar geweld en vernieling. Slechts een beetje opgehitst en rellerig, maar ik trek de grens bij het binnendringen van een huis, ook als de meute geen echt kwaad in de zin had en dan laat ik ook even mogelijke etnische achtergronden voor wat het is.

En dat is waar de politie in mijn ogen de fout in ging. Dat moet toch duidelijk zijn geweest?

#37 AltJohan

@majava: ik denk dat de politie overvallen is door het gebeuren.

Dat de ontwikkelingen zo snel gingen dat de politie steeds achter de feiten aanliep.

En met het grote aantal jongeren was de politie minder “in control”.

Verder iets met de beste stuurlui…

#38 majava

@37: overvallen my ass. “You had one job… “

#39 AltJohan

@majava: filmpje suggereert dat politie later kwam: https://youtu.be/A1qnqKlhfeM

#40 Frank789

@39: Filmpje laat zien dat politie aankomt terwijl het huis nog vol met hooligans zit.

https://www.dumpert.nl/mediabase/7643007/bc370bcf/matten_in_urk.html

#41 AltJohan
#42 JANC

@41: heel waarschijnlijk de uitleg die het jou het best uitkomt

#43 AltJohan

@42: dat zou best kunnen.

Marokkaan zegt: houd het hoofd koel: https://youtu.be/GrZ-MpKao-4

#44 Judith

Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus heeft tot nu toe ook al nog niets gedaan, straf opgelegd, en welke dan? Wet Artikel aanmaken! Grapperhaus heeft alleen maar doorgeslapen, alle mensen laten vechten, vindt hij zo prima!

@#$*!@#$:-(

#45 AltJohan

@Judith: een minister die straffen oplegt? Opvallend hoe snel men de trias-politica en de rechtsbescherming door de plee spoelt als “rechtse jongeren” over de schreef gaan.

Overigens is er o.a. een 14-jarige aangehouden: https://www.destentor.nl/urk/14-jarige-jongen-opgepakt-voor-mishandeling-na-bestormen-woning-urk~ac3a48fd/

#46 Judith

Nou, zo zie je maar he. Rechtse jongeren geen straf opleggen, welke straf krijgen ze dan? Let op, ze zijn over 1 of 3 dagen vrij, met procesverbaaltje boven hun hoofd.

Als ik minister Grapperhaus was, zou ik al meteen voor de camera gooien: ” Die rechtse jongeren zwaar straf geven, 6 jaar cel geven, klaar punt! Maar de wet artikel staat al ingeschreven of niet? Niemand weet er van. Nederlandse rechters, juristen en advocaten zijn net de populaire koeien van Nederland die alleen maar loeien: ” Lieve jongeren, wees verstandig, denk aan je gedrag! Dan kom je zo vrij als een vogel!” Aaibollen aaibollen zo erg als corrupt, dan verdienen ze ongelofelijk in 520.000 euro per jaar. Daar hebben ze ook al 2e huis in buitenland, nog te doen met hun rukkerijen! Ja Ja

#47 Co Stuifbergen

@46: Ik verwachtte eigenlijk van Rutte te horen “ik zou het liefst tegen zulke mensen zeggen: Rot op naar je ei-(gen)land Urk!)”.

Maar misschien beseft hij intussen dat dit een raar idee is.

#48 AltJohan

@Co Stuifbergen: Ik geloof helemaal niet dat jij dat verwachte.

Overigens stonden veel mensen ook achter die “rot op” opmerking tegen die Turk.

Criminelen van buiten Urk willen wraak omdat een vrouwelijk lid van hun etnische/religieuze groep aangevallen is.

https://www.geenstijl.nl/5146728/jottem-youness-komt-ook-naar-urk/

#49 Judith

@48 , probeer ook niet meer te vitten zoals je woordenschat: Rot op ….tegen Turk. Nou ja. Dat maakt ook nogal racistisch uitlatingen, waarom tegen Turk dan?

#50 JANC

@48: Die geenstijl link is fake news.

#51 McLovin
#52 AltJohan

@McLovin: Wat een bizarre column.

Een paar tieners uit een gemeenschap die ver over de schreef gaan en links pleit direct voor genocide op een hele christelijke gemeenschap van Urk.

#53 Bismarck

@52: “Een paar tieners…”
Zie ik daar je zoveelste poging in dit draadje om deze lynchmob te bagatellisieren?

#54 AltJohan

@Bismarck: Lynchmob? Waar heb je het over? Er zijn niet eens doden gevallen.

#55 Bismarck

@54: En nog een.

#56 McLovin
#57 AltJohan
#58 gronk

@57: snowflakes.

#59 Rigo Reus

@57: zou men daar wel weten wat ‘genocidale’ betekent? Het is een column.

#60 AltJohan

@gronk: snowflakes?

Het aantal potentiële slachtoffers in Urk is vele male groter dan de 49 doden die gevallen zijn in Christchurch.

Natuurlijk kun je zeggen: het zijn maar woorden, maar de VVMU is niet absoluut.

#61 gronk

@60: dat vind ik dan toch wel weer een amusante reactie. Ik kan me uit het verleden herinneren met discussies met mensen ’ter rechterzijde’ dat de VvMU wel onbeperkt was, of dat-ie dat zou moeten zijn. Want als er dingen waren die je niet bevielen, dan ging je maar naar de rechter. En als je naar de rechter ging, dan was dat alsnog ‘flauw’ en een beperking van de VvMU.

Nou gebruikt iemand de VvMU eens om de rechterzijde de oren te wassen, en dan zijn de rapen gaar. Tsk.

#62 AltJohan

@gronk: er zijn ook al aangiftes gedaan. En wil links hun frustratie over onze rechtse uitingen afreageren op een kleine christelijke gemeenschap?

Zijn vader zie wel eens tegen Theo van Gogh (vzmh): je mag het wel zeggen, maar je hoeft het niet te zeggen.

Ik blijf erbij: VvMU is niet absoluut in onze huidige rechtstaat.

#63 6822

Kom op Gronk, niet zo naief. Niemand van rechts die de afgelopen jaren heeft lopen brullen over vvmu is voorstander van vvmu geweest. Niemand. Allemaal waren ze voorstander van hun eigen vvmu, niet die van een ander. Zonder uitzondering.

#64 analist

@60: meen je dat nou? een irritante column die potentieel vele slachtoffers maakt? okeeee….

#65 majava

mooi dit :)

#66 AltJohan

@majava: Mooi? in Christchurch hebben ze wel een kater.

@analist: ja natuurlijk, het begint met woorden en propaganda.

#67 majava

@66: ik bedoel natuurlijk hoe jij nu zo’n prachtig voorbeeld blijkt te zijn van hypocriet rechts.
Maak jij je ook druk om aangiftes van, ik noem maar wat, DENK kamerleden? Is dat dan ook een signaal dat er iets flink mis is? Of zijn het dan weer lange tenen.
Laat maar. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*