1. 2

  … een joodse supermarkt. En ernaast zit zeker de scientoloogse confectiewinkel, op de hoek de islamitische slager en aan de overkant van de straat vinden we de boeddhistische bakker en de christelijke friettent. Met een beetje geluk vinden we op een straat ook een spaghettinoedelsoepkraampje om het feest der verzuiling en langs elkaar heen leven compleet te maken.

 2. 3

  @2
  Er is niets mis met langs elkaar heen leven.
  Leven en laten leven werkt veel beter en is rustgevender dan:
  Jij moet je aanpassen aan mij! Nee, jij aan mij! etc. sic ad nauseam.

 3. 4

  @Sigi, @3 Je doet de aanname dat het een (langs elkaar heen leven) zonder het ander (laten leven) gaat. Ik geloof daar niet zo in. Hoe groter de afstand, hoe groter het wantrouwen, hoe groter het risico op een conflict. En segregeren op supermarkt is dan bepaald geen goed begin.

 4. 6

  @1: De gebeurtenissen in Frankrijk krijgen ook wel erg veel aandacht, terwijl er gisteren toch eigenlijk iets veel ergers bekend is geworden. Het is misschien minder nieuwssexy want geen livebeelden, maar iemand die bekent dat hij 90 mensen heeft vermoord en daarna weer geprobeerd te reanimeren (hetgeen in 1/3e van de gevallen mislukte) direkt nebenan is toch ook wel wat aandacht waard dacht ik.

 5. 10

  Hé kijk, daar is bangerik Antonneke weer. Zit je al met tig sloten op deur angstvallig je wereldje van vreemde smetten vrij te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren