Trump wil sociale media aanpakken

Een presidentieel decreet gericht tegen Twitter en andere sociale media wordt vandaag verwacht.

‘U.S. President Donald Trump is expected to sign an executive order aimed at social media companies on Thursday, White House press secretary Kayleigh McEnany told reporters Wednesday evening, a move that comes as the president and his allies have escalated their allegations that companies like Twitter and Facebook stifle Republican voices.’

Open waanlink

 1. 2

  Rule by law in plaats van rule of law. En natuurlijk ontzettende gelegenheidswetgeving. Maar ja, impeachment gaat toch niet lukken. Het probleem daar is echt veel groter dan alleen Trump.

 2. 5

  @4: Nogal naïef van de schrijver. Als je ziet welke trucs de republikeinen uithalen om linkse kiezers te weren, gerrymandering, legitimatieplicht, crimineel gestraften stemrecht ontnemen, stemmen per brief tegengaan, stemlokalen verplaatsen et cetera, dan heb ik er geen enkel vertrouwen in dat Trump niet linksom of rechtsom Twitter en de directie op andere manieren dwars gaat zitten.

  Al Capone hebben ze ook slechts op belastingontduiking gepakt.

 3. 10

  @9: [ “Wat Twitter factcheckt en negeert is politiek activisme. En dat is ongepast”, zei Trump ]

  En Fox News dan?

  De oplossing voor Twitter lijkt me alle politici en politieke boodschappen te blocken.

 4. 11

  Ik weet het, je kunt Facebook beter voorgoed opdoeken, maar ik had het altijd al gebruikt voor echte vrienden, kennissen en mensen die ik in het echte leven tegenkwam. Om die reden wil ik er niet van af, want dan verlies ik contacten. Wat ik wel wil is stoppen met gebruiken. Posten, reageren, liken, volgen, etc. Dat doe ik al een tijdje omdat ik FB steeds irritanter vond om via te communiceren. Nu de vraag die ik heb:

  Is er een manier om simpel al je eerdere posts en foto’s op je eigen stek te verwijderen?

 5. 15

  @11: Facebook en ook Twitter kan een mooie bron van informatie zijn voor bv diverse hobbies, of als je met een klein groepje info en foto’s wilt delen over een bepaald onderwerp.

  Dan hoef je echt niet te posten dat je een nieuw kapsel hebt of een ingegroeide teennagel. Ik zit op Twitter en FB, maar veelal als toehoorder, eventueel info aanvullend, maar ik plaats zelden of nooit berichten.

 6. 17

  @15: Ja zo denk ik er ook over, al werd Facebook technisch onwerkbaar. Ik erger me rot. Maar nu wil ik het pand verlaten en de deur op een kier houden. Aangezien ik geen tips krijg, neem ik aan dat wat ik wil niet kan, behalve handmatig, één voor één, of anders je hele account opdoeken.

  Twitter is nu mijn stek. Al doe ik erg weinig mee aan draadjes. Een beetje liken en soms wat delen.

 7. 18

  En intussen is het dat tostihoofd wel gelukt om de aandacht van die 100.000 coronadoden in de VS af te leiden. Daarin staat het land nu zowel absoluut als relatief wereldwijd aan top. Vreemd, want dat wil hij toch zo graag?

 8. 20

  @19: Wacht nou maar gewoon de oversterftecijfers per land af, want ieder land meet, test en rapporteert anders.
  En als ik killer Trump en zijn kompanen aan het werk zie, zou ik er nooit op vertrouwen dat je je uitspraak over 6 maanden nog kunt herhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren