1. 4

    Nee, inderdaad @ 003. Ze worden soms zelfs ronduit bevestigd als realiteit.

    “Mythe 2: In Brussel regeren de lobbyisten. Ja, er zijn veel lobbyisten in Brussel, aldus De Groene. Daar is niets mis mee, zeggen voorstanders, want Brussel kan gebruik maken van de inhoudelijke kennis van de lobbyist. En het creëert tegelijkertijd draagvlak. Maar ‘acht op de tien keer wint degene met het meeste geld’, zegt Erik Wesselius van Corporate Europe Observatory. In sommige sectoren is het evenwicht volledig zoek.”

    Bizar, werkelijk. Als 8 van de 10 keer wetgeving niet wordt gekozen maar gekocht dan is het dus blijkbaar helemaal geen mythe dat Brussel door lobbyisten geregeerd wordt. En als voorbeeld van die 2 op 10 gevallen waarin het grote geld schijnbaar niet wint noemt De Groene dan ook nog ACTA, terwijl iedereen met meer dan één hersenhelft nu al weet dat een identiek verdrag er, linksom of rechtsom, toch wel doorheen gedrukt wordt. Dat zijn dus al 9 op de 10 gevallen waarin wetgeving wordt gekocht in plaats van gekozen! ...

    Noem je artikel dan ‘Tien feiten over Europa’, denk ik dan. Ook niet helemaal juist natuurlijk, maar volgens mij zit je dan wel een stuk dichter bij de waarheid.

    Pfff. Ik lees kranten voortaan echt alleen nog maar om hun antropologische en/of komische waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren