1. 1

  Rust in vrede, zegt men dan dacht ik.

  Ik kan me slechts een keer herinneren dat Wöltgens op Sargasso voorbijkwam, nav een pennestrijdje met Paul Cliteur:
  https://sargasso.nl/archief0104/index.php?p=3205&c=1&more=1

  Echte politieke daden van hem schieten niet direct te binnen bij dit overlijdensbericht. Maar misschien was hij meer een politiker van achter de schermen, en kon hij met allerlei middelen (waaronder een blijkbaar aanzienlijk libido) de partij goed bij elkaar houden.

  “Thijs Wöltgens die tegenover het Binnenhof een appartement huurde en zijn bed afwisselend met partijgenotes Eveline Herfkens, Jeltje van Nieuwenhoven en Elske ter Veld deelde. Deze combi kreeg de bijnaam Jetskelientje.”
  http://www.theovangogh.nl/hulscher_1.html

 2. 3

  Hoewel ik weet dat het internet vooral voor de verzuurden en verongelijkten van onze samenleving een uitingsvorm is om over anderen te oordelen zonder dat je jezelf ook maar enigszins kwetsbaar opstelt, sta ik elke keer weer te kijken van de bekrompenheid van mensen als Mark hierboven.

  Jo Willems

 3. 4

  @Jo Willems,
  U kent mij? Ik u in elk geval niet. Ik gok dan ook dat u uw nonderbouwde oordeel over ‘mensen zoals ik’ louter op het commentaartje hierboven heeft gebaseerd.

  Ik geef toe, het citaat over ’s mans bedavonturen is misschien niet het sjiekste eerbetoon dat iemand zich kan wensen. Maar het was eigenlijk de enige associatie die bij mij opkwam (en achteraf de Kootimpersonatie), en ik heb er nog een dag mee gewacht. Toen ik deze posting de volgende nog zo commentloos zag, leek het mij toch aardiger om iets over de heengegane opgetypt te hebben dan niets. En het kerstkaartje van Carlos bewijst het ‘nut’.

  Als Jo Willems nou, naast zijn zurige, verongelijkte observatie over het internet, nog iets steekhoudends over de nalatenschap van Woltgens weet neer te zetten, dan heeft zijn googletocht naar overlijdensberichten van politici ook nog eens echt nut gehad.

 4. 5

  Ja inderdaad een volstrekt gemiste kans van Jo Willems. Jammer al die zurigheid op het internet en gratuite meningen over vermeende bekrompenheid.

  Maar Jo Willems lijkt typisch een eenmalig passerende schijtlijster die even op je hoofd poept (gewoon omdat het kan) en niet meer terugkomt.

  Toch er is een promilletje kans dat hij zich ooit nog zal ontpoppen als een empathisch en betrokken reaguurder, tot die tijd zullen wij: beschimpte en verketterde mooibloggers moeten wachten op dit kleine wonder.

  De vijf zit weer in de klok, tijd voor een ricard met ijs. Buiten in de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren