Teeven wil weer illegalenquotum

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Flip van Dyke

Ik gruwel hiervan. Naast dat het mensenjacht in de hand werkt, is er ook sprake van een totaal nutteloos gebeuren. Alleen maar politiecapaciteit verspilling.
Er zijn tegen de 100.000 illegalen in ons land en dat is al vele, vele jaren zo. Dat aantal is vrij stabiel, voor zover je dat natuurlijk goed kunt meten.
Als je echt dat aantal naar beneden wilt brengen dan moet je of de helft van de politie op illegalen laten jagen, of proberen wat oorzaken weg te nemen. Dat eerste is natuurlijk absurd, maar er zijn wel preventieve maatregelen mogelijk.

Van de illegalen zijn er enkele tienduizenden die illegaal werken. Je kan de opsporingsdiensten uitbreiden en meer inspecties bij bedrijven houden. Illegalen werken voornamelijk in de schoonmaak, tuinbouw en horeca. Verhoogde pakkans voor werkgevers zal de lust om illegalen tewerk te stellen sterk verminderen. Die opsporing heeft ook als voordeel dat je zwartwerk en de misbruik van bijvoorbeeld Oost-Europeanen aanpakt.

Nu is het alleen maar voor de bühne dit soort maatregelen. Dit is bijvoorbeeld die bühne:
http://www.nujij.nl/politiek/teeven-wil-opnieuw-quotum-illegalen.25970950.lynkx
Niet de illegaliteit is het probleem, maar de domheid in dit land.

#2 Donutz

Inderdaad Flip. Ik kan me er best in vinden dat men het aantal illegalen wil terugbrengen en zoveel mogelijk probeert dat mensen hier bijvoorbeeld niet in overstay verblijven na een visum kort verblijf, niet vertrekken na uitgeproceerd te zijn terwijl het terug keren verantwoord is (sociaal en economisch) etc. Maar een streef getal, een quotem? Dat is absurde symbool politiek. Pure verspilling van tijd en mankracht, zoals je zelf zegt, als je de “pakkans” zou willen vergroten zou je het halve politiekorps dag en nacht moeten laten zoeken naar illegalen. Gaat nog lastig worden ook zonder discriminatie en zonder de wet te overtreden dat men niet zonder reden om legitimatie mag vragen… De echte oplossing zit hem natuurlijk in het wegnemen van redenen om hier illegegaal te verblijven waaronder er voor te zorgen dat werkgevers absoluut voor geen goud geen zwart werkers (illegaal of legale inwoners) willen laten werken. Daar heb je dan weer een grote pakkans door de arbeidsinspectie van nodig, hele hoge straffen voor het bedrijf zodat je haast gegarandeerd over de kop gaat als je met maar ook 1 zwart werker gepakt wordt etc.

Maarja, makkelijke populistische “oplossingen” scoren natuurlijk een stuk beter. “alle illegalen opsporen en het land uit”, “al die Polen die onze banen inpikken en onze staatskas leegslurpen het land uit” etc. Jammer dat er behoorlijk wat mensen intrappen in plaat deze roeptoeters aan de schandpaal te nagelen met hun wereldvreemde, misselijke uitspraken en hen te wijzen op wat er nu echt speelt en hoe je dit nu echt aan kan pakken (als in verminderen, want in alle lagen van de bevolking vind je wel mensen die niet te beroerd zijn te liegen, bedriegen, de wet te overtreden etc. voor eigen gewin, van corrupte bankier tot zwartwerker of geld wegsluisende politici).

#3 hansje ter horst

Teeven wordt, evenals trouwens zijn grote vriend Opstelten, met de dag gekker.

Ik wist niet dat het kon, maar zo zie je maar, je bent nooit te oud om te leren.

Het allerergste vind ik dat er niemand schijnt te zijn, noch in de VVD noch in de PvdA,die de man eens op zijn vestje spuugt en hem zegt dat ie een beetje moet dimmen.

En dus kan hij met zijn flauwekul doorgaan tot er nog meer doden te betreuren zijn….en dan?

Dan ook nog, ben ik bang.

#4 HPax

@1:
De ´bühne´ is het electoraat. Dat politici daarvoor optreden, is hun plicht. Wie die ´bühne´uit ik weet niet wat voor een superioriteitsgevoel minacht, is geen democraat. Hoeft niet, maar kom ervoor uit.
Gnothe seauton annex vox populi vox dei. Denk daaraan.

#5 Henk van S tot S

Wordt het langzamerhand geen tijd, om en quotum in te stellen voor het aantal wereldvreemde randdebielen in een kabinet ;-)

Mijn excuses voor het ontbreken van eufemismen, maar er ontstaat altijd wat kortsluiting in mijn hoofd als Jut & Jul van Justitie weer eens wat zitten te zeveren.

#6 Olav

@5: Je zegt het nog netjes. Zelf vind ik ze niet zozeer wereldvreemde randdebielen, maar staatsgevaarlijke criminelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*