1. 3

  Goh, het is net alsof de populisten van de VVD extra paniek wilden veroorzaken over horden asielzoekers zo vlak voor de verkiezingen. Maar tot het bewust verdraaien van feiten zou een staatssecretaris zich niet verlagen? Toch?

 2. 5

  Wat te denken van strengere grenscontroles, en misschien stiekeme afspraken met Eritrea? Je weet het maar nooit. In mei ook al veel vluchtelingen verdronken… kan ook vluchtelingen hebben afgeschrokken? hoewel ze het risico toch al wel weten, ze maken die gevaarlijke reis toch…

 3. 10

  Vandaag in trouw https://t.co/oOCsWeOJNF (Blendle) een artikel met als kop: ‘De asielinvasie die er toch niet echt kwam.’
  De krant volgt precies redenering die ik ook heb gevolgd. Soms zelfs met een letterlijk citaat.

  Toen ik vanmorgen mijn krantenboer sprak zei hij: ‘zo’n onzin die 65.000. Als ik een dag meer omzet draai dan zeg ik toch ook niet dat dat dus de hele week zo zal zijn?’
  Deze voormalige asielzoeker snapt het beter dan de gehele Tweede Kamer bij elkaar.
  Dat ze het gewoon laten lopen bij de Tweede Kamer is voor mij echt onbegrijpelijk.

 4. 11

  Maar wat gaat ie zeggen, als er volgende week weer een paar meer komen? Kunnen we geen ministers meer vinden, die aan de lange termijn denken?

 5. 13

  @11 En Kamerleden. Het is triest dat men in die verhalen trapt. Ik ben blij dat we veel aan Brussel overlaten.

  Overigens komt Teeven bij K&B. Mag hij weer zijn onzin vertellen, maar misschien hebben Knabbel & Babbel Trouw van vanmorgen gelezen.

 6. 14

  Droevig Teeven bij Knabbel en Babbel. Hadden zich helemaal niet voorbereid. Je ziet goed hoe ze werken. Ze lijken heel scherp te reageren, maar in werkelijkheid is het gebakken lucht wat ze produceren. Dan mag Jansen van de Telegraaf ook nog even wat stoken en we hebben weer een programma gevuld.

 7. 15

  Bij FvD krijg je altijd maar een half verhaal. Hij negeert de structurele risico’s wat er achter de alarmering zat.

  Die risico’s zijn bijvoorbeeld:

  1. Het ” doorlekken” van landen als Italië, waarbij asielzoekers niet meer in Italië geregistreerd worden, maar Nederland het land van aankomst wordt.

  2. verfijnde strategieën van mensensmokkelaars, waarbij de oude beleidslijnen om de “stromen” tegen te houden niet meer toereikend zijn die dus nieuwe uitdagingen opleveren.

  Aan de rampen met al die bootjes op de middellandse zee kun je zien hoe groot de druk op de Europese grenzen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren