Taliban onderling slaags

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Nadat de dood van Mullah Omar twee jaar geheim gehouden was, kozen de taliban in juli een nieuwe leider. Die is nu gewond geraakt of misschien zelfs gedood bij een onderlinge schietpartij. In elk geval zijn de taliban gesplitst in een ‘gematigde’ en extremistische factie.

Open artikel

Reacties (7)

#1 Joop

Gematigde Taliban, asjemenou, kan dat ook?

#2 Bolke

@1: Ja die doen geen aanslagen op de dag des heer.

#3 Joop

@2.

Zolang ze nog steeds de sharia invoeren, vrouwen burkas of niqaabs laten dragen, en andersdenkenden uitsluiten, is het alleen in vergelijking met de nog extremere broeders gematigd te noemen.

#4 Bolke

@3: Correct, er zijn dus geen gematigden aleen wat minder gestoorde extremisten (en die zijn potentieel nog gevaarlijker).

#5 Bismarck

@4: Als ik het goed lees, zijn ze uiteengevallen in een groepje dat met IS wil samenwerken en een groepje dat wil onderhandelen met de regering. De termen extremistisch en gematigd zijn denk ik niet de juiste vlag voor de lading.

#6 Dehnus

@4: NIet als ze geweld afzweren, dan moeten ze helemaal zelf weten wat ze doen voor hun denkbeeldige vriendje :P. Zolang ze het maar niet opdringen aan kinderen.. maar ja dat laatste schort het dan wel weer aan en eigenlijk is ook dat geweldpleging.

#7 Bismarck

@6: “maar ja dat laatste schort het dan wel weer aan en eigenlijk is ook dat geweldpleging.”
Laat ze dat maar niet in de Biblebelt horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*