1. 1

  Nou, nou, dat valt me niet tegen van Sargasso, en zeker niet van Johanna, dat er eindelijk eens aandacht besteed wordt aan de propaganda-kant van de situatie in Syrie.

  Dit is uitzonderlijk, want het lijkt alsof collectief links de manipulatie en propaganda voor het uitbreken van de Irak-oorlog alweer vergeten is, in de haast om, politiek correct als men is, de misdrijven aan soennitische kant te ontkennen of te bagatelliseren.

  Jammer alleen dat Israel er kennelijk weer aan de haren bijgesleept moet worden.

 2. 2

  As’ad AbuKhalil, die de westerse media er van langs geeft in dat artikel in Al Akhbar, spaart op zijn eigen blog The Angry Arab geen van beide kanten. Het Syrische regime is natuurlijk een bruut, totalitair regime, maar het vergt wel erg veel suspension of disbelief om aan te nemen dat het Saudische regime dat zo mogelijk nog bruter en totalitairder is, de Syrische rebellen financiert, bewapent en logistiek steunt omdat ze democratie in Syrië willen. Wat in Syrië gebeurt is dat een secularistisch regime, het laatste in het Midden Oosten, onderuit gehaald wordt door Sunnitische fundamentalisten.
  Zelfs als dit regime valt, is de oorlog nog maar net begonnen. De minderheden zijn zich al aan het bewapenen, met steun van het regime.

 3. 3

  Ik zie nog niet hoe die twee perspectieven over het KSA elkaar uitsluiten? Hetzelfde geldt voor Qatar.

  Wat ik me dan weer niet kan voorstellen is dat die twee landen zouden opereren zonder dat de VS daarvan op de hoogte zijn. Per slot van rekening is dat hun wapenleverancier. Als ik dan lees dat de CIA betrokken is bij wapenleveranties in Zuid-Turkije en die wapens van SA en Qatar afkomstig zouden zijn, dan moet ik gelijk denken aan de grote leveranties aan beide landen eerder dit jaar.

  Enig idee trouwens waar die overgelopen ambassadeurs en generaal uithangen?

  Linkje naar The Angry Arab blog: http://angryarab.blogspot.com

 4. 5

  Onze eigen kranten doen hier natuurlijk ook aan mee, zie de bevrijding van fotograaf Oerlemans. NRC durfde in ieder geval de voor de hand liggende conclusie te trekken dat de Free syrian Army en de Turkse geheime dienst intensief contact onderhouden met de Jihadi’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren