Stop dat cynisme: Europa is net zo goed onze cultuur

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 Sjiek

There is something rotten in the state of Holland.

#2 Toko_Senang

Op milieugebied zijn er inderdaad successen te noemen en laten we eerlijk zijn, door uniforme producteisen is het makkelijk geworden om te handelen met alle landen binnen de EU (en ook landen daarbuiten). Hier zijn successen geboekt die zeker hebben bijgedragen tot onze welvaart, maar die zijn bereikt zonder Politieke Unie.

Maar over de financiële en politieke Unie waar we nu op afstevenen maak ik me erg veel zorgen. En laat politieke partijen nu maar eens uitleggen waarom die zorgen onterecht zijn en waarom het onder Europees bestuur het beter wordt. En dan graag niet verwijzen naar de totale ondergang zonder Europa, die Euro Godwin was al bot na het referendum over de Europese grondwet

#3 zmmoccc

Europa is niet mijn cultuur. De grenzen van wat ik als mijn cultuur beschouw liggen veel dichter bij huis dan de grenzen van de EU.

“Zij moeten de handschoen oppakken, uitleggen hoe Europa echt werkt en met hun groene, socialistische, liberale of christen-democratische visie kiezen op al denkbare terreinen.”

Waar “werkt” Europa “echt” dan? Volgens mij gaat het op financieel vlak nog maar net niet helemaal mis en is er nauwelijks draagvlak onder de bevolking.

#3.1 Sjiek - Reactie op #3

Europa is niet mijn cultuur. De grenzen van wat ik als mijn cultuur beschouw liggen veel dichter bij huis dan de grenzen van de EU.

Waar liggen ze dan voor jou?

#4 Jos van Dijk

Chavannes heeft helemaal gelijk. Het gaat niet om meer of minder Europa, maar om keuzes in Europa, waar Nederland toevallig ook deel van uitmaakt. Het probleem is dat Haagse politici nog steeds als konijntjes in de koplampen van Wilders’ simpele oneliners zitten te staren. In plaats van ons als kiezers hun keuzes voor te leggen over de economie, de energie, het milieu, de natuur, het sociale stelsel etc. Zodat we ook eens iets kunnen zeggen over de toekomst van een Europese samenleving die al lang veel meer geïntegreerd is als ze in Den Haag willen toegeven. Bang als ze zijn om toe te geven dat ze al lang niet meer zo veel gewicht in de schaal leggen.

#4.1 Crachàt - Reactie op #4

hear hear.

#5 PietjePuk

Terug naar de EEG a.u.b.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*