Stekker uit dagblad De Pers.

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (30)

#1 piet de nuttige idioot

jammer. Misschien geen perfecte krant, maar een verademing vergeleken bij die andere MetroSpits troep.

#1.1 Olav - Reactie op #1

Precies. Ze hebben/hadden tenminste journalistieke ambities en een aantal heel goed schrijvende medewerkers..

#2 mrt
#3 francesca

Ik vind de pretentie van kwaliteitskrant bij de Pers juist storend. Bij de Spits en de Metro weet je tenminste wat je krijgt: ge-copy-paste ANP-berichten met reclame er tussen door. Maar de Pers doet alsof ze een kwaliteitskrant zijn, terwijl ze in het geheel geen onderscheid maken tussen nieuws en opinie. Volgens mij is vrijwel ieder nieuwsbericht in die krant met opinie vermengd, terwijl het als nieuws wordt gepresenteerd. En die pagina’s met ‘nieuws’ over de nieuwste horloges zijn vooral reclame, terwijl het als nieuws wordt gepresenteerd. Ik heb geen kwaliteit in die krant kunnen ontdekken.

#3.1 benjbenj - Reactie op #3

Het is toch niet zo moeilijk om nieuws van opinie te onderscheiden, ook zonder dat dat er ‘dit is nieuws’ of ‘dit is een opinie’ boven staat?

Het treurige aan Metro en Spits is dat ze, als ze een keer een opinie hebben, het vrijwel altijd over iets fluttig lifestylerigs gaat. Als daar als enige verdienste tegenover staat dat ze zo netjes ANP-nieuws kunnen copy-pasten, vraag ik me af wat de winst is.

#4 Taco Zip

Jammer, het was een dapper project dat Boekhoorn klauwen met geld heeft gekost. Ach ja, anders steunt hij er maar tweederangs dierenparken en voetbalclubs mee.

#5 francesca

Ik vind het een flutkrant.

Nieuwsberichten worden met opinie vermengd, zonder dat het als opinie wordt gepresenteerd. Reclame wordt als nieuwsbericht gepresenteerd (bijvoorbeeld die pagina’s over die horloges altijd). En dan wel die pretentie van kwaliteitskrant

Nee hoor, geef mij dan maar de Spits of de Metro, daar verbloemen ze tenminste niet dat ze enkel ge-copy-paste ANP-berichten voorschotelen.

#5.1 Carlos - Reactie op #5

Je moest eens weten hoe Spits redacteuren hun berichtgeving lopen te spinnen en te verdraaien.

#5.2 Olav - Reactie op #5.1

Precies. Spits is een smerig blad. Geenstijl op papier.

Toch weer typisch dat dergelijke bagger blijkbaar wel winstgevend kan zijn, en De Pers niet.

#5.3 Schuur - Reactie op #5.1

Heeft Spits redacteuren in dienst? Ik dacht dat het een verzameling botjes was die ANP-content rangschikt en koppen erbij verzint….

#5.4 Olav - Reactie op #5.3

Omdat je dat dacht heb je misschien ook niet goed gelezen…

Natuurlijk zit er de nodige hoeveelheid ANP tussen. Je krijgt een krant niet vol als je dat niet doet. Maar daarnaast heeft/had De Pers ook altijd een goed deel eigen productie. En bekende journalisten als Bessems, Karskens, Hulspas.

#6 PB (ex-BP)

Ik zal de column van Hans Wiegel niet missen.

#7 Brusselman

Het volk negeert de Pers massaal,ondanks het niet al te hoge gehalte blijkt het toch paarlen voor de zwijnen te zijn.

#8 Arjan

Jammer. Het is zeker geen perfecte krant, maar als ik een Metro of Spits oppak wordt ik helemaal kriegel van de troep, onzin en fouten.

#9 Jack Random

Inderdaad erg zonde, De Pers stak met kop en schouders boven de Metro en de Spits uit, en was tenminste nog lezenswaardig. Alhoewel ie wel moeilijk te pakken te krijgen was, buiten de Randstad.

#10 Spuyt12

Helaas…

#11 L.Brusselman

Gewoon weer een boek meenemen voor onderweg,want van die baggerkrantjes wordt ik zo droevig.En electronisch speelgoed voor onderweg zoals smart of i-phones(?)vind ik weer zo sneu.

#12 Danny

Ik ben het roerend met francesca eens. Ja, de Metro en Spits vind ik ook papierverspilling, maar de Pers was wel erg pretentieus, met opiniestukken met een waardeloze argumentatie en slechte weergave van feiten. Ik er niks in gevonden van heel goed schrijvende medewerkers. Kortom, ik ben er niet rouwig om.

#13 Joop

Hopelijk straks ook een eind aan de treinvervuiling van de Metro en Spits. Waar is de Rails gebleven, al jaren niet meer gezien!

#14 Bismarck

Ik ben het niet met Danny , franceska en franceska (spamster!) eens. De Pers was voor een gratis krantje zeker geen flutkrant en eigenlijk stukken beter dan de Telegraaf, die ook (en alleen maar) doet waarvan jullie de Pers beschuldigen.

#14.1 Joop - Reactie op #14

Nee Bismarck, dat komt omdat je links bent, dat je de Telegraaf niet leuk vindt. Net zoals een rechtsmensch de Volkskrant leest met minder plezier.

Tip: ga brieven schrijven naar de Telegraaf als het artikel niet naar jouw smaak is, in plaats van schelden onder merendeels gelijk gestemden. Of deponeer je mening op hun site onder de nieuwsberichten.

#14.2 Bismarck - Reactie op #14.1

Nee Bismarck, dat komt omdat je links bent, dat je de Telegraaf niet leuk vindt.

Heeft niets met links vs rechts te maken, maar met feiten vs truthiness.

Net zoals een rechtsmensch de Volkskrant leest met minder plezier.

Hoezo leest een rechtsmens dat rechtse gazetje niet met plezier?

Tip: ga brieven schrijven naar de Telegraaf

Je meent toch niet dat ik de Telegraaf serieus moet gaan nemen en zelfs energie steken in brieven die toch niet worden geplaatst? Ben jij even belatafeld.

#14.3 L.Brusselman - Reactie op #14.1

Links heeft zowiezo geen krant meer in Nederland,De Volkskrant staat alleen bij rechtse mensen bekend als links.

#14.4 L.Brusselman - Reactie op #14.3

De Telegraaf is zelfs niet geschikt om je reet mee af te vegen(geeft zwart af)

#14.5 ReinoutS - Reactie op #14.3

Maar, maar, de NRC was toch door de SP geïnfiltreerd?

#14.6 L.Brusselman - Reactie op #14.5

Wat was de bron ook al weer voor die belachelijke verdachtmaking?
http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2011/09/pvv-verontrust-over-nrc

#15 PB (ex-BP)

Zou jij willen betalen voor De Pers? http://www.reddepers.nl/

#16 Danny

Volgens de argumentatie van velen (hier en elders) is het zo: Metro & Spits zijn ANP-persberichtendoorzetters en dus geen kwaliteit. De Pers plaatst opiniestukken en achtergronden en dus wel kwaliteit. Maar ik vind dat een verkeerde redenering. Ik vind de opiniestukken en achtergronden in de Pers helemaal niet van een goede kwaliteit, net zomin als ik die van het AD of de Telegraaf goed vind. Van mij hoeft de Pers dus helemaal niet gered te worden en ik zou er ook niet voor willen betalen.
Het is overigens, denk ik, vooral een klassiek geval van ‘de gustibus non est disputandum.’

#17 francesca

Nou ik vind het geen kwestie van smaak, maar een kwestie van journalistieke integriteit. Volgens mij hoort er in een nieuwsbericht geen opinie of reclame te staan. En dan wil ik niet in meta-discussies afdalen van het slag ‘objectiviteit bestaat niet’, maar dan vind ik dat een verslaggever er tenminste naar dient te streven om de feiten zo objectief mogelijk weer te geven. En bij de pers vond ik dat nou juist ontbreken. En juist de pretentie van kwaliteitskrant maakt dat dat mij nog meer stoort. Ik houd ook niet van ge-copy-paste ANP-berichten, maar die pretenderen tenminste niet dat ze kwaliteit leveren, maar gewoon plat vermaak.

In dat kader stoor ik me trouwens ook aan die links-intellectualistische reflex om Linda de Mol meteen weg te zetten als oninteressant, want commercieel, dus dom ofzo, terwijl als er nou eens een powervrouw is waar feministisch Nederland een voorbeeld aan kan nemen…

Trouwens sorry voor de dubbel-post, ik was denk ik te ongeduldig. Hoe lang moet je hier wachten voordat je reactie verschijnt?

#17.1 benjbenj - Reactie op #17

In een beetje krant staat juist niet alleen maar nieuws, maar vind je zeker ook duiding van het nieuws, achtergrondinformatie, analyses etc. Kost natuurlijk wel geld. Een gratis krant zal daar dus spaarzamer mee zijn en zich voornamelijk beperken tot copy-pasten. Heeft niks met journalistieke integriteit te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*