Steeds meer klimaatsceptici geven toe fout te zitten

NIEUWS - Een toenemend deel van de Amerikanen is ervan overtuigd dat de aarde opwarmt.

Open artikel

Reacties (9)

#1 Hans Verbeek

Sandy-effect?

#2 weerbarst

“An Associated Press poll found” lol

#3 majava

Ik ben daar niet echt blij mee. De VS zijn dit jaar loeiheet en die zijn daar het ene na het andere warmterecord aan het breken. Het is dus niet vreemd dat leken denken dat zoiets dan global warming is, maar het is eigenlijk gewoon VS warming. Als het daar de komende jaren wat milder is, terwijl andere werelddelen staan te koken, dan is die opinie daar gewoon weer omgeslagen, zelfs als globaal er een record warm jaar zal worden bereikt.

#4 gronk

@majava: OTOH, als je op basis hiervan eindelijk beslissingen kunt nemen die voor jaren blijven staan, prima. Dat opwarmen gaat toch nog wel een tijdje door.

#5 majava

@gronk: ja dat is natuurlijk wel zo. Al heb ik die hoop al heel lang opgegeven. Misschien ben ik daarin wel een vreemde warmista, want ik denk werkelijk dat we de helemaal niks gaan doen. Er zal niet minder worden uitgestoten. Er zal niet sneller gewerkt worden aan omschakeling naar andere vormen van energie. Geo-engineering als oplossing is gewoon een giller. En zelfs adaptieve maatregelen zullen gewoon weer te laat komen. De rekening zal dan ook onbeschrijfelijk hoog zijn. Veel hoger dan welk scenario dan ook.

En dat is dan niet een pleidooi om toch maar snel wel iets te gaan doen. Dat doen we toch niet. Wij zijn mensen. Daarom. Kijk maar eens om je heen wat mensen beweegt. En vooral wat niet.

Ik zit dan ook niet in deze discussielatrine om een punt te maken voor enige aktie. Ik zit hier slechts om de wetenschap te verdedigen. En dat alleen is al voldoende reden. Maar dat begrijp jij ook wel, hè gronk?!

#6 pedro

@1: in zo verre Sandy een exponent van het toenemend aantal stormen is, en de toenemende kracht daarvan: ja. Mensen gaan vaak pas overstag als ze zelf met de gevolgen van bepaalde zaken geconfronteerd worden.

@2: niet erg wetenschappelijk, nee, maar dat pretendeert de poll ook niet.

#7 Hans Verbeek

@6: of het een gevolg is van de Sandy-hype zal blijken over een half jaartje . Of denk je dat de Amerikanen nu blijvend zijn bekeerd tot global warmistenen?

#8 Herman Vruggink

Majava @3: Dat zie je helemaal goed. Opvattingen worden voornamelijk gestuurd door korte termijn impulsen, de waan van de dag zeg maar. Indien de US maatregelen wil doorvoeren moet het wachten op een aantal zware weather events, veel zwaarder dan de jaren dertig.

Iedereen die klok kan kijken en een grafiek kan lezen weet dat global warming een feit is. De vervolg vragen bepalen pas hoe de opvatting echt verandert.
Komt de opwarming van broeikasgassen?
Is de mens daar schuldig aan?
Kunnen wij daar wat aan doen?
Willen wij daar wat aan doen?

#9 Herman Vruggink

Majava @5: Je begint het door te krijgen lees ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*