1. 3

  @2

  Ja. Maar we moeten bezuinigen. Dan lijkt deze 5.8 miljard me een prima start.

  En met je opmerking impliceer dat de fossiele subsidie per Watt relatief laag is. Da’s dubbel mooi, want dan valt de pijn voor de eindgebruker mee.

 2. 4

  Leek mij een helder verhaal, maar na doornemen van het rapport http://www.ecofys.nl/nl/publicaties/Fossielebrandstoffensterkergestimuleerddanhernieuwbareenergie.asp blijkt er door rare interpretaties toegerekend te zijn naar een uitkomst. Zo word lage accijns op kerosine (telt al mee voor dik 1,6 mrd), lpg, gas, grootverbruikers korting op energiebelasting op elektra gas gezien als steun, http://img560.imageshack.us/img560/4981/ecofys.png maar dit lagere tarief ivm consumentenniveau is geen steun, maar een minder zware heffing en die lagere energieheffing bij grootverbruik geldt bv net zo goed voor groene stroom.
  Ook zijn ze de subsidies voor bv wind op zee ‘vergeten’ dat was in 2010 al 5,3 miljard en in 2009 dik 5,4 miljard en totaal kwam de groene energie subsidie in 2009 uit op 9,2 miljard (en in 2010 op bijna 7,5 miljard http://www.nuzakelijk.nl/energiebesparing/2234755/subsidies-en-regelingen.html ) . Totaal subsidie in 2009 voor duurzaam was 9,1 miljard.
  (Wellicht baseren ze zich op een circulaire waarbij wind op zee in 2010 niet is opgenomen omdat dat een extra speciale tender van EZ was, of omdat het niet in NL maar op zee (buitengaats) is?.

  Kortom erg discutabel, vast toeval, hoewel wat blijkt? Opdrachtgever is oa Triodos die zwaar investeren in gesubsidieerde duurzame energie en opsteller is ecofys die onder elke bladzijde zijn groene duurzame hart laat spreken. Wij van wc-eend..

  Cijfers 2009 vh rijk zelf in miljarden:

  Pas in 2011 zijn de sde bedragen fors beperkt vanwege een hogere effectivititstoets en de bezuinigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren