Spanje, Noorwegen en Ierland gaan Palestijnse staat erkennen

Dossier:

Een tweestatenoplossing is volgens de landen de enige oplossing. Israël zegt dat het de boodschap afgeeft dat terrorisme loont. Het is de tweede politieke tegenslag voor Israël in korte tijd, nadat het ICC de Israëlische premier Netanyahu en leden van zijn kabinet beschuldigde van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Reacties (9)

#1 Jos van Dijk

Mogelijk volgen België, Slovenië en Malta dit voorbeeld. Zweden was tot nu toe het enige EU-land dat Palestina heeft erkend. Een aantal Oost-Europese landen deed dat al vòòr ze lid werden van de EU. De druk op Frankrijk en Duitsland wordt nu groter. Macron heeft in februari laten weten dat er wat hem betreft geen taboe rust op erkenning van een Palestijnse staat.

#2 Joost

Ik twijfel of een tweestatenoplossing dé oplossing is. De westelijke Jordaanoever is dermate geannexeerd door Israëlische kolonisten dat er met geen mogelijkheid meer een levensvatbare staat van te maken valt. Tegelijk is Israël op dit moment een defacto apartheidsstaat, maar kan dat ontkend worden door hoe de huidige machtsverdeling is. Eigenlijk is de enige oplossing om uit deze impasse te komen dat Israël alle gebieden annexeert, en de inwoners van die gebieden stemrecht geeft (/sarcastisch).

Het is overigens frappant dat Israël hier roept dat dit een signaal is dat terrorisme loont. Het land heeft dit compleet aan zichzelf te danken door zo compleet geschift te reageren.

#3 Roel

Zolang de Islam bestaat zal er NOOIT vrede komen. Zoals Winston Churchill al zei:Islam to a man is like rabies to a dog. Die kinderen in Palestina krijgen van jongs af aan al bij gebracht dat alle Joden dood moeten. Zelfde voor ons in het vrije westen. Osama Bin Laden is voor velen nog steeds een held door 9-11. Al die Linkse idioten hier in Nederland maar roepen dat Wilders een gevaar is voor onze democratie terwijl Wilders juist de enige is die onze democratie wil beschermen. Maar dat zien die Linkse idioten niet. Inmiddels staan er overal Moskeeën hier en/of Islamitische scholen. Zodra zo’n Erdogan of een of andere (haat) imam een oproep doet staan onze straten vol met Moslims die lopen te zwaaien met hun vlaggen. Flikker toch op met al die rotzooi. Ons land is zijn eigen cultuur inmiddels helemaal kwijt geraakt. Joden kunnen inmiddels ook niet meer normaal over straat hier. Allemaal geïmporteerde ellende hier waar tig jaar terug ook Pim Fortuyn al voor gewaarschuwd heeft. Rechts had al veel eerder aan de macht moeten zijn. Beter dan dat extreem links. Gelukkig worden er inmiddels meer landen binnen Europa wakker. Beter (eigenlijk al veels te laat) dan nooit. Ik begrijp het wel dat Israël nu voor eens en voor altijd korte metten wil maken!!!

#3.1 sigsag - Reactie op #3

Los van de verdere onzin die je uitkraamt is deze moordpartij geen godsdienstoorlog.

#3.2 Joost - Reactie op #3

Gaat het helemaal goed met je Roel?

#4 Knor

‘Staat’ zou geen criterium moeten zijn – ‘democratisch bestuur’ wel. En volgens mij is er maar 1 democratie in het spel in deze en dat is Israel. Doen alsof hier een equivalentie is, moreel of anderszins (met wie ga je onderhandelen over die ‘Palestijnse staat’ – toch zeker niet Hamas!?), is eigenlijk a priori belachelijk. Het lijkt me ook nogal een stretch om te veronderstellen dat het ‘Palestijnse volk’ (waar bestaat dat dan uit – de inwoners van de West Bank en Gaza, maar de diaspora in Jordanie dan?) nu wel effe een democratie uit het niets voortovert.

Je moet als VN niet ‘nog een dictatuur’ willen installeren, lijkt me.

#4.1 Joost - Reactie op #4

Als Israël een democratie is dan mogen we die staat ook aan onze democratische standaard houden. Als je het het land langs die meetlat legt is het geen democratie, het is een apartheidsstaat.

#4.2 Roel - Reactie op #4.1

Makkelijk praten jij Joost!!! Kijk hier maar eens naar: https://youtu.be/1rUOMCChVcw?si=A_evI32ycZ6Zf2gb

#5 Roel

Conform de huisregels deze reactie en nr. #6 t/m #9 verwijderd wegens repetitieve argumentatie, eindeloze replies en obsessief reaguren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*