SP wil uitgave internetadressen nationaliseren

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (12)

#1 Pepijn

Moeilijk punt, aangezien het ook niet wenselijk is dat bijvoorbeeld albert.nl automatisch naar de meest bekende Albert gaat. Een “eerlijke” methode als loting is ook lastig omdat je dat op gezette tijden moet doen en aangezien je ook niet wil dat eigenaars hun domein weer moeten afstaan na verloop van tijd.

Overigen dacht ik dat er wel een regel was die ervoor zorgde dat je zo’n opgekocht domein zou moeten kunnen overnemen tegen onkosten vergoeding.

Gerkens: “Vanuit principieel oogpunt is het al vreemd dat de uitgifte van internetadressen niet in overheidshanden ligt, we doen dat bijvoorbeeld wel met telefoonnummers, radiofrequenties of UMTS.
Daar heeft ze een goed punt, maar hoe worden die dan verhandeld? Wordt daar ook jaarlijks voor betaald?

#2 Bismarck

Radiofrequenties en UMTS wordt geloof ik voor periodes van een aantal jaar geveild, telefoonnummers zijn in principe verkocht, zo meen ik. Overigens nergens anders op gebaseerd dan op mijn idee van wat logisch is, aangevuld met geruchten die zijn blijven hangen.

Maar ik kan me voorstellen dat zelfs loting eerlijker is dan een bedrijf dat loopt te hoggen en speculeren. Ik vind ook dat ik meer recht heb op http://www.bismarck.nl heb dan iemand die geen enkele associatie met Bismarck heeft en minder dan iemand wiens achternaam bismarck is.

#3 Chinaman

@Pepijn en Bismarck

Rechthouders (van bijvoorbeeld merknamen) en andere mensen/bedrijven met een streepje voor krijgen altijd voorrang via een sunsrise periode. Net als nu. Daarna staat de regsitratie voor iedereen open, en wie het eerst komt… Loting zou misschien helpen, de eerste dag bijvoobeeld, maar dan zouden dit soort bedrijven nog veel meer aanvragen doen om meer kans te maken met de lotingen.

Vergeet trouwens niet dat het hele naambellen zo verknalt is door de overheid dat het nooit heeft gewerkt, dit in tegenstelling tot vele andere landen.

Sidn is sinds het invoeren van internet in Nederland al bezig met het uitgeven van domeinnamen en doet dat redelijk goed. Maw woorden, als de SP eens met een beter voorstel zou komen ipv het commu trekje om het naar de overheid te trekken… Dan zou daar zeker naar geluisterd worden.

#4 Carlos

Zijn die EU-adressen inmiddels weer bij al dat piratentuig -met hun postbuskantoortjes op Cyprus- vandaan geplukt?

#5 zmc

Tsjah. We hebben vorig jaar ofzo al een heel ‘gevecht’ gehad over of ICANN (de organisatie die de Internet adressen beheert en uitgeeft) bij de VN ondergebracht zou moeten worden. De VS weigerde; het is immers hun Internet. En daar houdt het definitief mee op.

Maarja, SP heeft het over Internetadressen, maar ze bedoelen natuurlijk hostnames, dat geeft al wel weer aan dat ze werkelijk geen flauw benul waar ze het over hebben. Ik zie niet in waarom een staatsbedrijf dat minder slecht zou doen dan SIDN. De geschiedenis wijst uit dat dat eerder andersom is.

…sprak de voormalige eigenaar van http://www.303.nl die zijn domein nu dus kwijt is dankzij die malloten van SIDN…

#6 zmc

(domeinnamen bedoel ik, niet hostnames @#$%(*)

#7 Rik

Oei oei oei we zouden ons toch als politici een niet ergens mee kunnen bemoeien!

#8 Eric

Chinaman: dankzij het naambellen weet ik steevast het nummer van de politie voor niet-dringende zaken: 0900-TUIG… De alarmnummers zijn trouwens op http://www.politie.nl verrassend lastig te vinden.

Maar zijn ze bij de SIDN zo dom geweest niets in de voorwaarden te zetten over mogelijk misbruik van de regeling door massaal opkopen van domeinen? Dat zou wel heel dom zijn. Overigens zou ik niet weten waarom een overheidsoinstelling niet net zo zou kunnen blunderen. Die kans is wellicht zelfs nog wat groter…

#9 Eric

Waar ik “domeinen” zei “hostnames”, stop de klok.

#10 Richard

In vergelijking met mij zijn die snurkers van de SP maar kleine jongens.

We hebben toch voedsel banken hier in nederland?

Nou dan!

Alle supermarkten meteen nationaliseren!

Weg met Appie!

Leve de Socialistische Heilstaat! Leve het volk! Weg met alle vuige kapitalistanosie!

(Ik verwed er een oudhollansch kwartje onder dat Jan Mao erachter kwam dat 666.nl al bezet was en nou heeft’ie de vinketering erin. Of een dubbeltje, wan Mao’s Maatje geeft dat meteen aan Die Partei af om de drukpersen draaiende te houden)

#11 zmc

@Eric, #8,9: Bedoel je niet “domeinnamen” waar je hostnames zei?;-)

#12 Pepijn

Voor de liefhebbers: 30blikkenbruinebonen.nl is nog vrij. Snel zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*