Soort van akkoord PvdA-VVD over vluchtelingen

Het kabinet gaat een consulaat openen in Raqqa om daar de asielaanvragen te verzamelen in plaats van in Apeldoorn. Of wacht, dat is niet helemaal wat er staat in de kabinetsbrief over de vluchtelingencrisis, maar het lijkt er wel op. Hoe dan ook, de redenering luidt: hoe dichter bij de vluchtelingenhaard we ons loket openen, hoe minder mensen zich er zullen melden (of hoe geruislozer we de aanvraag kunnen afserveren, dat zou natuurlijk ook kunnen).

Open waanlink

 1. 2

  Ik vind het een prima plan, echte vluchtelingen kan je dan direct scheiden van de kansloze gelukszoekers, die kan je doorverwijzen naar de ambassade over de mogelijkheden van legale emigratie.
  (even los van de huidige vluchteligen stroom, daar doet dit plan niks aan).

 2. 3

  @2: Eens komt er een tijd dat ook jij op de hulp van anderen terug zult moeten vallen. Dan hoop ik voor die anderen dat je ze niet beledigt door gelijk weer terug te vallen in het egoïsme van “Ik heb alles zelf gedaan!”

 3. 4

  @2 ‘Gebeurt nu ook al hoor, vaststellen wie wel of niet een echte vluchteling is. De asielprocedure noemen we dat. Oftewel: ‘direct’ is een relatief begrip. Je zult toch iemands verhaal zorgvuldig moeten beoordelen voordat je kunt vaststellen of hij wel of niet een vluchteling is.

  Aan welke mogelijkheden voor legale migratie denk je voor degenen die niet door de selectie komen trouwens?

 4. 5

  Afspraken over registratie in de regio gaat nooit lukken zo lang de EU buitengrenzen nog wagenwijd openstaan en Merkel immigranten met 120.000 per maand binnenhaalt. De meeste landen in de regio willen die immigranten het liefst zelf zo snel mogelijk kwijt, die regelen speciaal transport voor ze naar de volgende grens, dus die gaan echt geen afspraken maken die dat bemoeilijken. De verplichte spreiding in de EU is ook kansloos, want diegene die in een Oostblok land worden ingedeeld nemen ook de volgende dag de trein naar het rijke Noordwest Europa.

  Intussen zijn er weer 7000 immigratie plekken extra toegezegd, een getal wat je makkelijk kan verviervoudigen na gezinshereniging en de komst van ander immigranten die dezelfde voorkeursbehandeling gaan eisen. Sowieso is ISIS nog niet uitgemoord, dus stopt die stroom niet na 7000. En dat terwijl we nog een hele berg immigranten van 3 generaties geleden hebben die nog steeds niet zijn ingeburgerd en we nu al een huizentekort en een banenoverschot hebben.

  Kortom de VVD heeft zich weer eens laten naaien door de PvdA.

 5. 6

  Ooit waren er zelfrespecterende landen in het Europese continent die nog baas waren over hun grenzen en zelf bepaalden wie er binnen kwamen. Helaas is dat kapotgemaakt. De wereld is er een stuk monotomer en saaier op geworden. Er is een drama in de maak, prachtig gecreëerd door Federalistisch Links

 6. 8

  @6: ik heb respect voor dementerende oudjes zoals jij die geboren zijn rond 1880 en met enige weemoed terugdenken aan de trotse natiestaten van voor 1945. Inmiddels is er in Europa na het drama Griekenland sprake van een ‘lexit’ (left exit).

  Natuurlijk is het zo dat daarbij op links erkent wordt dat figuren zoals jij altijd gelijk hebben gehad.
  /sarc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren