SodM stelt onderzoek in naar foute KNMI-metingen in Groningen

Foto: 350 .org (cc)
Dossier:
Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is boos over een fout in het netwerk van het KNMI dat aardbevingen in Groningen meet. Inspecteur-generaal Theodor Kockelkoren stoort zich vooral aan het gebrek aan communicatie.

NIEUWS - In eerste instantie kwam vooral ongeloof op: dit kan toch niet waar zijn? En daarna toch ook wel boosheid. Hoe is het nou mogelijk dat het al zo lang bekend was, maar niet bij de partijen die er gebruik van maken of er, zoals wij, toezicht op houden. Dat is betreurenswaardig.

Het KNMI weet al sinds augustus dat de grondversnellingen in het aardbevingsgebied bij metingen niet correct werden verwerkt. Deze informatie werd pas afgelopen donderdag door minister Eric Wiebes met de Tweede Kamer gedeeld. SodM stelt in een reactie dat de fouten niet tot gevolg mogen hebben dat de versterkingsoperatie in Groningen verder wordt uitgesteld.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Henk van S tot S

Heeft Wiebes nog een smoes om de boel te nodeloos te vertragen.
;-)

#2 majava

Als volgens eigen zeggen dit effect heeft op (o.a.) Hazard Maps, dan moet dat toch makkelijk aan te tonen zijn. De pers zou eens achter een fijne before/after reportage kunnen gaan, in plaats van het vaak zinloze vragen om commentaar.

Verder zou het staatstoezicht op de mijnen zich net zo boos moeten maken op die scheuren en verzakkingen in de woningen die toch heel echt zijn.

#3 ~M

Ondertussen: vele duizenden schadeclaims, welke geen betrekking hebben op ‘materiele schade’.

https://aardbevingen.nl/

SodM is boos?

Bloeden. Naast betere metingen, allereerst.

“Hoe is het nou mogelijk dat het al zo lang bekend was…”

Tja, steek eerst maar eens je hand op, wanneer je de volledige extreem bevende voorgeschiedenis kent, of nait den, @1 ?

#4 JANC

@3: Wat wil je nu zeggen? Immateriele schade bestaat niet ofzo?

#5 Henk van S tot S

@3:
Verklaar je eens nader:

Bedoel je dat mij de niets bekend zou zijn van het bevingsdrama?
Zou het niet zo kunnen zijn dat mijn opmerking onder #1 slaat op het traineren van eerst meneer Kampf en nu kletsmajoor Wiebes?

#6 gbh

Storm in een glas water; slordig om de meters niet eerst te eiken en op de fabriek te vertrouwen maar de meters hebben gewoon gedaan wat ze moesten doen alleen met verkeerde instellingen wat je weer kan terugrekenen naar de juiste instellingen en dat is ook wat ze nu aan het doen zijn:

https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/veelgestelde-vragen-afwijking-versnellingsmeters-groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*