[Slideshow] Leven in Bulgarije zonder Russisch gas…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 Anoniem

In Bulgarije zijn er genoeg huishoudens die in de winter altijd hout stoken, of deze foto’s van huishoudens zijn die normaal gas/stadsverwarming hebben? Dat is niet te zeggen. Bij foto 5 hebben de mensen zelfs een elektrisch fornuis op de achtergrond staan en de vrouw in 6 heeft een houtgestookt fornuis.

Ik ontken niet dat er mensen lijden of zo, maar het is wel een kutte fotoreportage.

#2 Carlos

Ja, volgens mij kan je pas goede foto’s maken als we in Nederland zonder gas komen te zitten, wij zijn nog veel gas afhankelijker (niet alleen onze pro-Hama’s demo’s draaien warm op gas, maar bijna ook alle huishoudens, kantoren).

#3 Crachàt

ik hoorde een reporter die in Bulgarije was gaan wonen over de situatie daar. Groot woonblok, en nog steeds moest je de lokale volkscommissariaat passeren wilde je recht hebben op het heetwaternet dat centraal geleverd wordt. Die westerling, nou, die moest maar even wachten, daar hadden ze geen zin in. Uit node plaatsten hij en zijn vrouw een houtkachel, en zijn nu de enige in het volledige blok die over fatsoenlijke verwarming beschikken.

#4 bulgarijekenner

De fotoreportage is nietszeggend.

In elke winter met of zonder gas wordt er in de BG huishoudens gestookt op hout. Er zijn in de diverse appartementencomplexen houtkachels te vinden die fungeren als verwarming, boilers etc. Dus de foto’s zijn niet speciaal omdat …

Problemen doen zich voor bij de stadsverwarming en grote bedrijven. Inmiddels zijn de energiecentrales overgeschakeld op olie hetgeen wel duurder is. De gasvoorraad in BG is minimaal en sterk afhankelijk van toeleverancie. Mede omdat de EU eiste dan BG haar kerncentrales zou sluiten heeft men nu urgente tekorten. Punt blijft dan Rusland, contractueel een leveringsverplichting heeft die zij niet nakomt. Stof om na te denken of Rusland wel die betrouwbare partner is als zij graag doet voorkomen. Dit geldt overigens voor alle EU landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*