Sigaar uit eigen doos

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Een tamelijk unieke ‘sigaar uit eigen doos’ voor werknemers van Royal Agio Cigars: ze krijgen 10 miljoen euro.

Het sigarenbedrijf Royal Agio Cigars uit het Brabantse Duizel is in januari overgenomen door door Scandinavian Tobacco Group. De huidige eigenaren, de familie Wintermans, gaan 10 miljoen verdelen onder de medewerkers, op basis van de lengte van het dienstverband. Als “blijk van waardering geven voor de loyaliteit, en de mooie momenten die we met elkaar hebben gedeeld en het wederzijdse respect dat we altijd hebben gevoeld”.

Het heeft wel wat weg van het kerstcadeau dat een Amerikaanse projectontwikkelaar laatst aan zijn personeel gaf: 10 miljoen dollar, verdeeld onder de 198 medewerkers, naar rato van het aantal dienstjaren.

Bij de sigarenfabrikant werken ongeveer 3200 medewerkers in vestigingen in Nederland, België, Sri Lanka, Dominicaanse Republiek en bij verkooporganisaties in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en de VS.

Open artikel

Reacties (4)

#1 Henk van S tot S

Inderdaad wel wat (een beetje):
Er zit maar bij de huidige koers maar zo’n € 39.000 verschil in.

#2 Jos van Dijk

Maakt wel nieuwsgierig naar de dikte van de sigaar die de familie zichzelf heeft toebedeeld.

#3 Frank789

@2: Ook zonder verkoop had de familie makkelijk 10 mln kunnen weggeven:

“De schoorsteen van Ad Wintermans (1949) rookt volop. Hij kocht 6 jaar geleden zijn broer Jack uit en runt de grootste sigarenfabrikant van Europa, Agio, nu met zijn zoons Boris (1975) en Jonas (1978). Via ATD Machinery handelen ze ook in de machines waarmee sigaren worden gemaakt. De machinebouw vormde een bruggetje naar 3D-printen en zodoende namen ze in 2013 de NTS-Group over, waardoor Wintermans nu een tabaks én een technische divisie bezit.”
Vermogen Jaar 2018: 210 mln.

https://www.quotenet.nl/quote-500/a136343/ad-wintermans-bio/

#4 Co Stuifbergen

Overigens beschouw ik dit niet als een sigaar uit eigen doos: het zou een sigaar uit eigen doos zijn als hij wordt opgebracht door de komende jaren te bezuinigen op lonen of pensioenafdrachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*