SG-café zondag 20-12-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 20-12-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (42)

#1 Hans Verbeek

Deze zag je al een tijdje aankomen: de nieuwe gevaarlijkere variant
https://nos.nl/artikel/2361344-virusmutatie-ook-in-nederland-vliegverbod-voor-reizigers-vanuit-verenigd-koninkrijk.html

De maatregelen kunnen echt niet versoepeld worden.
Het lijkt steeds meer op griep, maar dat is het niet.
Vroeger of later komt er een variant, die ook gevaccineerden weer ziek maakt. En dan begint een nieuw seizoen van circus Corona.

#2 majava

@1: Fake nieuws Hans Verbeek versie: “de nieuwe gevaarlijkere variant”
NOS versie: “mogelijk besmettelijker”

Weet je hoe je eigenlijk zoveel mutaties ziet? Omdat het virus overal rondwaart en alle kans krijgt zich te vermenigvuldigen. Dat krijg je bijvoorbeeld als je mondkapjes niet serieus neemt, loopt te jammeren over vrijheidsberoving en promotie maakt voor de onmogelijke herd-immunity. Mensen als jij dus. Doe maar niet alsof je dat niet weet.

#3 Joop

De haat tegen Joden en de staat Israël zit nog altijd diep in het middenoosten. Al hoewel gisteren een docu over de relatie tussen de Joden en de Oranjes, met alreeds bekende punten, ook langs kwam op de tv.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/egyptische-zanger-voor-de-rechter-omdat-hij-op-de-foto-ging-met-israelische-beroemdheden~b87a1b89/

#4 Le Redoutable

De linkse koers van de VVD wordt nu ook afgestraft in de peilingen, voor het eerst in decennia hebben ze weer concurrentie op rechts in de vorm van Wopke en JA21:

https://www.maurice.nl/peilingen/2020/12/20/de-stemming-van-20-12-2020/

Nu krijgt Wopke nog wel te maken met de CDA dissidenten en moet JA21 zich ook nog bewijzen, maar als het de VVD stopt met steeds maar linksaf slaan is het ook goed.

#5 Sikbock

Covid 2 is geen grapje en een serieus probleem, maar dit bericht over de betrouwbaarheid van de PCR tests is toch wel opmerkelijk https://www.zerohedge.com/medical/who-finally-admits-pcr-tests-create-false-positives.

Ik deel de complottige toon van het artikel niet, maar opmerkelijk is het wel. Lezen alle deskundigen even mee hier? :-p

#6 majava

@4: JA21 is meer een NEE partij, maar dat ligt wel goed bij een deel van de bevolking, zoals we weten dankzij die Volendammer, die stelde te willen stemmen op de partij die het meest tegen alles is, als de FvD er niet meer zou zijn.

Ik las dat JA21, naast alle open rechtse deuren, ook tegen de NPO is. Langzaam maar zeker kruipen alle FvD weglopers gewoon weer terug naar het huisfascisme, zoals ze dat gewend waren bij Thierry. Ze gaan die man nog missen, vooral als ‘ie in de toekomst dat complotgedoe bij het oud vuil weet te zetten. Dat was altijd al z’n fout. Antisemitisme was nooit een probleem geweest als ie tegelijkertijd maar wel pro-Israel was.

Wopke is saaiheid. Ik moet toegeven dat voor mij saaiheid absoluut onderdeel moet zijn van goede politiek. Het is de tegenhanger van populisme. Inhoudelijk zegt het alleen nog niks. CDA blijft gewoon CDA voor mij. Conservatief, regentesk (als in het vasthouden van een machtsbasis in alle bestuurslagen) en dus stilstand.

#7 Rigo Reus

https://www.destentor.nl/arnhem/politie-beeindigt-illegaal-dansfeest-in-viaduct-onder-a12-asocialen-renden-het-bos-in~a84c9e66/
Er is een illegaal dansfeest beeindig bij Arnhem. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft dan de volgende boodschap voor de jongeren:

‘Face reality, ga dansen in je hoofd, train je lichaam en raak ready voor postcorona, als de nieuwe tijd begint’.

#8 Bookie

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2361322-politieacties-tijdens-oud-en-nieuw-niet-uitgesloten.html

Walgelijk. Ik snap best dat je er als politie geld bij wil.
De reden om dan te wijzen naar de miljarden voor ondernemers ontgaat mij.
Geen cent hebben ze gedurende deze crisis ingeleverd in tegenstelling tot ondernemers/zzp’ers die huizen verkopen, spaar- en pensioengelden aanspreken, enorme schulden moeten aangaan.
De steun van de overheid verlicht dit hooguit.
0% solidariteit.

#9 P.J. Cokema

@5: Ik ga hier verder geen tijd in steken na het zien van een ‘overload’ aan suggestieve aannames, uit het verband gerukte citaten en inderdaad de ‘complotterige toon’.

Wat is daar nou zo opmerkelijk aan, anders dan dit tot de hoeveelheid dreinende, zeurende nepinformatieve ellende hoort?

#10 Joop

Minder marktwerking, minder prijsprikkels, meer regie overheid. De vvd is kennelijk links afgebogen.

https://www.trouw.nl/zorg/het-kabinet-wil-een-ander-zorgstelsel-met-meer-regie-van-de-overheid~b6c8f97a/

O ja, de zorgverzekeraars zijn zeer ontstemd.

#11 Hans Verbeek

@2:

Weet je hoe je eigenlijk zoveel mutaties ziet? Omdat het virus overal rondwaart en alle kans krijgt zich te vermenigvuldigen.

Klopt, als er 7 miljard gastheren zijn, zullen er veel meer virusdeeltjes in de lucht rondzweven dan wanneer er maar 2 miljard mensen zijn, zoals in 1918.
Wat is jouw oplossing voor dat probleem, majava? Minder mensen laten rondlopen? Mensen opsluiten?
Of ga je er weer niet op in.

de onmogelijke herd-immunity

Er bestaat wel herd-immunity, dat hopen we te bereiken met vaccinatie. Doe nou niet alsof je dat niet weet.
Er bestaat helaas geen absolute 100% herd-immunity. Ik kan wel accepteren dat er mensen zullen doodgaan aan griep of COVID of aan een volgend virus. Vroeger of later zal ik ook sterven. Ik ben er niet bang voor en je kunt mij ook niet dwingen om bang te zijn.

Ook hoogleraar virologie en OMT-lid Marion Koopmans verwacht dat de ontwikkelde vaccins goed blijven werken tegen de nieuwe virusvariant. Maar op de lange termijn zal de samenstelling van de vaccins wel moeten worden aangepast op mutaties van het virus, zei ze gisteren in de podcast Virusfeiten.

Net zoals bij influenza.

#12 sikbock

@9: was een hele discussie hier op dit blog over de betrouwbaarheid van de PCR test beste Cokema. N.a.v een gelinkte uitzending bij café weltschmetz waarbij een wetenschapper over die PCR test geïnterviewd werd. De PCR test is namelijk de standaard meetmethode om vast te stellen of iemand corona heeft en is daarmee nogal beleidsbepalend.

In die discussie hier stelden de “huisdeskundigen” dat twijfel aan de betrouwbaarheid van de PCR test “onwetenschappelijk” was en wie daaraan twijfelde een “complotwappie” was. Ook werd er daarom al weer volop met modder gesmeten.

Enfin, die discussie hier is blijkbaar aan je voorbij gegaan maar het heeft denk ik niet veel zin die nog een keer met jou over te doen. In de link in @5: zit een link naar de publicatie van de WHO ter zake als je meer van “blote feiten” houdt.

#13 Joop

Sikbock begint voor de zoveelste keer. Dat is geen discussie, maar gewoon een klein kind dat zijn wil wil doordrukken.

#14 Arduenn

Hallo, PCR-expert hier. Natuurlijk kunnen SARS-CoV-2-RT-PCR-tests fout-positieve resultaten geven. Er is helemaal nooit niemand die ooit het omgekeerde beweerde*. En dat Zero-Hedge-artikel staat serieus bol van de fouten en leugens, niet eens de moeite om ze een voor een aan te wijzen en te debunken, want mijn moeder vertelde me vroeger al dat ik nooit met vreemde trollen in discussie moest gaan. Zo. Volgende topic?

* Waarschuwing: deze zin is niet Asperger-proof.

#15 majava

@13: Sikbock leest wetenschap bij Zero Hedge en koopt horloges van een man op de hoek van een straat. Hij heeft ook niet door dat dat omgwtf!-false positives als het waar zou zijn zou betekenen dat corona dodelijker is dan we nu zien. Wat hij wel goed doet is het niet hebben over false negatives…

@Hans Verbeek: ik ga er altijd op in. Met gestrekt been als het moet. Die kaart pak ik wel, ik loop er niet voor weg. On: Wat mijn oplossing is? Niet luisteren naar jouw lulkoek dit afgelopen jaar, Andere lezers hebben allang door dat dit is waar ik het over heb. Met andere woorden, gewoon de aanbevelingen of regels opvolgen. Allemaal en niet maar die paar die je net kan onthouden. Dat heb ik hier al tig keer gezegd. De reden dat het in NL en overal verkeerd gaat is gewoon omdat we toch weer een uitzondering voor onszelf willen maken, want mamma is alleen deze kerst en dus heb jij die ene keer toch maar op Black Friday wat geshopt voor haar. En straks zit je daar dan met de hele familie, want die dacht er hetzelfde over. En je haar kon nog net op tijd geknipt worden. Dat is namelijk belangrijk in 2020.

Die herd-immunity opmerking was, en dat weet je ook best wel, een hint naar jouw (en Zweden, en diverse andere landen maar altijd in de politiek) visie om dat te (kunnen) bewerkstelligen door gewoon massaal besmet te raken en ziek te worden. En dus ook massaal dood te gaan en niet alleen aan corona.

#16 sikbock

@14: het punt is en was natuurlijk dat de antigeentest mogelijkerwijs veel betrouwbaarder is dan de door de NL overheid (veel te scherp afgestelde) PCR test beste langharige wetenschapper :-P

Ik zeg dan ook niet dat Corona opeens “verdwijnt” als men niet de PCR test gebruikt (en dat het allemaal maar onzin of een complot is), maar wel dat er ongeveer 25 % minder mensen positief getest wordt met de Antigeentest die mij wèl redelijk betrouwbaar lijkt. Is toch wel relevant als het gaat om een probleem met een dergelijke impact toch?

#17 sikbock

@16: en ja, dat zou betekenen dat Corona mogelijkerwijs dodelijker is dan we nu op grond van de cijfers zien

#19 P.J. Cokema

@17: maar daar heb je toch geen wappie- info voor nodig om dat te onderschrijven? Vanaf het begin was overal (ook bij de WHO en de RIVM) en herhaaldelijk te lezen dat het aantal besmettingen, zieken, ziekenhuisopnames en doden hoger kon zijn dan de cijfers lieten zien.

#20 Bismarck

@5: Je kan ook gewoon naar het WHO-bericht linken. Dan blijkt het namelijk bijna nergens over te gaan. Gewoon het advies om bij een test altijd het aantal cycli te vermelden en de test in samenhang met ziektesymptomen te interpreteren.

Ik begrijp dat viruswappies graag op valspositieven hameren, maar het gaat uiteindelijk net zozeer om valsnegatieven. Met de PCR doe je een aantal cycli en er is gewoon overlap in het aantonen van virusmateriaal tussen mensen die wel besmet zijn en mensen die niet besmet zijn. Je moet daar ergens een afkappunt leggen en dat betekent dat je bij sommige mensen de verkeerde diagnose stelt (naar beide zijden!). Dat is niets nieuws en ook niet bepaald uniek voor deze test (dit kom je tegen in de hele gezondheidszorg en uiteraarrd ook daarbuiten).

#21 Hans Verbeek

@15:

Met andere woorden, gewoon de aanbevelingen of regels opvolgen. Allemaal en niet maar die paar die je net kan onthouden.

OK, ik doe dat: mondkapje op, afstand houden enz.
Maar we zien in de dagelijkse realiteit, dat dit niet voldoende is.

Hoe wil jij het voor elkaar krijgen dat iedereen zich aan die regels houdt? Wat is je oplossing?
Militairen inzetten, gevangenisstraffen voor overtreders?
Je loopt weg voor een echt antwoord, je durft er niet eens met gestrekt been in te gaan.

#22 majava

@21:

Maar we zien in de dagelijkse realiteit, dat dit niet voldoende is

Dat is het wel, alleen doet niemand er aan. Dat zeg je een zin later zelf ook. Het ligt niet aan de regels, het ligt aan de mentaliteit. Ook de jouwe.

Mijn oplossing voor een maatschappij als die in NL, waar klootzakkerij tot een soort talentenjacht verheven is, is duidelijkheid vanaf het begin. Ook niet veel te laat van alles invoeren. En geen uitzonderingen maken. Niet op persoonlijk niveau, niet per sector. In alles heeft de regering laten zien dat het beleid net zo zwalkte als de mensen die het op moesten volgen. Ik vind het logisch dat het nu een bende is. Zelfs de allerlaatste beslissing, om vluchten vanuit het VK te stoppen. Zoiets is te laat (van mij had er helemaal niets meer gevlogen behalve alle passagiers met testuitslagen), zoiets is kolder als je nog via buurlanden naar NL kunt komen (en dat las je meteen in de media). Jij denkt meteen aan politiestaat-maatregelen, want dat zou jij, de vrijheidswappie, wel fijn vinden als ik dat voor zou stellen. En nee, dat doe ik niet. Kan veel eenvoudiger. Elke zaak/instelling/etc die wel open mag, krijgt de verplichting om te zorgen voor handhaving van alle regels. Gekoppeld aan steun/boete. Simpel. Het belang is er voor de handel, dan is het ook zaak dat zij hun verantwoordelijkheid tonen.

Nu ga ik niet aan jou vragen wat voor oplossing je zou hebben, want ik weet dat allang al. Die is doodeng en gaat voornamelijk over jezelf en hoe geweldig jij dat zou kunnen.

#23 majava

@20: Oe, dat wordt een spagaat voor sikbock. Want het WHO, dat is in de pocket van China, zo weten we dankzij de oranje overlord. En Zero Hedge maakte aan de andere kan nu juist hun punt met een WHO bericht. Wat gaat het nu worden….?

#24 Test

Zo, Renske Leijten plaatst in Buitenhof even een grote bom onder het lijsttrekkerschap van drie belangrijke heren.

#25 Hans Verbeek

@22: je geeft alleen aan wat er fout is aan het huidige beleid. Je draagt niets dwingends aan.

Elke zaak/instelling/etc die wel open mag, krijgt de verplichting om te zorgen voor handhaving van alle regels. Gekoppeld aan steun/boete.

Dat is al maanden zo!!!
Je zegt alleen wat Rutte en de Domme al maanden roepen. Boetes werken alleen als ze uitgedeeld worden. Handhaving werkt alleen als je voldoende handhavers hebt, die ook echt sancties opleggen… en dat gebeurt dus niet.

Net als jij heb ik ook geen oplossing voor het oplopend aantal besmettingen. Maar ik denk dat we die dingen moeten accepteren, zoals we aardbevingen en orkanen accepteren. Is dat doodeng, machteloos zijn?

Als je iets wilt doen om overbelasting van de zorg te voorkomen, begin dat bij jezelf: zorg dat je niet ziek wordt. De roep om een gezondere levensstijl komt niet uit Den Haag en ook niet van jou, maar van de artsen op de werkvloer.
https://www.ad.nl/binnenland/groep-artsen-voorkom-liever-dat-mensen-in-het-ziekenhuis-belanden~a7f7c4a2/

#26 Frank789

@5: Zerohedge? Serieus?

Geef dan gelijk maar Lange Frans er bij. Zeker als je ook nog eens Café Weltschmerz wilt opvoeren.

Zero Hedge is a batshit insane Austrian school finance blog run by two pseudonymous founders who post articles under the name “Tyler Durden,” after the character from Fight Club.
It’s essentially apocalypse porn.
It has accurately predicted 200 of the last 2 recessions.

#27 Hans Custers

@25

Maar ik denk dat we die dingen moeten accepteren, zoals we aardbevingen en orkanen accepteren

En overstromingen? Weg met de Deltawerken? Of noem je nou toevallig net weer de natuurrampen waarvan je weet dat ze altijd ver weg plaatsvinden, zodat het vrijwel uitgesloten is dat jij er mee te maken krijgt?

Als jij een zinnige bijdrage zou willen leveren aan het beperken van (de gevolgen van) de pandemie, hou dan gewoon op met je oeverloze domme gezwam. Zolang je dat niet doet ben je deel van het probleem en niet van de oplossing.

#28 P.J. Cokema

@25: “Als je iets wilt doen om overbelasting van de zorg te voorkomen, begin dat bij jezelf: zorg dat je niet ziek wordt.

Je had toch “geen oplossing voor het oplopend aantal besmettingen“?

Trouwens: de vlieger gaat bij Covid-19 niet op. Wie, met de kennis van nu, vol wenst te houden dat Covid-19 is te vergelijken met een gewone’ griep is of stronteigenwijs dom. of kwaadwillend manipulatief nepinfoverspreider.

Vergelijk het dan met kanker, waar ook zeer gezonde mensen van alle leeftijden door getroffen kunnen worden, gevolgd door een zwaar ziekteproces.

#29 Frank789

Nieuw Zeeland heeft 1,372 miljoen tests uitgevoerd.
Daarvan is 0,17% positief uitgevallen.
Waar zijn nou die vals positieve tests gebleven dan?
Hoe kunnen ze dagelijks duizenden mensen testen en bv in juni 0 gevallen ontdekken?

https://www.health.govt.nz/our-work/diseases-and-conditions/covid-19-novel-coronavirus/covid-19-data-and-statistics/testing-covid-19

https://www.health.govt.nz/our-work/diseases-and-conditions/covid-19-novel-coronavirus/covid-19-data-and-statistics/covid-19-current-cases

https://twitter.com/bslagter/status/1304514542085562371

#30 Frank789

@25: [ De roep om een gezondere levensstijl ] is nogal wrang nu alle sportscholen en zwembaden weer dicht zijn en de parkeerplaatsen bij de bossen en stranden gesloten worden en je thuis moet zitten in plaats van naar je werk te bewegen en in de lunchpauze een rondje met collega’s te gaan lopen.

Ik zou overigens wel eens willen weten hoeveel sportblessures we dit jaar voorkomen hebben, die bloedneus van Badr Hari tel ik even niet mee.

#31 Hans Verbeek

@27:

Weg met de Deltawerken?

Dat stel ik niet voor, Custers.
Maar we moeten wel accepteren dat we geen Deltawerken kunnen bouwen in Bangladesh en rond Djakarta. Kost te veel energie.

@25:

Je had toch “geen oplossing voor het oplopend aantal besmettingen“?

Ik heb ook geen oplossing, PJ. Maar ik denk wel dat het aantal ziekenhuisopnames omlaag kan, net als de groep artsen, waar ik naar verwees. Wil je dat alsjeblieft even lezen?

#32 Hans Custers

@31

Maar we moeten wel accepteren dat we geen Deltawerken kunnen bouwen in Bangladesh en rond Djakarta.

Duidelijk. Als je het hebt over “dingen accepteren”, dan komt het er op neer dat jij er geen probleem mee hebt om de ellende van anderen te accepteren. Maar dat wisten we al. Je had je botte egoïsme er dus niet nog een keer zo dik bovenop hoeven te leggen.

#33 Micowoco

Djakarta wordt gewoon verplaatst ipv een dijk erom heen. We kunnen aannemen dat dat ook wel enige moeite kost.
https://www.cbsnews.com/news/jakarta-sinking-indonesia-capital-city-borneo-sea-2019-08-27/

#34 Hans Verbeek

@32: dingen, waar ik geen enkele invloed op heb, die accepteer ik. Ik heb alleen invloed op mijn eigen gedrag.
Ik kan mensen vriendelijk vragen of ze in de SPAR een mondkapje willen opdoen en anderhalve meter afstand willen houden, maar ik kan ze niet dwingen. Noem dat maar egoïsme.

#35 Frank789

@34: ” ik ben gewoon buiten geweest elke dag en gewerkt in de drukke supermarkt. Ik ben inmiddels in contact geweest met het virus en heb er antilichamen tegen gemaakt. Ik voel me slechts licht verkouden, de gemiddelde roker hoest meer.”

Aldus Verbeek op 19 maart, noem dat maar gerust egoisme.

https://sargasso.nl/wvdd/sg-caf-donderdag-19-03-2020/#comment-1053066

#36 Hans Custers

@34

Ik heb alleen invloed op mijn eigen gedrag.

Je hebt dus echt geen benul dat je je narcistische gedrag alleen nog maar eens bevestigt met zo’n opmerking. Het is alleen maar: “Ik, ik ik”. Het idee dat er collectieve problemen bestaan, waar je als individu niet zo heel veel aan kunt veranderen maar waar je wel aan kunt bijdragen komt blijkbaar niet in je op. Je kunt zelf afstand houden, je kunt je als het zover is laten vaccineren, je kunt ophouden met oeverloos bullshit te verkopen, je kunt je behoorlijk informeren, je kunt proberen argumenten van anderen in discussies als deze serieus te nemen, enzovoort.

Een kreet als “ik denk dat we die dingen moeten accepteren, zoals we aardbevingen en orkanen accepteren” is in die context niet meer dan oerdomme, misplaatste en holle retoriek. We hebben in Nederland Deltawerken omdat we, als collectief, nou juist hebben besloten om “dingen” niet zomaar te accepteren.

Verder ga ik er geen woorden meer aan vuil maken. En ik ben me er volledig van bewust dat je je ook deze keer geen zak aan zult trekken van wat ik zeg.

#37 Bookie

Wat een rare Pointer vanavond.

Je had een verontruste arts die een brief had geschreven tegen de coronamaatregelen. Zij had een complotdenkende kennis die een complotdenkende kennis had die op de foto had gestaan met Robert F Kennedy (neef van) die lid was van een complotdenkende organisatie. Hierdoor was de briefschrijfster verdacht.

Kwam wat complotdenkend over op mij.

#38 beugwant

@37: Waar het de beveiliging van hun staatshoofd betreft, is dat precies de gedachtegang die de Amerikaanse veiligheidsdiensten volgen.
God komt er bekaaider vanaf.

#39 Frank789

@37: Een “verontruste” arts?

De term alleen al doet me aan “bezorgde” denken, ook al zo’n synoniem van “wappie”.
Bedoel je die Belgische basisarts Elke de Klerk die hier huisarts probeert te worden?

“Arts Elke de Klerk doet lekker mee. Gisteren in Eindhoven zei ze dat de PCR test waarschijnlijk een geheime nasale vaccinatie is en dat je door vaccin straks eigendom wordt van Microsoft. ”

Elke de Klerk heeft helemaal geen connectie met RFKj nodig om zichzelf als wappie te tonen.

https://twitter.com/gertvdijk/status/1340632472900517889
https://twitter.com/search?q=%22elke%20de%20klerk%22&src=typed_query

#40 Hans Custers

Als het klopt wat #37 zegt hebben ze dit wel erg slecht verwerkt in die uitzending.

#41 Hans Verbeek

@37: LOL

#42 Co Stuifbergen

@14: Ik waardeer dat u opmerkt dat de zin niet Asperger-proof is.

Maar als mensen met een bord voor hun kop de boodschap juist niet begrijpen door niet het verkeerde te schrijven, is dat helaas nodig.

(voor mensen met een werkend brein: de vorige zin klopt niet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*