SG-café donderdag 19-03-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 19-03-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (32)

#1 majava

Hebben er meer mensen het gevoel dat het niks wordt met dat social distancing? Dat iedereen gewoon ‘lekker’ doet wat ‘ie wil.

Ik zit met partner in dag 6/7 in zelf-quarantaine, zonder elke vorm van contact. Niet eens op een halve kilometer afstand. Maar daar leeft m’n buurman en als het kalm weer is schreeuw ik iets. Ik vroeg aan een vriend (werkt in de bouw, gaat gewoon door met een man of 100) of er in het dorp bij het tankstation, waar doorgaans alle ouwe lullen elke dag zitten te koffiedrinken omdat dat is wat je doet, want je bent toch met pensioen (#lifegoals), nog steeds die kudde boomers zit, ondanks de overheidsoproep tot zelf-quarantaine van mensen boven de 70?

Het antwoord was dat ze er allemaal ‘gewoon’ nog zitten.

PS mijn zelf-quarantaine is niet omdat ik boven de 70 ben. ;) Wil en kan dit gewoon uit eigen beweging. Moet wel weer even boodschappen doen na het weekend.

#2 Quintana

@1 Ik werk in een winkel in Noord Nederland. Er komen weinig klanten en de mensen die wel komen houden wat meer afstand dan gebruikelijk. Ik ook. Op straat is het erg rustig, een deel van de winkels is gesloten, de anderen beperken de openingstijden.
Voor het coronavirus is het bij ons dus bepaald geen carnaval :).

#3 Lethe

Ook hier in R’dam is het heel erg stil. Wel veel autoverkeer, of dat is hier goed te horen omdat de kroegen en restaurants dicht zijn. Ik hou het in het midden. Maar vrijwel geen mensen op de kades. Of op de pleinen.

Van de andere kant hoorde ik over een verjaardag feestje, afgelopen zondag, met familie (ook de ouders op leeftijd). Tja, zoiets is niet handig.

#4 Jos van Dijk

Voor de liefhebbers van cijfers: Corona virus by the numbers.
Het hoogste aantal besmettingen per miljoen inwoners? Zal je verbazen.

#5 Hans Verbeek

@1: ik ben gewoon buiten geweest elke dag en gewerkt in de drukke supermarkt. Ik ben inmiddels in contact geweest met het virus en heb er antilichamen tegen gemaakt. Ik voel me slechts licht verkouden, de gemiddelde roker hoest meer.

#6 Hans Verbeek

In 2019 waren er al tekenen dat de CO2-uitstoot niet zo sterk meer zal toenemen als sommigen eerder dachten.

https://www.carbonbrief.org/guest-post-why-chinas-co2-emissions-grew-less-than-feared-in-2019

#7 Bookie

@4
Beetje appels en peren. Elk land test anders. IJsland zal relatief vaak testen.

#8 majava

@5: M.a.w. Je hebt het aan weet niet hoeveel mensen doorgegeven. Willens en wetens. Je antilichamen (pas na verloop van tijd) maken je nog altijd niet geheel vrij van mogelijkheid van doorgeven. Je moet zonder symptomen zijn daarvoor.

Je kan natuurlijk ook een gewone griep hebben gehad. Interessant doen is wel iets voor jou.

#9 AltJohan
#10 Frank789

@8: Ik acht Verbeek, gezien zijn snoeiharde opstellingen bij andere discussies, met zijn savanne ideaal, wel degelijk in staat bewust de ziekte te hebben verspreid.
De vraag is of hij strafbaar is en/of dat door hem besmette mensen een schadeclaim bij hem kunnen indienen.

#11 Frank789

@1: Misschien gaan mensen het wat serieuzer nemen als een zootje BN’ers ziek wordt.
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/youp-van-t-hek-besmet-met-coronavirus-opgenomen-in-ziekenhuis

Of als het IC plafond plots wel heel erg dichtbij komt.
https://nos.nl/artikel/2327625-volgende-week-500-tot-1000-coronapatienten-op-ic-s-verwacht.html

#12 Henk van S tot S

@5:
Heb je de vakken gevuld met onzinnige sprookjes, die zelf nog geloofd ook.
;-)

#13 joostdev

@11: Volgende week liggen de IC’s vol ja. Zoals twee weken geleden al te verwachten viel. De verspreiding gaat gewoon door, dat betekent dat voor iedereen die de dagen daarna hulp nodig heeft, vrijwel geen plek is.

We krijgen Italiaanse beelden van huilende verpleegkundigen en stervende Nederlanders op televisie. Dan zullen alleen hele stoere kerels als Hans Verbeek nog vasthouden aan de aperte onzin dat al die doden nou eenmaal onvermijdelijk zijn.

Of we die idiote groepsimmuniteit wel of niet willen nastreven, ik mag toch aannemen dat een overbelast gezondheidssysteem niet de bedoeling is. Er mogen dus elke 14 dagen niet meer dan 1500-2000 patiënten bijkomen, een stop op de exponentiële groei dus.

Zonder verregaand testen en opsporing van verdachte gevallen zoals in Zuid Korea, laten landen als Italie, Frankrijk en Spanje zien wat ons dan te doen staat.

Als we nu keihard op de rem trappen blijft ons zorgsysteem misschien net overeind. Wachten we nog twee weken, roepen we veel meer economische schade en vele extra onnodige doden over ons af.

#14 beugwant

Youp van’t Hek zal me worst wezen, maar dat Michel Barnier positief is getest, is zorgelijker.

#16 beugwant

@15: Marcel Vanthilt met de bril van Bernhard van Vollenhove. Al betwijfel ik of die twee op zo’n vergelijking zitten te wachten…

#17 Ronzhu

@1 Ik zit ook in redelijk effectieve thuis-isolatie, al wil ik nog wel graag de natuur in wandelen of fietsen waar je amper mensen tegenkomt, en indien wel er altijd nog met een grote boog omheen kunt.

Ik reed gisteren door Sint-Oedenrode alvorens op een rustige plek mijn auto te parkeren en het buitengebied in te duiken, en mijn hemel, de pensionado’s inderdaad keurig in een rijtje op een muurtje voor de kerk, op elkaar gepakt. Overal gezinnetjes, alle schoolgaande jeugd die lekker buiten in groepen van 20-30 man met elkaar bezig zijn.

Ik bedoel, het was lekker weer, en ook ik wilde met lente in mijn bol van de buitenlucht genieten, maar als er één persoon in dat stadscentrum ziek was is volgende week iederéén ziek…

#18 Hans Verbeek

@8:

Je hebt het aan weet niet hoeveel mensen doorgegeven. Willens en wetens.

Ik heb ook willens en wetens WC-papier uitgedeeld aan de klanten, die er hijgend om vroegen. Misschien heb ik het virus wel gekregen van die klanten. Kortom, ik heb gewoon mijn maatschappelijke plicht gedaan en iedereen was daar blij om.

@9: klanten maken zelf de afweging om naar de supermarkt te rennen en het WC-papier uit mijn handen te trekken. Corona krijgen vinden ze eng, maar zonder WC-papier zitten vinden ze veel enger.

@12: Yep, ik doe dat al 20 jaar en altijd met een goed humeur. De meeste klanten worden blij als ze mij zien.

@11: dat beroemdheden besmet raken past precies in de pandemie-campagnestrategie, die bij Event 201 (oktober 2019) werd gepresenteerd.
Ook de zelf opgelegde quarantaine van Koning Willem-Alexander en zijn gezin werd vorig jaar al door de mediastrategen aangeraden.
Ze doen die simulaties echt niet voor niks.

#19 Frank789

@18:
[ – Ik heb ook willens en wetens WC-papier uitgedeeld aan de klanten, die er hijgend om vroegen.
– Misschien heb ik het virus wel gekregen van die klanten.
– Kortom, ik heb gewoon mijn maatschappelijke plicht gedaan en iedereen was daar blij om.]
Drie drogredenen om anderen te besmetten uit wraak? Dat maakt het nog steeds niet onschuldig.

[ Ze doen die simulaties echt niet voor niks. ]
Ach, daar hebben we het complot alweer.

Voorheen ging u altijd op de fiets naar de bioboerderij. Is uw winterbaantje vakkenvullen of is het allemaal verzonnen?

#20 Hans Verbeek

@19:

Is uw winterbaantje vakkenvullen of is het allemaal verzonnen?

Complottheorietje van Frank.
Ik werk 20 uur per week @ de SPAR. Dan blijft er nog genoeg tijd over om biologisch te tuinieren. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om dat te snappen.

#21 Frank789

@20: [ Complottheorietje van Frank. ]

Ok, dus “Je hebt het aan weet niet hoeveel mensen doorgegeven. Willens en wetens” wordt door u geheel niet weersproken.
Dan ga ik een mailtje naar het RIVM sturen met de vraag of dit strafbaar is en of er nadere maatregelen tegen Hans Verbeek zouden moeten volgen.

Intussen kunt u zich vermaken met Robert “wannabee-Alex-Jones” Jensen, ook een Event 21 complotdenker.
https://youtu.be/RRYVQ4HIDLQ?t=1545

#22 Henk van S tot S

@20:
En voor je overige inkomen leef je van de rente van je vermogen??

#23 P.J. Cokema

@18 Je hebt het @8 ook wel over jezelf uitgeroepen. Blijkbaar is de oproep van Rutte (“Let op elkaar”) niet aan jou besteed of kwam die te laat voor je begreep wat er van iedereen, dus ook van jou, wordt verwacht om elkaar te helpen en te beschermen.

Bij deze een waarschuwing: ga er verder niet op in. Het is zo al erg genoeg.

@21 Jouw @10 gaat te ver. Veel verder dan @8 die Verbeek al op zijn nummer zette. Ook voor jou een waarschuwing deze discussie niet verder te laten ontsporen en hier niet verder op in te gaan.

#24 Hans Verbeek

@22: ik heb zuinig geleefd en mijn hypotheek afgelost. Ik heb niet veel nodig.

#25 Frank789

[edit] een waarschuwing valt onder moderatie en daar gaan we in de reactievelden niet over in discussie [/edit].

#26 Hans Custers

@23

Hoezo gaat #10 te ver? Verbeek beweert in #5 dat hij willens en wetens de gezondheid van een groot aantal mensen in gevaar heeft gebracht. Dat lijkt me op zijn minst mishandeling volgens de definitie van het Wetboek van Strafrecht:

Met mishandeling wordt gelijkgesteld opzettelijke benadeling van de gezondheid.

#5 is dus een openlijke (en laten we hopen valse) bekentenis van een misdrijf.

#26.1 P.J. Cokema - Reactie op #26

Beschuldigingen die strafrechtelijk van aard (zouden) zijn, gaan te ver als ze niet bewezen zijn. We zetten er daarom een punt achter en verzoeken iedereen hier niet verder op door te gaan.

#27 Henk van S tot S

@24:
In verband met dit antwoord ben ik ben op zoek naar zoutkorrels ;-)

#28 Frank789

@28: Ik heb de RIVM om een oordeel gevraagd over dit vermoeden van een (niet bewezen) misdrijf door een niet-ontkennende en wel-suggererende verdachte.

Punt.

#29 Test

Gordon heeft een klap van de molen gehad. Zo komen we nooit van die idioterie af.

https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/showbizz/artikel/5062646/gordon-roept-zijn-volgers-op-om-wel-te-hamsteren

#30 Sjors

@28: beschuldigingen zijn per definite (nog) niet bewezen.

#31 beugwant

@30: Rijst, zeker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*