SG-café zondag 14-06-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 14-06-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (28)

#1 McLovin

Iemand al ideeën, voorspellingen, speculaties en/of meningen of nieuwe belastingstelsel?

Ik gok dat het eerst heel simpel er uit ziet, alle belangen groepen heel hard gaan gillen, er reparatie wetgeving aan wordt toegevoegd met als gevolg net zo een belastingstelsel met allerlei aftrek posten en uitzonderingen en vinkjes op je formulier als het huidige alleen dan anders.

#2 tigger

@1:
Voorspelling:
Afschaffing van zoveel mogelijk aftrekposten en toeslagen. Maar alleen voor inkomstenbelasting. Bedrijfsleven houdt haar voordeeltjes. http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/4076726/2015/06/14/Helft-kiezers-verwacht-VVD-plan-belastingen.dhtml

#3 Cheradenine Zakalwe

@1: Het zal vooral bedoeld zijn om te Sinterklazen voor de middengroepen, om hun stem te winnen voor de TK-verkiezingen in 2016, en zo een VVD-D66-CDA kabinet te bewerkstelligen. De onderkant zal vooral weer een dikke middelvinger krijgen.

#4 gbh
#5 Prediker

@4 Ik tel precies één bericht op een vage nieuwssite van drie uur of meer geleden, en die presteert het ook nog de naam van Holleeder onjuist te spellen.

Dus ik wacht even af om te zien of dit bevestigd wordt door andere nieuwsbronnen of dat dit een canard is.

#6 zopie

@1: Het nieuwe belastingstelsel wordt een stuk complexer, werkt alweer stiekem denivellerend, bevat nog meer gaten, en de IT om het te ondersteunen wordt minstens twee keer zo duur dan begroot. De fiscus krijgt meer bevoegdheden buiten de rechter om, bezwaar wordt lastiger en de bewijslast schuift weer een stukje verder naar de burger toe.

#7 Bolke

@3:

Het zal vooral bedoeld zijn om te Sinterklazen voor de middengroepen, om hun stem te winnen voor de TK-verkiezingen in 2016

En terecht, laat dat nou net ook de groep zijn die het meeste heeft ingeleverd en uitgeknepen is de afgelopen jaren.

#8 Henk van S tot S

@4: Indien waar, waarom niet een jaar of 30 eerder ;-)

#9 McLovin

@7: is het ook terecht dat : ”De onderkant zal vooral weer een dikke middelvinger krijgen.”?
Die hebben zeker niks ingeleverd?

#10 Bolke

@9: Bij lange na niet zoveel.

#11 Mario

“..om te Sinterklazen voor de middengroepen, om hun stem te winnen voor de TK-verkiezingen”

Ik Sinterklaas
Jij Sinterklaast (in vermomming)
Wij Sinterklazen

Ergens klopt er hier iets niet. Oh, wacht..
http://www.dbnl.org/tekst/hovi002cult01_01/hovi002cult01_01_0011.php

#12 Cheradenine Zakalwe

@10: De hoeveelheid die mensen ingeleverd hebben is minder relevant dan *wat* mensen nog konden inleveren. Bij de onderkant van de samenleving was al nauwelijks nog wat te halen, maar dit VVD-kabinet deed het toch. Als je met 1300 netto 100 euro moet inleveren, is dat pijnlijker dan dat je met 2600 netto 200 euro moet inleveren.

@11: Euh wat? Moet dit perse naar een ZP-discussie getrokken worden?

#13 Mario

@12
“..om te Sinterklazen..”

Nee hoor.

#14 Bolke

@12:

Als je met 1300 netto 100 euro moet inleveren, is dat pijnlijker dan dat je met 2600 netto 200 euro moet inleveren.

Wie bepaald dat, jij?, de middengroepen zijn altijd de lul, bij ELKE ingreep is de middengroep de lul en hebben nergens recht op, het is een keer genoeg geweest, de middengroep hoest het meeste op, dus die mogen nu ook wel eens het meeste gecompenseerd worden.

#15 Cheradenine Zakalwe

@14: Ja, zo zijn er vast ook 3-4x modaal verdienende huishoudens die roepen dat zij steeds het hardst gepakt worden, omdat ze 300 euro hebben moeten inleveren. En nu 1x per week minder uit eten kunnen.

Eerst maar eens zorgen dat er geen voedselbanken meer nodig zijn, dan de rest. En als er eens fatsoenlijk financieel beleid gevoerd gaat worden, is er genoeg voor de onderkant en de middenklasse. Maar dan moet eerst de VVD kapot.

#16 Cheradenine Zakalwe

@13: Dus als iemand ‘Sinterklaas’ of een variant daar op roept, trigger jij in een ZP-discussie modus. Apart. Daar kun je psychische hulp voor krijgen. Moet je wel zelf betalen, want bezuinigingen op de zorg he.

#17 Bolke

@15: Geloof je het zelf, de middengroepen werden ook gepakt toen de VVD helemaal niet in het kabinet zat, het is een keertje klaar.

#18 Inca

@15, ik ben ze inderdaad tegengekomen, mensen die denken dat modaal niet alleen (soms) een wat grotere achterstand oploopt ten opzichte van de quote-500, maar die denken dat ze het in absolute zin slechter hebben dan mensen die rond moeten komen van een flexbaan rond sociaal minimum. Delusional.

#19 Cerridwen

Ondertussen in Syrië: de IS front in Noord-Raqqa (Tal Abyad) valt in snel tempo uit elkaar, door een combinatie van Koerden (YPG/YPJ), luchtsteun van de coalitie en de FSA. De troepen uit Kobane en Cizire/Jazira hebben elkaar voor het eerst ontmoet. Een kaart van de situatie:
https://twitter.com/Karybdamoid/status/610148211576209409/photo/1

Vooral de snelheid waarmee de laatste dagen terrein is gewonnen is opvallend. De val van Tal Abyad lijkt een kwestie van dagen, zo niet uren. Daarna ligt de weg naar Raqqa, de hoofdstad van het kalifaat, open.
De samenwerking van Koerden en FSA is cruciaal voor het succes, omdat ze daarmee ook in gemengde en niet-koerdische gebieden legitimiteit hebben als alternatief voor IS.

Gecombineerd met de nieuwe samenwerkingen tussen de Syrische rebellen en het terugdringen van Assad, komt er nu voor het eerst een reële kans op het einde van het conflict.

#20 Cheradenine Zakalwe

@17: De VVD-doctrine heerst in Nederland al sinds de jaren 80, daar hoeft de VVD helemaal niet voor in het kabinet te zitten. Het CDA, D66, en vanaf de jaren 90 de PvdA, voeren ook gewoon VVD-beleid uit.

#22 zopie

@20: Mee eens. Het is overigens niet eens een VVD uitvinding; het is gewoon het neoconservatisme, handig geframed door Friedman, omarmd door Reagan en Thatcher en in Nederland populair gemaakt door Wim Kok, in de poldervariant die ook wel wordt aangeduid met “links lullen, rechts vullen”

#23 Krekel

Neoliberalisme @22.

Neoconservatisme heeft meer betrekking op het buitenlandbeleid, landen te vuur en te zwaard tot ‘democratie’ bekeren en zo.

(/pedant)

#24 zopie

@23: Sí, señor, voy a prestar más atención.

#25 Henk van S tot S

@1:
(en anderen)
Wie echt de klos zijn, zijn de mensen met alleen A.O.W. (eventueel aangevuld met een minimaal pensioentje)
Die hebben er al tijden niets bij gekregen, behalve hogere tarieven voor allen en nog wat.

#26 Bolke

@20: Volgens mij heet dat een meerderheid en dat op haar beurt noemen ze geloof ik democratie.

En die meerderheid heeft jaren lang de middengroepen geplukt terwijl er vaak wel compensatie voor de onderkant was, nu eens een keertje niet, leer er mee leven.

#27 Bolke

In ander nieuws, China test nieuw type ICBM

http://rt.com/news/267115-china-tests-hypersonic-missile/

#28 Cerridwen

Hier een wat uitgebreider artikel over de opmars van Burkan al Furat rond Tel Abyad:
http://www.washingtonpost.com/world/kurdish-syrian-force-advances-on-key-border-town-held-by-islamic-state/2015/06/13/07355388-11db-11e5-a0fe-dccfea4653ee_story.html

De stad zou vanavond al kunnen vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*