1. 1

  SP en GroenLinks verliezen beide 1 zetel na SP filmpje tomaten gooien naar Timmermans, 1 daarvan gaat naar de PvdA 1 naar de VVD. De SP achterban is overwegend neutraal/positief, zeker bij diegene die het filmpje ook echt gezien hebben:

  https://www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&s=weekpoll&f=2019-05-12+rdf.pdf

  De kiezer bij PvdD, PVV en FvD zijn grotendeels positief, gezien hier de meeste ex SP kiezers zitten was dit waarschijnlijk ook de doelgroep en de belangrijkste visvijver.

 2. 2

  @1:
  Één zetel verschil kan simpelweg afronding zijn. Wat is de betrouwbaarheidsmarge van de peiling? Zullen we maar gewoon concluderen dat er op basis van deze peiling geen verschil is?

 3. 3

  @1: En verder klopt de helft van je “samenvatting” over het Timmermansfilmpje niet,maar dat is ook geen nieuws.

 4. 5

  Rattenvanger gezocht in Parijs. Overigens liep er in Berlijn bij de Curry 36 Bahnhof Zoologischer Garten ook eentje tussen mijn voeten door. Aangezien de lokale bevolking er in het geheel niet van opkeek, concludeerde ik dat het daar dus ook bij het straatbeeld hoort.

 5. 6

  @5 Ook in Nederland zie je de rat in het straatbeeld. Amsterdam, Tilburg. Beide steden komen ze hartje centrum voor.

 6. 7

  @6: Ratten komen overal voor waar er een concentratie van menselijke bevolking is (dikke kans dat er nu minstens eentje op minder dan 10 meter van je af zit). Alleen zie je ze niet overal zomaar op straat als daar ook nog mensen rondlopen.

 7. 8

  @7 en dat is dus veranderd in Tilburg. Voorheen zag je in het centrum in de parken en langs het spoor konijnen. Sinds 2 jaar is dat niet meer, sinds 2 jaar zien we ratten.

  Of dit te maken heeft met de afname van het aantal openbare afvalbakken met 75% (en dus de daarbij horende toename van afval op straat) weet ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren