1. 3

  @1:

  Omdat zoals Vrij Nederland beschrijft het [censuur] zou bevorderen?

  Geen lelijke woorden gebruiken graag. De gewoontes van Pakistanen in Engeland zijn cultuur en dat moeten we respecteren. We weten wel niet waarom precies, maar dat maakt niet uit.

 2. 4

  @1 Als je er verstand van hebt staat het je natuurlijk vrij om er een stukje over te schrijven als gastbijdrage.

  Ik weet persoonlijk mijn weg naar Britse media goed te vinden, en het is ook niet zo dat je over de ‘Telford child sex abuse ring’ veel discussie kunt voeren. De daders verdienen straf en de lokale overheid moet zich niet laten leiden door policor overwegingen. Dat wordt een korte discussie dan in de reaguurderspanelen dunkt me. Dit i.t.t. #metoo.

 3. 5

  @4.

  Verstand van hebben is een groot woord. Maar ik vind dit artikel zeer lezenswaardig. Vooral de andere kant van de medaille van het knuffelen van migranten en absoluut antidiscriminatiebeleid doorvoeren .

  Vraag me af hoe dat in Nederland gaat. Zelf actief bij integratie projecten geweest. Mooie dingen gezien, en minder mooie dingen. Ook zaken die met #metoo te maken hebben. De dader kwam er mee weg omdat hij een voorbeeld is uit een bepaalde gemeenschap. Minder leuk voor de linkse naïeve dames.

 4. 6

  Wat voor voor trauma ligt er ter grondslag aan de preoccupatie van sommige reaguurders met links?
  Want wat er ook verkeerd gaat in de samenleving op de een of andere manier weten ze dat het de schuld van links is.

 5. 8

  @6.

  Als je mij bedoelt.

  Zelf ook idealistisch geweest, lid van linkse partij. En veel elementaire dingen kloppen gewoon niet. Er zal altijd strijd zijn om macht op elk niveau, man/vrouw tot inspraak burger op rotonde, er zal overal in elke groep sprake zijn hiërarchie, zeker op seksueel gebied, er zal altijd sprake zijn van onderdrukking en uitsluiting, wij-zij gevoel, gewoon omdat we nooit allemaal gelijk kunnen worden en het vaak in gradaties kan worden ingedeeld en in gevoel. Of je bent lid van een bepaalde groep, die of wordt achtergesteld. Of wordt bevoorrecht. Terwijl we graag in individuen denken toch.

 6. 10

  @9.

  Oh, dat heeft weer met Baudet te maken.

  Mеllе Vеltmаn‏ (journalist Leeuwarder Courant)

  “Baudet kwam een kwartier voor sluiting binnensluipen. Niet om naar het panel te luisteren, maar om zo snel mogelijk na afloop op Doegin af te stappen. Kennelijk had hij zijn nummer nog niet, wat me dan weer verbaast.”

  En Doegin weer bestempelen als fascist, en klaar is kees! Doegin heeft ‘close ties with Kremlin …’ (wiki). Is Poetin dan ook een fascist?

 7. 11

  @9.

  Ah, hier lees ik in de Groene, een advertentie voor de G10, dit weekend in Amsterdam, met foto Alexander Doegin, die in gesprek / dialoog gaat met Joris Luyendijk. Hij is toch voor veel mensen een bezoekerstrekker. Terwijl Sloterdijk en Zizek ook van de partij zijn.

  Een obsessie voor andersdenkenden.

 8. 12

  @4:

  De daders verdienen straf en de lokale overheid moet zich niet laten leiden door policor overwegingen.

  Mooie theorie, maar dat is in het VK anno 2018 toch de praktijk niet? Heb jij er nog hoop op dat dat verandert? En hoe zou dat dan moeten?

 9. 14

  @Joop
  Uhm, tief effe op met je whataboutery? Ook heb ik eerder de geinflateerde oude cijfers over Rotherham behandeld als voorbeeld van nepnieuws en rechtse framing over hoe ‘linkse’ of ‘mainstream’ media wegkijken -maar dat in het geval van de Geenstijl’rapportage’ over de BBC gewoon een leugen blijkt te zijn.

  Maar wat dan met in ? Gebeurt niet? OMG WEGKIJKEN. Dat ‘Rotherham’ wel een plekje heeft in het hart van rechtse columnisten (want daar gaat het vaak om, niet om nieuwsartikelen) heeft toch echt bijzonder weinig te maken met de voorliefde voor vrouwenrechten. Feministen en vrouwenrechten zijn het doel van spot en haat, totdat ze gebruikt kunnen worden om ‘links’ of ‘islam’ om de oren mee te kunnen slaan. Lees het anders op de site van die idioot zelf: “Top 10 stomste dingen van 2017: nummer 2: Pussy hats, Metoo & overig gendergemekker“, het andere artikel is het artikel waarnaar je linkt -om ‘links’ even om de oren te slaan hoe erg zij wel niet zijn. Feminisme? “LONGREAD. NEDERLANDSE FEMINISTEN VOEREN OORLOG TEGEN JONGENS.

  Dat is niet anders op GeenStijl, EJBron en anderen van die gekkies.

  DDS: Lekker moslims om de oren slaan
  GeenStijl: Vrouw met eigen mening moet dood
  EJBron: Feministen zijn vrouwen in belachelijke kleren. Ze verdienen het belachelijk gemaakt te worden.

  Dus ja, ik ben er wel zeker van dat rechten voor vrouwen en kinderen beter verankerd zijn bij ‘links’ dan bij ‘rechts’, ook al heeft niet elk links blog of linkse site iets te melden over een (vrouwenkinder)misbruiksituatie die al minstens 20 jaar oud is en aanhoudt.

  Rechts heeft het toch altijd over vrijheid, autonomie en nationalisme? Waarom zie ik dan zo weinig over het lot van de Oeigoeren in China? Ja precies… dat is net zo veel whataboutery….

 10. 15

  @14.

  Rustig aan, ja, het lot van de Oeigoeren houdt me al tijden bezig. Want dit volk wordt net zoals de Tibetanen door de centrale communistische macht in Beijing uitgewist uit de geschiedenisboeken door massale migratie van Han-Chinezen naar deze streken. In Tibet zijn de Tibetanen al in de minderheid. Ook bij Oeigoeren gebeurt dat. Daarom een hekel aan massamigratie, zeker aangestuurd van boven met veel geld.

  Wat je vindt van al die sites zoals DDS interesseert me niet zo, want DDS vind ik erg laag niveau, GS met een knipoog, gaat tegen overdreven vormen van feminisme. En EJ Bron is ook niet dagelijkse kost van mij.

  Wat ik vandaag weer in de Groene las, de doelgroep van de door jou genoemde sites en ook van de Canadese psycholoog is de groep van witte mannen die wordt ingehaald door vrouwen en minderheden. En zich niet comfortabel meer voelt in deze tijd. Net zoals het referendum vooral populair is onder lager opgeleide, praktisch ingestelde, witte mensen.

 11. 16

  @13.

  Met jouw beredenering is de G10, intellectuele bijeenkomst in Amsterdam dezer dagen, niets anders dan een dekmantel voor fascistische activiteiten waar Zizek, Sloterdijk, van Engelen, etc. stilzwijgend hun medewerking aan verlenen. Want meneer Doegin wordt er met de nodige egards ontvangen. Verschrikkelijk!

 12. 17

  @15:
  “Wat ik vandaag weer in de Groene las, de doelgroep van de door jou genoemde sites en ook van de Canadese psycholoog is de groep van witte mannen die wordt ingehaald door vrouwen en minderheden”

  Precies … het gaat om onzekere blanke mannetjes, die doodsbang zijn achter het net te vissen als ze niet meer positief gediscrimineerd worden.

 13. 18

  @16:
  “Met jouw beredenering is de G10, intellectuele bijeenkomst in Amsterdam dezer dagen, niets anders dan een dekmantel voor fascistische activiteiten”

  Nou nee. Dugin was nogal uniek, verrreweg de meeste sprekers delen zijn ideeen nu juist niet.

 14. 19

  @17.

  Tja, typisch dat heel deze draad gaat over al te positieve discriminatie waardoor Jan met de pet en zijn dochters het moeilijker krijgen.

  @18.

  Het gaat om een opmerking van ‘Manfred’ die concludeert dat wie met deze man omgaat kennelijk besmet is. Meneer Dugin staat op wiki als iemand die ‘fascistische’ ideeën heeft, terwijl als je verder leest was hij ook lid van een Bolsjewistische Nationale Partij. Wat die andere denken of voelen dat is ‘fluïde’ zeer vloeibaar zoals Zizek schrijft.

 15. 20

  @17:

  blanke mannetjes, die doodsbang zijn achter het net te vissen als ze niet meer positief gediscrimineerd worden

  Zij betaalden altijd het meest aan de belastingen en daarmee deden zij het meest voor het algemeen belang, naast hun directe bijdragen in het bedrijfsleven uiteraard. Om de een of andere reden denk ik niet dat “achter het net vissen” zal betekenen dat zij voortaan door de rest zullen worden onderhouden.

 16. 22

  @21.

  Precies het punt dat de massamigratie teveel gaat kosten. Dank u wel. Mooi eigen doelpunt!

  Wat denk je dat we met het binnenlaten en wat er al binnen onze grenzen is van mensen met weinig tot geen kwalificaties we onze verzorgingsstaat kunnen blijven overeind houden?

  Eerst welvaart, dan welzijn. Volgens mij is dat ergens vergeten.

 17. 25

  Ha fijn. Een meta-discussie over waar vooral over gepraat/geblogd moet worden. Ik vind dat er meer over cupcakes en eenhoorns geblogd moet worden. Want daar hoor je Sargasso nooit over. Hypocrisie ten top. Foei.

 18. 26

  @24: Nou … zijn post ging over een compleet ander onderwerp dan waar het over ging. Hij mag het prima posten, natuurlijk, maar het voegt niet echt wat toe, of zo.

 19. 27

  Mooie opinie over het boekje van mevrouw Halsema, wellicht nieuwe BM Amsterdam. Verlichting en migratie. Alles in een notendop.

  Niet mee eens dat alles beter is geworden door verlichting. Meer door industrialisatie en daaruit voortkomende massaproductie dat erinder honger in de wereld is.

  Holocaust is ook product verlichting. Want sinister streven naar een betere wereld.

  Daarom ook tegen utopisch denken.

  https://www.volkskrant.nl/opinie/opinie-op-zondag-femke-halsema-een-nieuwe-stem-op-rechts~a4590513/

 20. 29

  @28: Ja, maar massa-immigratie is niet de reden dat blanke mannen hun positieve discriminatie verliezen. Integendeel zelfs, het lijkt erop dat die alleen maar sterker wordt; elk onderzoek laat dat weer zien. De reden dat ze het verliezen, is omdat vrouwen oprukken op de arbeidsmarkt.

 21. 32

  @31:

  De Nederlandse regering ziet de Venezolanen als economische immigranten. Natuurlijk.

  En we zitten natuurlijk ook niet te wachten op schreeuwlelijkerds die ons op basis van hun eigen ervaring komen vertellen dat socialisme, mits voldoende ijverig nagestreefd, je beschaving verwoest.

 22. 33

  @32: Wist je dat een glas water, mist voldoende ijverig geïnhaleerd, de gezondheid verwoest? Dat is iets wat die kapitalistische zwijnen proberen te verwzijgen.

 23. 36

  Na de winst van Orban met een absolute meerderheid vraag je je af waarom een dergelijk land in de EU wil blijven aangezien ze zo’n beetje alle rechststatelijke zaken maar niks vinden, maar aangezien Hongarije veel subsidie krijgt uit Brussel, zal daar wel het antwoord te vinden zijn. Wel de lusten, niet de lasten. De EU is beter af zonder dat soort parasitaire uitzuigers die niks komma nul bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren