1. 4

  @2

  Ach, het is in elk geval consequent. Van der Heyden vindt dat zijn omroep een podium moet bieden aan “alle ongehoorden”. Ik ben wel benieuwd of hij dat nog steeds vindt als er zich fanatieke islamisten melden als ongehoord.

 2. 5

  @2: Van der Heyden verwart ongehoorden dus met idioten. Zouden flat-earthers en creationisten ook uitgenodigd worden voor een serieus debat? Aangezien ze ook klimaatopwarmingsontkenners het woord willen geven lijkt me dat van wel aangezien dat van hetzelfde laken eenpak is.

 3. 6

  Dit zeg ik niet om het hem kwalijk te nemen – je kunt immers je ouders niet kiezen, en je kan bovendien genoeg legitieme redenen bedenken om Van der Heyden te bekritiseren – maar ik vind het wel psychologisch interessant dat een kind van een NSB’er schijnbaar zo’n sterke drang heeft zich af zetten tegen ‘fatsoenlijk Nederland’.

  Die twee zaken lijken me althans wel verbonden: (1) van kindsbeen af al (onterecht) met de nek aangekeken worden door ‘fatsoenlijk Nederland’, om dan (2) als volwassene zó graag tegen ‘fatsoenlijk Nederland’ willen zeggen: “ik heb net als iedereen gewoon het recht op mijn al dan niet ‘foute’ meningen!” (En daarin dan misschien wat doorslaan?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren