1. 3

  @2: Er staat niet dat het ‘onze schuld’ is. Ik lees er iig niet in dat ik er enige schuld aan heb. Wel worden diverse ministers een en ander aangewreven. Dat is dan wel volgens de feiten dus wat nou bah?

 2. 5

  @3.

  Ze vergelijkt Nederland met andere landen, die het beter zouden doen. En gooit de migranten weer in de slachtofferrol. Want de autochtonen hebben het goed, en de migranten en hun kids hebben het slecht. Er moet het onderwijssysteem is onrechtvaardig. Want afschaffen basisbeurs . Beter gezegd ombuiging naar leenstelsel , want je betaalt later terug. Want ze schrijft toch over talenten en kansen.

  Haar opmerking over dat ze hun schepen achter zich verbranden is natuurlijk kolder voor de grootste groepen allochtonen.

 3. 7

  @2:
  “allemaal onze schuld”

  Laten we het nog maar eens proberen …

  Nee, dat zegt ze niet. Wat ze wel zegt, is dat er een aantal maatregelen zijn genomen, waardoor het heel moeilijk wordt voor kinderen met achterstanden om hogerop te komen. Welnu, het is overduidelijk dat jij het niet haar eens bent. Kan jij uitleggen waarom die maatregelen op magische wijze er toch voor zorgen dat achterstandskinderen hogerop komen ?

 4. 8

  @7.

  Ze maakt een vergelijking met andere landen waar de kids van allochtonen een betere kans zouden hebben.

  Ze vergeet dat de taaleisen niet wordt gehandhaafd. Waardoor er genoeg mensen rondlopen al dertig jaar in NL, nog amper een woord Nederlands.

  Dat we grote groepen arme migranten hebben is ook in andere landen, maar dat we niet selecteren zoals de Amerikanen en Canadezen wreekt zich hier.

  Dat de allochtonen bij elkaar zitten is nog niet vergelijkbaar met de banlieus.

  Maar dat ze geen kansen krijgen is onzin.

  Ik vraag me eerder af hoeveel talenten de nieuwkomers hebben. Als je begint met culturele en taalachterstand. Als je gelooft dat alles van de staat moet komen. Dat je geen eigen verantwoordelijkheid kent, maar de schuld geeft aan discriminatie.

 5. 9

  @8:
  Ik had het kunnen weten …

  “Ik vraag me eerder af hoeveel talenten de nieuwkomers hebben.”
  Het gaat niet om nieuwkomers, maar om mensen die hier gewoon geboren zijn.

  “Als je begint met culturele en taalachterstand.”
  Wat is in godsnaam een “culturele achterstand” ? Wat moet ik me daarbij voorstellen ?

  “Als je gelooft dat alles van de staat moet komen.”
  Tsja, de meeste allochtonen geloven dat nu juist niet; er is heel veel ondernemerschap onder de Turkse en Marokaanse groepen.

  “Dat je geen eigen verantwoordelijkheid kent, maar de schuld geeft aan discriminatie.”
  Maar als je gediscrimineerd wordt, hoe kan je dan ooit verantwoordelijk nemen ?

 6. 11

  @9.

  Tweede en derde generatie hetzelfde verhaal. Dat zijn toch allochtonen. En die presteren gemiddeld slechter. Zal dat iets met cultuur te maken hebben.

  Ondernemerschap, weet je waar je het over heb? Gesubsidieerde bijstandsgerechtigden voor drie jaar ondernemer. Of ondernemers in het criminele circuit. De goede te na gesproken.

  En inderdaad, ze voelen zich al gediscrimineerd als je zegt dat ze wel de handen uit de mouwen mogen steken. Laatst een Ali op het werk,, begint gelijk over discriminatie. Terwijl de autochtone Henk s middags zijn contract niet werd verlengd vanwege matige prestatie.

  O ja, en de allochtonen van Chinese afkomst? Daar gaat het wel beter?

 7. 12

  @11:
  “Ondernemerschap, weet je waar je het over heb?”
  Jazeker. En ik ga deze discussie beeindigen, want het is overduidelijk dat je hier alleen maar bent om racistische agitprop te verspreiden.

 8. 19

  @15

  De VK is nu ook racistisch of islamofobie geworden?

  Naast dat sommigen van wel vinden, laat ik vooral dit opmerken:
  -Het is een opinieartikel door iemand buiten de redactie, het wordt niet neergezet als nieuws, noch als redactioneel commentaar. Aan de hand van dit opinieartikel kun je weinig zeggen over de richting van de Volkskrant.
  -Het is een argumentatie van likmevestje. Moslims zijn hoe dan ook laf, om de simpele reden dat ze niet van zich laten horen -of, althans, de auteur hoort ze niet, of vindt dat hij ze niet hoort. Er wordt van alle moslims verwacht dat ze van zich laten horen. Wilders laat zich er ook op voorspreken dat hij namens het Nederlandse Volk spreekt, dus ik zou ook elke keer dat hij iets abjects zegt namens -volgens hem- mijn gemeenschap (Nederlanders) met veel gekrakeel van me moeten laten horen? Nee, dank je de koekoek. Laat die Wilders toch lekker verpieteren in zijn eigen misbaarlijke ontevredenheid, net als die nitwit Fawaz. Moslims die de uitspraken van Fawaz horen, hun schouders ophalen en weglopen kunnen nauwelijks Hollandser zijn. Keyvan Shahbazi is ook een mooi voorbeeld van ‘afvalligen zijn de grootste haters van de religie die ze achter zich hebben gelaten’. Ook heel Hollands, eigenlijk, gezien de vele kerksplitsingen die zich in Nederland hebben voorgedaan.

  @17
  John Oliver had er een paar maand daarvoor (02-07-2017) al een item over in zijn Last Week Tonight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren