1. 3

  @1: en als die mafkees geen pistool had gehad dan had ie wel een mes gebruikt.

  Geen enkele wet of regulering houd zulke malloten tegen.

 2. 4

  @3: dat argument hoor je wel vaker van mensen die zeggen dat geweren geen mensen doden, mar die vergeten dan voor het gemak (en om hun eigen illusie in stand te kunnen houden) dat het met een mes een stuk moeilijker is om iemand te doden (en zeker meerdere mensen). Je moet dan namelijk heel dicht in de buurt komen van een persoon (die kan wegrennen bijvoorbeeld) terwijl je dat met een pistool of geweer niet hoeft.
  Maar blijf vooral het excuus van de NRA herhalen zonder acht te slaan op de praktische en logische bezwaren die eraan kleven. Je zou maar eens je wereldbeeld moeten herzien…

 3. 5

  Ach, ieder land heeft zo zijn Tristan, in Duitsland komen ook school schietpartijen voor. Relativeren. Ik denk dat een wapenverbod weinig uitmaakt of niet. Meer dat er steeds meer mensen de weg kwijt zijn, en omdat zelfmoord teveel tegen de narcistische tijdgeest ingaat van de dikke ik, schieten we anderen dood, want alles is hun schuld.

 4. 6

  @4: ik denk dat jij de afstand waarop het gemiddelde pistool nog dodelijk is behoorlijk overschat, bij een pistool moet je vaak ook al binnen enkele meters zijn en is een rennend persoon heel moeilijk te raken. (Ja een bewegend doelwit is echt verdomde moeilijk te raken met een pistool)

 5. 8

  @6: wat je zegt doet niks af aan mijn punt: het is veel moeilijker om met een mes (veel) slachtoffers te maken, dan met een geweer. Met een geweer moet je op enkele meters afstand staan en is een bewegend doelwit moeilijk te raken, met een mes moet je letterlijk op armlengte staan en is een bewegend doelwit raken nagenoeg onmogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren