SG-café zaterdag 16-05-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 16-05-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (8)

#1 gbh

Eis van onze overheid dat zij de Nederlandse belastingregels aanscherpen, zodat er een einde komt aan belastingontwijking door multinationals, en dat de regels voor het geven van overheidssteun worden aangescherpt.

Zodat er geen misbruik gemaakt wordt van ons belastinggeld ten bate van multinationals, aandeelhouders, miljonairs en milieuvervuilende activiteiten.

https://www.oxfamnovib.nl/armoede-verslaan/eerlijke-verdeling-welvaart-en-macht/eis-een-einde-aan-belastingontwijking

#2 gbh
#3 Bookie

@1
Het zou raar zijn om tegen ondernemingen te zeggen dat zij geen steun krijgen, omdat zij geheel conform de regels en wetten de belastingdruk laag houden.
Met alleen 2 en 3 had ik de petitie ondertekend.

#4 Hans Custers

@3

Sinds wanneer heb je recht op enorme sommen gratis geld, enkel en alleen omdat je de wet niet overtreedt? Waarom zou de overheid daar geen voorwaarden aan mogen verbinden? Als jij of ik een uitkering aanvragen moeten we ook aan allerlei voorwaarden voldoen.

#5 Hans Custers

@3

En nog iets. Dat ze “conform de regels en wetten” handelen zal ook nu het excuus zijn van sommige multinationals om met alle mogelijke boekhoudkundige trucs steunmaatregelen over de hele wereld te misbruiken om zoveel mogelijk geld binnen te slepen.

#7 Co Stuifbergen

@3: Waarom is dat raar?

Belastingontwijking is niet verboden, maar steun aan bedrijven is een gunst, geen plicht.

En het is natuurlijk slim als de overheid steun geeft aan bedrijven die iets aan de samenleving teruggeven, bijv. in de vorm van:
– salarissen
– werkgelegenheid
– nuttige produkten
of
– belastingopbrengsten

Sterker nog, als geen van deze dingen van toepassing is, lijkt de steun mij weggegooid geld.

#8 Bismarck

@3: Dat conform de regels moet nog maar blijken. Booking.com (één van de grotere handjesophouders voor Coronasteun) heeft in ieder geval al van minstens drie landen navorderingen gekregen wegens belastingontduiking niet conform de regels. Wie weet volgen er meer in belastingparadijs Nederland “gevestigde” multinationals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*