1. 1

  Holy fucking shit, hoe ziek is dit: https://eu.freep.com/story/news/local/michigan/2019/11/27/ice-arrested-250-foreign-students-fake-university-metro-detroit/4277686002/

  ICE (de Amerikaanse immigratie- en douanedienst) had een nep-universiteit opgericht en adverteerden specifiek om in het buitenland geboren studenten te lokken. Die studenten (in totaal 250) werden vervolgens gearresteerd (en werden in de meeste gevallen gesommeerd om ‘vrijwillig’ te vertrekken, in andere gevallen gedwongen) ondanks dat ze gewoon een geldig studentenvisum hadden, en dat kon zomaar omdat – get this! – hun studentenvisa ineens niet meer geldig waren toen de nep-universiteit plotseling werd gesloten.

  Oh, en de studenten hadden uiteraard gewoon betaald voor deze universiteit. Dus ook financieel opgelicht.

  (overigens was de ‘universiteit’ al opgericht onder obama, voor de volledigheid, daarom is ‘geen trump’ voor de volgende verkiezingen niet genoeg, de wereld heeft bernie sanders nodig. einde bericht … )

 2. 2

  @1

  (overigens was de ‘universiteit’ al opgericht onder obama, voor de volledigheid, daarom is ‘geen trump’ voor de volgende verkiezingen niet genoeg, de wereld heeft bernie sanders nodig

  Zijn er aanwijzingen dat de regering Obama hiervan op de hoogte was, of er zelfs opdracht voor heeft gegeven?

  En, in het verlengde daarvan, verwacht je dat Sanders, als hij president zou worden, elke vorm van machtsmisbruik of ander wangedrag bij overheidsdiensten kan verhinderen? Mocht je dat verwachten, dan zal een eventueel presidentschap van Sanders hoogstwaarschijnlijk een flinke teleurstelling voor je worden.

 3. 3

  Zijn er aanwijzingen dat de regering Obama hiervan op de hoogte was, of er zelfs opdracht voor heeft gegeven?

  Of Obama of zijn regering specifiek van dit geval op de hoogte was kan ik niet zeggen, maar je kunt het niet anders zien dan in de context van Obama’s snoeiharde immigratiebeleid. Herinner dat Obama de concentratiekampen oprichtte waar Trump om werd verguisd, en herinner dat Obama meer mensen heeft uitgezet dan zelfs Trump: https://thehill.com/latino/470900-deportations-lower-under-trump-than-obama-report

  verwacht je dat Sanders, als hij president zou worden, elke vorm van machtsmisbruik of ander wangedrag bij overheidsdiensten kan verhinderen?

  Natuurlijk niet, maar in elk geval wel bij ICE: https://www.vice.com/en_us/article/kz49ja/bernie-just-dropped-his-immigration-plan-abolish-ice-and-make-daca-recipients-legal

 4. 4

  @3

  Ook een eventuele president Sanders zal rekening moeten houden met een congres dat in meerderheid een stuk minder progressief is dan hij. Zelfs als de Democraten de meerderheid halen in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat.

  Bovendien zal een volgende Democratische president in zijn eerste termijn vooral bezig zijn met puinruimen, denk ik. Veel meer zit er niet in. Ik zou er dus niet al te veel van verwachten.

  Als er één reden is waarom mensen cynisch worden over politiek is het wel dat ze er ooit veel te hoge verwachtingen van hadden. Dat is in elk geval mijn indruk.

 5. 8

  @7:

  Zo leven de Marokkanen, Algerijnen en Tunesiërs nog steeds grotendeels op straat, omdat ze zich in de door Pakistanen gedomineerde – legale en illegale – kampen ongewenst voelen.

  Toen na die beruchte Sylvesternacht in Keulen de balans werd opgemaakt, bleek dat dit soort Duitse steden een schier onoplosbaar probleem met criminele illegale en veelal Marokkaanse jongeren heeft. Duitsland heeft er dus belang bij dat daar geen nieuwe aanwas is.
  Aan de andere kant: als deze knullen in die kampen ‘the game’ halen en doorkomen, hebben ze boven alles een fikse schuld bij die mensensmokkelaars, die wellicht ook ‘contacten’ hebben om de schuld terug te betalen. Zoals ze misschien ook de Kroatische politie tippen, om het voor hen profijtelijke circus aan de gang te houden.

  „De vernedering van terugkeren ervaren ze als erger dan hier verpieteren.”

  De achterlijkheid van het thuisfront is niet iets dat Europa kan oplossen. Fort Europa kan hooguit voorlichten dat het zo niet werkt èn tegelijkertijd iets aan de armoede doen. Ik meen me te herinneren dat dat ook al gepoogd is, maar dat die boodschap niet aankwam, mede omdat men van dat verderfelijke westen niets wilde aannemen. Maar wel hun zonen hierheen sturen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren