1. 2

  @1: Grapperhaus komt dus wel in actie als CDA’ers en VVD’ers zich druk maken om die ene bezetting bij een varkensboer* maar totale stilte rondom de anti-windmolenactivisten die
  – met terreur dreigden
  – schade berokkenen aan bedrijven, omdat zij zich uit veiligheidsoverwegingen terug moesten trekken en
  – levensgevaarlijk asbest strooien.
  Want dan kan de recherche het wel gewoon uitzoeken.

  (*) dat was een idiote actie als je het mij vraagt. Ik vraag me wel af waarom die bezetters niet gewoon meteen verwijderd konden worden?

 2. 5

  Inderdaad:

  “Nederlanders hebben er recht op te weten waarom Nederlandse volksvertegenwoordigers onvoorwaardelijk gecapituleerd zijn voor een land dat de internationale rechtsorde op het Europese continent actief bedreigt. ”

  In NRC goede opinie die duidelijk de ongepastheid van dat besluit weergeeft – https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/26/terugkeer-rusland-in-raad-is-niet-uit-te-leggen-a3965204?fbclid=IwAR2tyYnV_4Pkvp4nJrL-TrASDc2lyRwcag76rB0P0vgH-mq4bKtWj9jXWcM

 3. 7

  @6: Ik begrijp dat de rechtskamer van deze instelling ook voornamelijk fungeert als hoger beroepskamer voor Russen die onterecht door hun corrupte rechters zijn veroordeeld. De Russische staat loopt dus eigenlijk vooral te betalen voor rechtszaken tegen zichzelf. Het zal wel een heel erg prestigedingetje zijn dat ze überhaupt nog lid willen blijven.

 4. 9

  @8: Tegen de tijd dat er een uitspraak ligt (daar gaan makkelijk jaren overheen), boeit dat Poetin niet zozeer meer. Als iemand bv. uitgesloten moet worden van deelname aan verkiezingen, zijn de volgende alweer voorbij, voor de veroordeling is teruggedraaid door het Europees Hof.

 5. 10

  Is het voor de dialoog met Rusland niet beter dat ze wel onderdeel uitmaken van de Raad van Europa?

  Nu zitten ze samen aan een tafel. Mijn beleving is dat in gesprek blijven belangrijk is. Zeker omdat Rusland altijd onze ooster buur zal blijven.

 6. 11

  @10: Dialoog prima. Maar de voorwaarde die daaraan gesteld was, was al minimaal: Meewerken met de Minsk akkoorden. Zelf dat gebeurt niet.

  Dus:
  – Bezet deel van Georgie
  – Bezet deel van Moldavie
  – Bezet de Krim + voert schrikbewind onder tartaren uit
  – Voert oorlog in Donbas
  – 100+ illegale gevangenen
  – Geen enkele verantwoording of meewerking aan MH17

  En dat is dan enkel nog Europa. Wespennest Syrie laat ik er maar even buiten.

  Kortom geen enkele dialoog tot dusver heeft iets uitgehaald. Weer stemrecht geven heeft enkel als effect legitimatie dat idd Rusland alles kan flikken in Europa waar hij zin in heeft.

 7. 12

  @10: @11:

  Denk niet dat Poetin nog erg in een dialoog met het westen geïnteresseerd is.
  Die trein is al een tijdje vertrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren