1. 4

  De rel over de katholieke schooljongens, die een Indiaanse actievoerder beschimpt zouden hebben, is behoorlijk uit de hand gelopen.
  De Covington-school bleef gisteren dicht nadat er ernstige bedreigingen waren gemaakt.

  Dan Dicks van Press for Truth vat samen wat er de afgelopen dagen aan achtergrondinformatie boven water is gekomen.

 2. 5

  @4: Eh…. vind je dat een betrouwbare, objectieve bron?
  Om te beginnen: hij vat niks samen, hij doet uitgebreid verslag, niet van wat de afgelopen dgaen aan achtergrondinfo boven water is gekomen, maar wat hij zelf boven water heeft gehaald om de trommelmeneer verdacht te maken.

 3. 8

  @4

  Nog een vraag: ben je ervan op de hoogte dat de Amerikaanse main stream media begin deze week allemaal al hebben gemeld dat het wat anders bleek te zitten dan in eerste instantie werd gedacht?

  En nog een: waarom zou zoiets in de VS zo vaak uit de hand lopen? Denk je dat demagogen en complotdenkers die altijd alleen maar zoeken naar bevestiging van hun eigen mening of wereldbeeld daar een positieve of een negatieve bijdrage aan leveren?

 4. 10

  @7: het is een jaarlijks schoolreisje voor die schooljongens.
  Ze stonden op de bus te wachten, die hen naar een andere bezienswaardigheid zou brengen, toen ze beschimpt werden door een klein groepje “black Israelites”.
  Vind je het verkeerd als er mensen komen naar een anti-abortus demonstratie?

  @8:

  ben je ervan op de hoogte dat de Amerikaanse main stream media begin deze week allemaal al hebben gemeld dat het wat anders bleek te zitten dan in eerste instantie werd gedacht?

  Nee, ik heb ook nergens beweerd dat ik van al die zaken op de hoogte ben.
  Ik ben alleen van dit incident op de hoogte, omdat Bismarck het afgelopen zondag in het Sargasso-café meldde.

  waarom zou zoiets in de VS zo vaak uit de hand lopen? Denk je dat demagogen en complotdenkers die altijd alleen maar zoeken naar bevestiging van hun eigen mening of wereldbeeld daar een positieve of een negatieve bijdrage aan leveren?

  Omdat de media (incl de sociale media) de bevolking graag in 2 kampen verdelen: zwart-wit, man-vrouw, links-rechts, democraat-republikein, pro-Trump vs. anti-Trump
  Ik denk zeker dat politici (de demagogen bij uitstek) en hun campagneteams daar heel graag een bijdrage aan leveren.

 5. 11

  @10: “Nee, ik heb ook nergens beweerd dat ik van al die zaken op de hoogte ben.”
  Ik hoop anders toch dat Press For Truth niet het enige medium is dat je volgt…

 6. 13

  Tweede vraag voor @Hans Verbeek: is jouw lichaamstaal ook zo compleet tegenovergesteld aan je bedoelingen?

  Je eerste antwoord is door #12 afgesloten. Het is verder wel duidelijk dat je die scholieren en zelfs de hele school als slachtoffer ziet omdat ze van alles over zich heen krijgen. Sta je nu ook achter die Sjimmie uit Spijkenisse. Z’n ouders moeten zelfs onderduiken nu. Ik kan niet wachten op jouw andere kant van dat verhaal.

 7. 15

  @13:

  Het is verder wel duidelijk dat je die scholieren en zelfs de hele school als slachtoffer ziet omdat ze van alles over zich heen krijgen.

  Dat zie je verkeerd. Ik zal even mijn mening verduidelijken.
  Ik wil alleen de kwalijke rol van de massamedia aan de kaak stellen. Door een klein clipje met suggestieve beelden te verspreiden is wereldwijd de indruk ontstaan dat Nathan Phillips door die schooljongens belaagd en beschimpt werd.
  De werkelijkheid is anders. Phillips zocht zelf de confrontatie op met de joelende schooljongens. De provocerende Black Israelites kwamen ook niet in beeld.

  Het komt wel vaker voor dat de media de beeldvorming bewust in een bepaalde richting sturen. Ik herinner mij de beelden van Putin, die zogenaamd weigerde een journalist te woord te staan. En de Oekraïnse separatist met het speelgoedbeertje bij het MH-17 wrak.
  De snikkende dochter van de Koeweitse ambassadeur, die loog over de couveusebaby’s in het Koeweitse ziekenhuis.

  Sta je nu ook achter die Sjimmie uit Spijkenisse. Z’n ouders moeten zelfs onderduiken nu. Ik kan niet wachten op jouw andere kant van dat verhaal.

  Op school was ik de kleinste in de klas en werd op het schoolplein jarenlang geïntimideerd en soms geslagen door de grotere jongens uit de klas.
  Ik kan me wel verplaatsen in die jongen, die mishandeld werd.

 8. 16

  @14: makkelijk: als individu vind ik het verwerpelijk, want het gaat om inperking van menselijke rechten en bemoeienis met een andermans lichaam. Zodra het georganiseerd is, of in functie, is dat wat je vertegenwoordigd en zal ik dat aankijken als de motivator. Ik heb op een katholieke middelbare school gezeten. Had er heel snel weggegaan als ze mij op reis naar anti-mensenrechten of pro-alleen voor ons rechten demo’s zouden sturen.

  @15: aangezien ik de anderhalf uur durende andere clip ook heb gezien, die niet van de andere kant, maar vanaf de black isreal gasten kwam n.b., blijft het nog altijd zo dat Philips belaagd werd. Hij mag dan wel zelf richting de jongens zijn gelopen, al wat hij deed was handdrum slaan en zingen. Iedereen ging uit de weg, behalve één. Wat is daar nu anders aan volgens jou?

  En als het jou gaat om hoe media iets brengen, graag een reactie aan het eerste deel van #4. Plus #13 natuurlijk.

 9. 17

  @15

  Ik wil alleen de kwalijke rol van de massamedia aan de kaak stellen

  Bullshit. Want als ik je er op wijs dat de massamedia al lang zelf hebben gemeld dat dat eerste filmpje geen volledig beeld gaf van wat er gebeurde lijkt dat je amper te interesseren. Je doet het af met de opmerking dat je niet beweert van alles op de hoogte te zijn.

  De realiteit is dat massamedia overhaast conclusies hebben verbonden en dat ze dat laten recht hebben gezet. En eerste past in je straatje (omdat het je wereldbeeld bevestigt en je eigenwaan dat je het allemaal zo veel beter snapt dan “de massa”) en dus blijf je daar over doordrammen. En het tweede deel komt je niet uit, dus interesseert je dat geen zak.

 10. 18

  @16:

  Hij mag dan wel zelf richting de jongens zijn gelopen, al wat hij deed was handdrum slaan en zingen. Iedereen ging uit de weg, behalve één. Wat is daar nu anders aan volgens jou?

  Philips wordt niet gedwongen om daar naar toe te lopen en daar vlak voor die jongen te gaan staan. Het is een provocatie om zo dicht in iemands persoonlijke ruimte te gaan staan en daarbij ook nog te gaan zingen.
  Maar ik was er niet bij en kan het niet goed beoordelen. Net zo als jij.

  En als het jou gaat om hoe media iets brengen, graag een reactie aan het eerste deel van #4.

  Waarom moet ik reageren op mijn eigen reactie (#4)?

  @13:

  is jouw lichaamstaal ook zo compleet tegenovergesteld aan je bedoelingen?

  Dat weet ik niet. Ik kan onmogelijk mijn eigen lichaamstaal los zien van wat ik op dat moment voel. Alleen anderen kunnen dat beoordelen.

 11. 19

  @17:

  Want als ik je er op wijs dat de massamedia al lang zelf hebben gemeld dat dat eerste filmpje geen volledig beeld gaf van wat er gebeurde lijkt dat je amper te interesseren.

  Ik heb je keurig antwoord gegeven, Hans.
  De massamedia hebben inderdaad inmiddels erkend dat het filmpje een vertekend beeld gaf.

  dus blijf je daar over doordrammen

  Alleen omdat jij en majava en Frank789 en Bismarck met zijn allen blijven doorvragen.
  Ik ben er wel klaar mee, Hans. Jij hopelijk ook.

 12. 20

  Wie wil weten in wat voor wereld meneer Verbeek (deels?) woont moet hier eens wat lezen:
  https://www.ninefornews.nl/rutte-houdt-deksel-stevig-mh17-doofpot/
  https://www.ninefornews.nl/lachen-nos-leugens-trump-kritiekloos/
  https://www.ninefornews.nl/media-gieter-leugens-nathan-phillips/
  https://www.ninefornews.nl/amerika-stierven-jaar-mensen-mazelen/
  https://www.ninefornews.nl/media-spreekbuis-luidruchtige-elite/

  De mensen die daar vertoeven worden ook voortdurend eenzijdig voorgelicht en voorgelogen maar uiteraard zien zij dat niet zo.

 13. 21

  @19: “Alleen omdat jij en majava en Frank789 en Bismarck met zijn allen blijven doorvragen.”
  In het geval je mij bij je motivatie betrekt om op de discussie door te gaan, mag je ook zo netjes zijn om ook op mijn reacties in te gaan. Anders graag mij niet noemen.

 14. 23

  @19

  Ik heb je keurig antwoord gegeven, Hans.

  Nee. Je probeert er met een dooddoener vanaf te komen en negeert daarna het feit waar ik je op wees helemaal. Dat is niet keurig en een echt antwoord is het ook niet. Het is wel een van de vele denkfouten die je maar blijft maken.

 15. 24

  @23:Jij antwoordt op mijn vragen meestal met zo’n zelfde dooddoener. Ik zal je erop wijzen als zoiets weer gebeurt.

  Ik draag op mijn eigen manier bij aan de discussie. Als ik het zinvol acht om een bepaalde ontwikkeling of achtergrond aan de orde te stellen, dan zal ik dat doen.
  Je hoeft er niet op in te gaan. Niemand dwingt jou om mijn bijdragen te lezen en al helemaal niet om erop te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren