1. 2

  @1: In Amsterdam verkopen de corporaties nauwelijks woningen meer. Denk dat het niet zo’n vaart loopt in Nederland, maar “waarschuwen” voor het Britse of Amerikaanse spookbeeld, waarom niet?

 2. 4

  “We moeten de macht van Brussel breken. SP-lijsttrekker in Europa @ArnoutHoekstra was te gast bij Radio EenVandaag over Brusselse bemoeizucht en de gevolgen van het heilig geloof in de vrije markt.”

  SP is dus socialistisch en nationalistisch. Ik kan nooit op die partij stappen.

  Hoe ziet de SP dat voor zich? Europese samenwerking , handel etc.zonder multilaterale mechanismen zoals die in de EU zijn ontwikkeld.

 3. 6

  @5: veel grijze koppen in de zaal

  is het geen tijd voor een fusie met de andere 2 (GL+SP)? dan kan dat sektarisch denken op links (bvb #4) ook eens ophouden

 4. 7

  Relletje aan de verkeerde kant van de oceaan over tieners die een oorspronkelijke inwoner van Amerika beledigden. Zijdelings wordt duidelijk dat de “march for life” (feitelijk voor selectieve verontwaardiging) vooral een enorme astroturfmanifestatie was, met busladingen katholieke scholieren die van heinde en verre waren ingereden.

 5. 8

  De “war on terror” is een beetje uit de hand gelopen.
  https://www.smithsonianmag.com/history/map-shows-places-world-where-us-military-operates-180970997/

  The war isn’t being waged by the military alone, which has spent $1.9 trillion fighting terrorism since 2001. The State Department has spent $127 billion in the last 17 years to train police, military and border patrol agents in many countries and to develop antiterrorism education programs, among other activities.

  De trouwe bondgenoten hebben ook een beetje meebetaald (punch above their weight)

 6. 9

  Natalia Rybka is attested and brutally manhandled the moment she touched down in Moscow after being deported from Thailand. Just to remind you, she secretly taped Deripaska on his yacht with a senior Russian official talking about manipulating US politics

  https://twitter.com/Billbrowder/status/1086254979260837894

  Belarusian Escort Who Claimed Evidence of Russian Meddling Is Detained in Moscow

  https://www.nytimes.com/2019/01/17/world/europe/anastasia-vashukevich-nastya-rybka-detained.html

 7. 12

  @11: Wiki:”There are 70,412,021 registered Catholics in the United States (22% of the US population) as of 2017, according to the American bishops’ count in their Official Catholic Directory 2016″ voor wat het waard is.

 8. 16

  De eerste katholieken in de VS waren Engelsen, uiteraard. De staat Maryland is gesticht als een soort “haven” veilige plaats voor RK uit Engeland in de 17de eeuw.

 9. 17

  @10: Altijd gedacht dat Sikkim een koninkrijkje tussen Nepal en Bhutan was dat veel bestuurlijke zaken aan India uitbesteedde. Maar die kennis uit het (toen nog weekblad) Kijk loopt achter. Sikkim was een onafhankelijke staat die door de Chögyal-monarchie werd geregeerd tot 1975, toen een referendum om het tot de tweeëntwintigste staat van India te maken werd aangenomen.
  Ach, er zijn wel meer zo op het oog onaanzienlijke landjes die bij deze of gene punten op Nederland voor lopen. Uruguay bijvoorbeeld ook…

 10. 18

  @16: Ik vermoed dat Florida de eerste was:
  In 1564, René Goulaine de Laudonnière founded Fort Caroline in what is now Jacksonville, as a haven for Huguenot Protestant refugees from religious persecution in France.[32] Further down the coast, in 1565 Pedro Menéndez de Avilés founded San Agustín (St. Augustine)[33] which is the oldest continuously inhabited European settlement in any U.S. state. It is second oldest only to San Juan, Puerto Rico, in the United States’ current territory. From this base of operations, the Spanish began building Catholic missions.

 11. 19

  @18: Het is maar hoe je het bekijkt. Maryland was een van de stichtende staten van de VS. Florida kwam er later bij. Neem je het huidige grondgebied van de VS (waartoe veel oud-Spaanse gebieden dus veel RK) of het historische gegroeide grondgebied van de VS.

 12. 20

  @7: dat relletje blijkt toch anders in elkaar te zitten dan CNN eerst rapporteerde.
  De schooljongens stonden te wachten op de bus, die hen zou ophalen. De Indiaanse Vietnam-veteraan probeerde met zijn optreden een confrontatie tussen de twee groepen te voorkomen.

  Jij had dit zelf ook kunnen rechtzetten, Bismarck

 13. 22

  @21:

  tieners die een oorspronkelijke inwoner van Amerika beledigden.

  Deze zin geeft niet goed weer wat er gebeurd is.
  Er wordt een hoop geprovoceerd en gescholden, maar niet door die katholieke schooljongens. Ze beginnen wel te joelen, maar dat is als reactie op de beledigingen die hen worden toegeschreeuwd.

  Zijdelings wordt duidelijk dat de “march for life” (feitelijk voor selectieve verontwaardiging) vooral een enorme astroturfmanifestatie was, met busladingen katholieke scholieren die van heinde en verre waren ingereden.

  De “March for Life” is onderdeel van het jaarlijkse schoolreisje voor die schooljongens uit Covington.

 14. 26

  @24: er zijn meer mensen, die niet overtuigd zijn dat die schooljongens iets afschuwelijks gedaan hebben.
  Het clipje waarover de ophef ontstond, laat niet zien wat er vooraf gebeurd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren