1. 1

  Daar gaat de iele hoop dat Trump de minder interventionistische keuze zou zijn geweest:

  http://www.patheos.com/blogs/progressivesecularhumanist/2016/12/trump-cia-pick-dangerous-christian-extremist/

  ‘Trump’s pick to lead the CIA is a dangerous religious extremist who believes Christianity is at war with Islam.
  US Representative Mike Pompeo, President-elect Donald Trump’s pick to lead the Central Intelligence Agency (CIA), believes the fight against terrorism is a war between Islam and Christianity.’

 2. 3

  @2: Tsja … die man heeft toch geen greintje geloofwaardigheid meer over, volgens mij ? Waarom wordt er uberhaupt zoveel aandacht aan hem besteedt ? Er zijn genoeg linkse politici met vergelijkbare verhalen die veel geloofwaardiger zijn.

 3. 4

  @3 Ik geloof er ook weinig van, maar de pvda zit in de regering en is bijna de grootste partij in de Kamer. De aandacht lijkt me terecht en aandacht voor de een sluit aandacht voor de ander niet uit. Lees wat je wilt lezen en laat anderen schrijven wat ze willen schrijven.

 4. 6

  @4: Ik vind die aandacht helemaal niet terecht. De PvdA staat in alle peilingen al heel lang onder de SP, GL, en D66 wat zetelaantal betreft. Ze komen nu weliswaar met een links verhaal, maar dat staat bijna loodrecht op het beleid dat ze de afgelopen vier jaar hebben gevoerd. Waarom besteed de media dan toch aandacht aan deze partij, terwijl ze de oppositie ongeveer negeren ?

 5. 9

  Wéér een ID-kaart gevonden na een aanslag?

  [IMG]http://i67.tinypic.com/fbz4mc.png[/IMG]
  De vorige keer zei ik nog (een beetje flauw was dat, sorry #Hans):

  Zit je te veel op Sargasso als je dit leest en dan meteen denkt: ‘Oh, nee. Nu gaat Hans Verbeek hierin weer het bewijs zien dat 9/11 een hoax was & zo’?

  [img]http://i64.tinypic.com/2w6f5lh.png[/img]

  Maar nu valt het inderdaad wel op hoeveel ID-kaarten er worden achtergelaten of in elk geval gevonden.

  Terwijl je ID-kaart – áls je tenminste een bestaan op de vlucht van de politie ambieert – toch wel het laatste is wat je wilt achterlaten.

  Zou het dan toch iets te betekenen hebben? Ik bedoel: één achtergelaten ID-kaart is niks. Twee achtergelaten ID-kaarten is een half-iets. Maar drie achtergelaten ID-kaarten is een paasei.

  En hoeveel zijn het er nu? Minstens drie in elk geval: vóór dat ik er de vorige keer over begon, was er immers al aanleiding om erover te beginnen.

  _________
  (uiteraard bedoel ik niet dat dit een aanwijzing richting doorgestoken (ID-, ha-ha) kaart of zoiets zou zijn, maar misschien een soort code of handtekening waar we nog geen weet van hebben? een afgesproken signaal naar hun kameraden? of verwachtte de dader gewoon te sterven, en liet hij zijn ID-kaart achter om zeker te stellen dat hij correct geïdenticifeerd zou worden, zoals mensen die voor een trein springen dat ook vaak doen? …)

 6. 10

  @5.

  Jij bent ongeloofwaardig. Een eerste kamerlid met zelf weten wat hij stemt. Dat was van tevoren bekend. Buma kan gillen wat hij wil, maar hij kan ze niets dwingen. Dus een draaikont is hij niet. Het is geen PVV ofzo waar de grote baas beveelt wat ze doen.

 7. 11

  @5 Alle bezwaren van Nee, voor zover die tenminste definieerbaar en realistisch waren, zijn tegemoetgekomen. Nee de EU is niet opgeheven en nee het kabinet heeft geen plaatsgemaakt voor het kabinet Wilders/Roemer, maar dat er zoveel oneigenlijke argumenten voor Nee waren, daar kan Rutte ook niks aan doen. Hij heeft het beste gemaakt van de bezwaren die hem zijn aangedragen. De Nee partijen waren te laf om harde eisen op tafel te leggen, dus die hebben ook geen poot om op te staan.

  De vraag is niet waarom het CDA (deels) om is, de vraag is waarom de overige Nee partijen nog steeds tegen zijn nu ze hun zin hebben gekregen. Waarschijnlijk hoopt het CDA daarmee nog wat in de populistische vijver te kunnen vissen. Ik denk niet dat ze het daarmee gaan reden, net zomin als de PvdA die nu ook op de populistische toer lijkt te gaan.

 8. 12

  @9: het is ook een beetje vreemd dat de politie dat identiteitsbewijs pas 24 uur later vindt. Zat-ie heel goed verstopt?
  Zoals we uitgekeken raakten op de onthoofdingsfilmpjes van IS, zo zullen we ook afgestompt worden door al die aanslagen.

  Terry Gilliam verwerkte dat 30 jaar geleden (1985) al in zijn meesterwerk Brazil

 9. 13

  @9: Op het alwetende Twitter vind ik de suggestie dat de terroristen bewust hun ID achterlaten, zodat IS en anderen weten wie als held en martelaar is gestorven en dus ook wiens familie moet worden vereerd en financieel ondersteund. Als het even kan wil men niet eindigen als ‘de onbekende soldaat (van Allah)’.

 10. 14

  @13: geloof wat je wilt als je daardoor rustig kunt slapen, Gerbrand.

  Ondertussen schetsen de veiligheidsdiensten het vertrouwde beeld van “radicaal islamitische contacten”. Het is voor ons allemaal niet controleerbaar, je moet de veiligheidsdiensten maar geloven.
  http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/verdachte-aanslag-berlijn-had-radicaal-islamitische-contacten

  De klopjacht op de “dader” en zijn handlangers kan nog wel weken aanhouden… zoals we intussen gewend zijn.

 11. 15

  Hehehe, Gerbrand.

  Maar als Gerbrand gelijk heeft, en inderdaad vernam ik ook al iets dergelijks, dan zou de politie er misschien beter aan doen om deze boodschap niet door te geven. (In gevallen waar dit mogelijk is, uiteraard.)

 12. 16

  In het kader van “Help onze arme rijken de winter door” de Grote Pensioen Kerstactie. Een belasting douceurtje dat wel tot een paar miljard kan oplopen. Gesteund door vrijwel ons hele fopparlement. Bedoeld voor onze arme rijke ondernemers.

  “Wat betekent dat precies? Stel, je hebt een miljoen euro aan pensioen opgespaard. In de nieuwe regels hoef je daarvan slechts 655.000 euro op te geven voor de inkomstenbelasting. Daarover moet je vervolgens ongeveer 340.500 euro belasting betalen (het toptarief van 52 procent). Eindresultaat: je mag een miljoen euro aan jezelf uitkeren tegen een kleine 34 procent belasting.

  Dat is een fors voordeel.

  ‘Het is een douceurtje voor die bedrijfseigenaren die toch al goed bij kas zitten,’”

  /poetst hooivorken verder op

  https://decorrespondent.nl/5879/de-grote-pensioentruc-zo-betalen-rijke-directeuren-net-zo-weinig-belasting-als-een-leraar/353688276821-71c97043

 13. 17

  Eens met @13. Klinkt maf, maar terroristen redeneren nu eenmaal anders dan wij. Is mogelijk.
  Maar dat er na de aanslagen op 9-11 in een onoverzienbare puinhoop meerdere gave paspoorten van terroristen werden gevonden is dan weer erg ‘valse vlag’.

 14. 18

  @17: het vinden van een identiteitsbewijs op een plaats delict is natuurlijk geen waterdicht bewijs dat de eigenaar van het identiteitsbewijs ook daadwerkelijk ten tijde van het delict op die plek aanwezig was. Het kan vooraf of naderhand zijn neergelegd. Het zal nog heel moeilijk worden om aan te tonen dat de eigenaar van het identiteitsbewijs ook werkelijk de vrachtwagen bestuurde… zijn er ooggetuigen of beelden van bewakingscamera’s?

  Ik acht het zelfs waarschijnlijk dat iemand anders met opzet dit identiteitsbewijs heeft achtergelaten om iemand anders voor deze aanslag te laten opdraaien.
  Ik kan me goed voorstellen dat iemand met opzet een Joods paspoort achterlaat op een plaats delict alleen om te kunnen roepen dat de Joden het hebben gedaan.

 15. 19

  @9 Dat er een ID-kaart is gevonden betekent niet noodzakelijk dat er één pasje verdacht genoeg in het handschoenenkastje lag hè, kan ook gewoon in een portemonnee in een tas gezeten hebben.

  Ik meen eerder te hebben gelezen dat de dader zich zijn bebloede kleding had uitgetrokken, best aannemelijk dat hij hierdoor zijn portemonnee bijvoorbeeld niet meer op zijn persoon had ten tijde van de daad.

  Waarom een martelaar zich überhaupt zorgen zou maken over wat de politie tussen zijn persoonlijke eigendommen zou kunnen vinden ontgaat me.

 16. 20

  @13: Keert de Islamitische Staat weduwenpensioenen uit in Tunesië?

  De Camorra (misdaad-syndicaten in Napels) doet dat wel, ook voor echtgenoten (m/v) van leden die in de gevangenis zitten, maar zij hebben continue inkomstenbronnen in de regio (en willen graag pronken met hun goede arbeidsvoorwarden), volgens Roberto Saviano, in het boek “Camorra”.

 17. 21

  @20: Ik meen onlangs te hebben gehoord dat ook de familie van de martelaar gelijk naar de hemel gaat na hun dood c.q. zullen worden beloond door God (volgens de islam). Dat is veel belangrijker voor die mensen dan of ze wel of geen geld krijgen. Jullie zitten echt veel te veel alles vanuit jullie westers, materialistisch perspectief te interpreteren: jullie zouden wat cultuurrelativisme moeten leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren