1. 4

  Ik vind het jammer dat ze benadrukken: “No breaking point, but an opportunity for the (previous) first ladies. A real opportunity.”

  Beetje vreemd ook om bv Barbara Bush, die toch echt graag uit het politieke nieuws blijft, aan te merken dat ze zoiets aan kan pakken als een “opportunity”.

  Ik zie ook best een “opportunity”, speciaal gedurende de past uurtjes dat Trump slaapt. Maar dat mag je wel denken, beter niet zeggen.

 2. 6

  @5: dictaat – waar zijn dan die “opgelegde voorwaarden”? En aan wie worden die opgelegd?

  “Trump bashen” – ach het is ongefundeerde kritiek; kritiek om de kritiek op Trump! Nu snap ik het!

  Goeiedag, wat een onzin bij elkaar!

 3. 7

  @6: “opgelegde voorwaarden” Die worden er zoals altijd wel doorgedrukt in een marathonzitting van de Europese regeringsleiders tot diep in de nacht in Brussel. Dat jij dat nu nog niet snapt ….

 4. 12

  @10: Als je het “gelukzoekers” probleem structureel wilt oplossen heb je een Marshallplan nodig voor de derde wereld. Bedoel je dat?

 5. 14

  @13: Dat heet vragen naar de bekende weg en inderdaad nee, dat kleine beetje ontwikkelingshulp dat we bieden is nogal een druppel op de gloeiende plaat en wordt bovendien ruimschoots teniet gedaan door alle subsidies, importheffingen en andere economische maatregelen die we tegen de derde wereldlanden nemen voor een veelvoud aan die ontwikkelingshulp.

 6. 15

  Vergeet niet dat ontwikkelingshulp vaak bestaat uit een soort tegoedbonnen die het ontwikkelingsland bij een paar ondernemingen uit het gulle land kan inwisselen. Zo vloeit het geld snel weer terug.

  Daarbij wordt tegenwoordig de ontwikkelingshulp niet meer gegeven waar die het meeste nodig is, maar waar nog iets van een ambassade of consulaat in de buurt is.

 7. 18

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/denk-overwoog-nepadvertentie-met-foto-van-wilders-om-angst-voor-de-pvv-aan-te-wakkeren~bcefd10b/

  Ik las ergens in een krantenartikel dat meneer van Denk zich druk maakt om Khadija Arib want zij neemt in haar dienstauto wel eens kamerleden mee. En dat is voortrekkerij. Wie gaat er dan vaak mee naar Amsterdam … Martin Bosma.

  Zegt mevrouw Arib dat ze een keer aan het babbelen was met Wilders, en haar dochter belt. Groeten aan uw dochter, zegt Wilders. Hij krijgt de telefoon van Arib. ‘Nee, dat is niet zo, dat is niet zo, nee hoor … ” hoort Arib Wilders zeggen tegen haar dochter. Dochter dacht dat Wilders alle Mocro Nederlanders haat en weg wil hebben.

 8. 20

  @5: Trump mag wat mij betreft een trap in zijn ballen krijgen voor dit nazibeleid. Een beetje kinderen in kooien opsluiten, die niet eens mogen spelen, elkaar niet mogen troosten, geen contact met hun ouders. Bewakers die een beetje grapjes lopen te maken over die huilende stumpers. En last but not least gaan ze überhaupt hun ouders waarschijnlijk nooit meer terugzien (wat gaan ze eigenlijk met die kinderen doen, verkopen aan de hoogste bieder?). Als er eerder nog geen aanleiding toe was (die was er natuurlijk wel), dan is nu wel het moment aangebroken om massaal aan Trump-bashing te doen.

 9. 21

  @13: Uit een artikel van DeMorgen.be: “Volgens de organisatie Tax Justice Network verliezen Afrikaanse landen jaarlijks naar schatting 80 miljard dollar (68,7 miljard euro) aan kapitaalvlucht. De Burundese topeconoom Léonce Ndikumana berekende dat 39 Afrikaanse landen tussen 1970 en 2010 een astronomisch bedrag van 1,3 triljoen dollar aan kapitaalvlucht verloren. Uit een recent rapport van Honest Accounts blijkt dat er in 2015 meer geld via kapitaalvlucht uit Afrika wegvloeide dan dat er ontwikkelingsgelden, remittances en leningen binnenkwamen.”
  Fijn, zulke ontwikkelingshulp!

 10. 22

  @18
  En als ik de Nieuws BV mag geloven (en dat doe ik), is Denk er toch niet mee doorgegaan. En het nieuws is dus… dat Denk niet zo veel op heeft met journalisten en imago belangrijker vindt dan waarheid. En dat is geen nieuws.

  Wat betreft die dienstauto: daarin heeft Denk gelijk, maar wil jij het niet geven. (Eenzelfde iets speelde met het hoofdelijk stemmen tellen met het doel -vooral Turkse en Marokkaanse- parlementariers op hun stemgedrag uit te zonderen.) Tweede Kamerleden kunnen meerijden met de dienstauto van de Kamervoorzitter, en krijgen zodoende ook extra, ongedocumenteerde toegang tot haar. Of omgekeerd: de Kamervoorzitter heeft maar zoveel ruimte in haar dienstauto: waarom neemt zij die personen mee die zij meeneemt? Zou dit in Bulgarije (ofzo) gebeuren, dan ‘weten we precies wat er aan de hand is.’ Maar ook in Nederland blijft de zweem van belangenverstrengeling, zelfs al zou er geen sprake zijn van corruptie. De Kamervoorzitter moet daar geen aanleiding voor geven, de Kamerleden ook niet.

  En wat betreft die anekdote (afkomstig uit een interview met VN)… Pontius Pilatus wou Jezus ook niet veroordelen, maar ja…

 11. 27

  @25:
  “In 2014, we saw an enormous spike compared to what usually happens every year, in the number of kids crossing ALONE(!) into the United States,”
  “So the goal was to get kids out of the Border Patrol, into proper care by HHS, and then HHS is supposed to release them to the least restrictive setting, and in more than 80% of the cases, that was their parents who were already in the United States.”

  Dus niet scheiden van kinderen en ouders, geen opzettelijk gewijzigd inhumaan beleid zoals bij Trump wél het geval was.

 12. 29

  @27:

  “So the goal was to get kids out of the Border Patrol, into proper care by HHS, and then HHS is supposed to release them to the least restrictive setting, and in more than 80% of the cases, that was their parents who were already in the United States.”

  Ouders die hun kinderen in een arm land achterlaten… kun je die niet beter terugsturen? Of is dat immoreel jegens Mexico?

 13. 30

  @24: Ik kan me voorstellen dat bij een groot bedrijf dat slecht geleid wordt blind spots ontstaan met overbodig (geworden) werk of dat iemand te weinig werk heeft.

  Maar ik heb werkelijk (gelukkig) nog nooit meegemaakt in mijn bedrijfsomgeving dat iemand zomaar zijn werk kon/kan stoppen zonder dat anderen of klanten daardoor gedupeerd worden en ook niet dat die vanaf 10 uur duimen zaten te draaien of filmpjes te kijken.
  Ik vind het trouwens knap als je zo een vervelende baan kunt volhouden, ik zou na een week al gek worden van verveling. Ondanks Dumpert en Facebook en Sargasso…

 14. 32

  @29: Denk je dat ze hun kinderen in Mexico in een kooi met bewakers achterlieten zonder schoenveters of knuffelbeest?
  Of toch bij oma? Opa? Tante? Zuster? Of bij moeder omdat alleen vader in de US is? Of omgekeerd?

  Als ik trouwens in Mexico woonde deed ik er ook alles aan om weg te komen. Ik heb daar well-to-do collega’s gehad die gek werden van de onveiligheid en corruptie.

 15. 34

  @31: Overigens is Trump hier volledig de kwade genius.

  Eerst beloofde hij een muur op kosten van de Mexicanen te bouwen. Uiteraard lukte dat niet en zijn eigen Republikeinen weigerden te betalen. Intussen zwol de stroom immigranten enorm aan omdat die vreesden dat de muur er zou komen, extra douanetroepen ten spijt. Dus bedacht Trump de scheiding van ouder en kind om het congres te kunnen chanteren om geld voor de muur vrij te maken.

 16. 38

  @37: Gaat om een boek. Geen wetenschappelijke publicatie. Het gaat daarom niet om academische vrijheid. Is ‘gewoon’ bemoeienis van verschillende partijen. Ik kan, omdat ik de inhoud van het boek niet ken, geen oordeel geven of daar reden voor is. Leuk zal wel anders zijn.

  Ik heb 20 minuten geluisterd naar dat filmpje en werd niet veel wijzer. Een snelle Google bracht me al snel naar de site globalresearch.ca, een aluhoedje-site, waar het lijkt dat de auteur zelf een stuk heeft kunnen plaatsen. Bedenkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren